Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
No hej, poszukuję nowych gier na PC, które umożliwiają (a jeszcze lepiej jak stawiają na) współpracę 2+ graczy. Dodatkowy warunek jest taki, że muszą obsługiwać pady, gdyż ponieważ gramy w nie na jednym laptopie i nie ma możliwości załatwienia drugiego komputera. Jak dotąd ograliśmy już:
- Dungeon Defenders
- BattleBlock Theater
- W40K: KillTeam
- Forced
- Castle Crashers
- Hammerwatch
I jak dotąd z tej listy najbardziej do gustu przypadł nam Warhammer. A co Wy byście mogli polecić?
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 18
Reputacja:
17
29-09-2015, 13:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2015, 13:16 przez Ad-M.)
Polecam fifę. Jest do 4 graczy.
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja:
223
29-09-2015, 13:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2015, 13:21 przez Mkali.)
Od siebie mogę polecić świetną serię Metal Slug. Jeżeli chodzi o strzelanki to można pograć przy jednym ekranie w Serious Sam: Pierwsze Starcie i Drugie Starcie. Nie jestem pewny, ale bodajże pecetowe wersje Resident Evil 5,6 pozwalają na co-opa przy jednym ekranie.
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 53
Reputacja:
176
Rayman Legends. Nie ma lepszej gierki do pykania w co-opie. Obsługuje pady i do tego zawiera w sobie większość poziomów z Rayman Origins, przez co dostajesz dwie gierki w cenie jednej. I to dość niskiej cenie. Jak lubisz platformówki, to świetna zabawa gwarantowana.
Możecie też spróbować The Binding of Isaac: Rebirth. Tutaj co-op wygląda tak, że drugi gracz przejmuje kontrolę nad pomocniczym "duszkiem", który nie może podnosić przedmiotów i korzysta ze zdrowia gracza. Problem robi się wtedy, gdy ta osoba słabo ogarnia i zżera życie bohaterowi, także polecam jeśli jesteście zaprawieni w tego typu grach.
Z rogalików jeszcze polecić mogę Crypt of the NecroDancer. Jest to muzyczny roguelike, dość trudny, szczególnie w co-opie, bo obie postacie muszą zgrać się do rytmu, inaczej będą przeszkadzać sobie nawzajem. Mimo to gierka jest świetna.
Poza tym, z tego co wiem, to Nuclear Throne też ma dostać tryb współpracy w przyszłości, możesz zobaczyć, czy taki typ rozgrywki ci pasuje. Swoją drogą, trzy powyższe tytuły recenzowałem na arhn.eu, także jak masz ochotę, to możesz je sprawdzić.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
29-09-2015, 13:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2015, 13:53 przez DarkAlchemy.)
TowerFall Ascension
Ostatnio na Steam była promocja, więc może ktoś kto się obłowił Ci po taniości sprzeda, a nie za obecne 15€
Świetna gra, sterujemy łucznikiem, posiadając ograniczoną liczbę strzał i musimy przetrwać określoną liczbę fal przeciwników. W co-opie należy uważać na strzały kolegi/koleżanki/kawi (zależy z kim gramy), ogólnie super zabawa
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Wow, nie spodziewałem się tak dużej liczby odpowiedzi w tak krótkim czasie, dziękuję wszystkim. ^^ Powinienem był dodać, że gram z dziewczyną, także zbyt wymagające gry, tak jak Crypt of the NecroDancer i Towerfall Ascension, póki co odpadają. :P
Ale za to Metal Slug, Rayman Legends i Nuclear Throne (a w późniejszym czasie i Resident Evil) mogą się okazać dobrymi strzałami. A co do Serious Samów - te gry zostały wydane dawno temu, czy one wspierają pady?
Dziekuję raz jeszcze wszystkim za odpowiedzi, naprawdę jestem zaskoczony ich szybkością. ^^ Ale jak ktoś wciąż ma jakieś propozycje, to równie chętnie je przeczytam.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
29-09-2015, 17:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2015, 18:57 przez GhostHound.)
Od siebie mogę polecić:
Gry z serii lego, szczególnie Lego: Marvel Super Heroes
Double Dragon: Neon,
Guacamelee,
Shank 1&2 (w dwójce chyba nie można przechodzić razem kampanii, ale są mapy survivalowe),
How to Survive,
Ibb & Obb,
Magicka,
Saints Row III & IV,
Sonic All Stars Racing Transformed,
Speed Runners,
Trine I & II,
Seria Worms,
Mortal Kombat IX-X,
Blaze Rush,
Goat Simulator,
Jak sobie przypomnę, to dopisze jeszcze kilka 
Mam nadzieję, że trochę pomogłem.
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja:
1
29-09-2015, 19:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2015, 16:23 przez Ofca.)
@up
Saints Row III i IV nie mają lokalnego co-opa, to samo Magicka (część pierwsza, druga już posiada).
@edit
Właśnie odkryłem lokalnego co-opa w pierwszej Magicka.
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja:
77
Ja od siebie polecę oczywiście Tony Hawk (najlepiej Pro sKater , ale to już moje upodobania)
Jeśli chcesz grać z dziewczyną to może Pid. Bardzo klimatyczna gierka platformowa, lub Ibb&Obb- to już taka platformówka bardziej logiczna ale uważam że także całkiem dobra.
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Risk of Rain
Ale furry to ty szanuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 8
Reputacja:
120
Nie zapomnijmy o kultowych Wormsach Armagedon i Heroes 3(świetna gierka na leniwy wieczór z hot seats)
Liczba postów: 9
Reputacja:
0
22-10-2015, 17:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2015, 17:57 przez DJZiom.)
Castle Crashers, Borderlands 2 i Pre sequel. Tyle że nie jestem pewien co do Coopa lokalnego na PC. Na konsolach był więc i tu powinien
|