Liczba postów: 19
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Cześć od niedawna mam nowy telefon i chciałem sobie kupić na niego grę real boxing która kosztuje 3zł. Problem w tym, że moja karta w banku nie obsługuje takiej płatności jaka jest wymagana w google playu, a gdy chcę zapłacić przez PayPala również muszę podać dane karty, ale i tak moja karta jest niezgodna z PayPalem. Jest jakiś inny sposób zakupu oprócz wcześniej wspomnianego płacenia kartą? Nie chcę robić wirtualnej karty w BZWBK. A może da się jakoś zapłacić PayPalem bez podawania danych karty? Mogę też ewentualnie przelać komuś te kilka złotych żeby zakupił mi tą grę.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Dzięki pojeemniko. Ja mam na karte w playu ale siostra ma abonament to sie u niej zaloguje na moje konto google play i kupie. Wielkie dzięki.
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 4
Reputacja:
16
Nigdy nie miałem styczności z Orange. Przeszukałem internety, ale wydaję mi się, że ta sieć nie ma takiej opcji.
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja:
25
Jest też ciekawa kwestia powiązana z tą. Niektórzy nie mogą płacić swoją kartą na G Play, ale są też tacy, którzy po prostu nie chcą używać Google Wallet. Na chwilę obecną (wedle mojej rzadko aktualizowanej wiedzy) to praktycznie wyłącza takich ludzi z korzystania z płatnych aplikacji jeśli mają abonament poza sieciami sprzymierzonymi. Co ciekawe, w krajach takich jak Wielka Brytania, G Play posiada karty pre-paid na wzór PSN czy Xbox Live. Zastanawia mnie więc, czy u nas takie coś się pojawi kiedyś i w sumie czemu tego nie mamy już teraz. Pomijając koszt związany z produkcją plastikowych płytek z nominałem dla punktów sprzedaży i ich dystrybucji, mogłoby to otworzyć G Play na sporo nowych płatnych użytkowników, którzy szybko zwróciliby te wydatki.
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja:
4
A czy już tych zdrapek nie wprowadzono w Polsce? Pamiętam, że czytałem o tym pod koniec sierpnia i miały być dostępne.
Jako, że używam Windows Phone to się tym nie interesuje, ale Wam polecam sprawdzić w kioskach, czy się zdrapki do GP nie pojawiły.
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 3
Reputacja:
5
Karty pre-paid Google Play można już normalnie kupić w Polsce. Na pewno są w salonikach sieci Relay (sam tam kupowałem), podawano że Inmedio też ma je sprzedawać.