Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja:
77
Kupiłem konsolkę z grami w których była m.in. płytka z Lego:Indiana Jones.
Po wsadzeniu gry do konsolki normalnie ją wykryło...pojawiło się tło z gry,filmik i muzyczka tak jak to w PSP. Po odpaleniu gry pojawiło się tylko logo PSP a po nim czarny ekran i nic się nie ładuje.
Płytkę sprawdziłem i okazało się ,że ma takie malutkie pęknięcia mniej więcej na środku .
Da się to jakoś naprawić?
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 39
Reputacja:
64
Pęknięcie płytki czy opakowania UMD? Pokaż zdjęcie
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 2
Reputacja:
9
W miejscach gdzie pojawia się "tęcza" prawdopodobnie odchodzą warstwy płytki. Jest ona praktycznie niemożliwa do uratowania.
Reputacja:
77
Szkoda bo miałem nadzieje sobie pograć. ;/
PS. Gra uruchamia się i da się grać tak +- do końca pierwszego poziomu potem się zacina.
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 14
Reputacja:
7
Gra wyraźnie jest uszkodzona a pęknięcie przebiega w miejscu zapisu danych, niema możliwości na
uratowanie jej, nadaje się niestety tylko do kosza.
Reputacja:
77
No to trudno, najwyżej będę musiał przerobić konsole i ściągnąć sobie gierki z internetu jako kopie ,ale to jednak nie to samo. Dzięki wszystkim za pomoc. Do zamknięcia.
Liczba postów: 703
Liczba wątków: 387
Reputacja:
179
Przecież to piractwo jest.
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja:
158
No tak, to wtedy będzie piractwo. Posiadanie własnej kopii gry nie upoważnia do ściągania innych kopii z sieci. Ale zresztą, zapytam się z ciekawości- czego się spodziewałeś po takim zestawie za 164 złote?
Liczba postów: 703
Liczba wątków: 387
Reputacja:
179
Za 40 zł możesz sobie kupić oryginalnego Indianę Jonesa, bez uciekania sie do kradzieży
Reputacja:
77
ALe jeśli ściągnę z internetu grę ,którą mam w oryginale to nie jest piractwo...
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63
Oczywiście, że jest. Czego w tym nie rozumiesz? Kupiłeś kopię, która jest wadliwa i to Twój problem. To nie Steam, z którego możesz pobrać grę, jeśli w pudełku były wióry zamiast płyty.
Pobieranie i posiadanie pirackich kopii oprogramowania (czyli także gier) łamie prawo bez względu na to, czy masz w domu 1 zepsutą płytę, czy 200 z danym tytułem.
Reputacja:
77
Ok. Sprawa rozwiązana , będę musiał kupić nową. Dzięki za pomoc i uświadomienie.