Liczba postów: 19
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam
Jako że jestem świeżo upieczonym posiadaczem swojego pierwszego Xbox'a 360 to mam kilka pytań i byłbym wdzięczny za udzielenie odpowiedzi
1. Zakupiłem konsole z 250 gb dyskiem z grą Forza Motorsport 4 i tokenem na wiedźmina 2 edycje rozszerzoną za 969 zł i czy się opłacało?
2. (już bardziej konkretne) Czy można jeżeli wykorzystam swój kod na miesięczną subskrypcje live'a i pobiorę wiedźmina za pomocą kodu to czy po tym miesiącu będę mógł grać dalej[/font] w tego wiedźmina bez wykupionej usługi Live. A jeżeli tak to czy będzie on działał na moim profilu na konsoli tzn tym profilu nazwijmy go stacjonarnym
Z góry dziękuje za wszelakie odpowiedzi mam nadzieje że nie pisałem zbyt niezrozumiale ale na prawdę to mój pierwszy kontakt z konsolą microsoft'u a rada od doświadczonych użytkowników tego sprzętu zawsze się przyda
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63
20-06-2013, 17:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 17:19 przez guy_fawkes.)
Tego Wiedźmina powinno dać się pobrać bez używania tego kodu na live'a, bo kupowanie/pobieranie gier i większości wersji demonstracyjnych nie wymaga XBL Gold, wystarczy bezpłatny Silver. Jeśli zatem nie planujesz póki co grać w coś przez neta, to polecam zachować sobie kod i zrealizować tylko ten pozwalający pobrać grę.
Co do samego zestawu - jest to dość popularny bundle, dostępny od dłuższego czasu. Popularne sklepy oferują go w cenach nieco wyższych (Media Markt ponad 1000 zł) bądź niższych (w sklepie internetowym Komputronika 929 zł), ale to mniej więcej zawsze jest ok. 900 zł. Czasami trafiają się jakieś inne ciekawe okazje, ale ciężko mi teraz przypomnieć sobie jakąkolwiek poza zestawem w Empiku z Gears of War 1-3 za 1000 zł (teraz cena wzrosła o prawie 200 zł). Niestety, była tam konsola jedynie z 4 GB pamięci.
Reputacja:
0
20-06-2013, 17:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 17:21 przez czarek14.)
Ok dzięki za odpowiedź a czyli mogę zrealizować kod przez ten profil na konsoli czy muszę zakładać normalne konto. Na stronie xbox live jest tylko rejestracja do gold a z poziomu konsoli nie da się założyć konta.
Reputacja:
63
20-06-2013, 17:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 17:33 przez guy_fawkes.)
Konto najłatwiej założyć na komputerze wchodząc na stronę:
https://live.xbox.com/pl-PL/Home
Tutaj natomiast aktywujesz kod umożliwiający pobranie Wiedźmina 2 na dysk konsoli bądź też aktywację subskrypcji XBL Gold:
https://live.xbox.com/pl-PL/RedeemCode?xr=socialmenav
lub też po zalogowaniu się na konsoli wchodząc w "Przewodnik Xbox" -> "Gry i aplikacje" -> "Wymień kod".
Reputacja:
0
Bardzo Ci dziękuje, bardzo mi pomogłeś
Reputacja:
63
Nie ma sprawy. Miłego użytkowania konsoli.
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Pamiętam tą promocję! Przed świętami właśnie ten zestaw (Forza4+Wiedźmin2) kosztował 969 zł w RTV Euro AGD.
To przeciętna cena.
Ale przed świętami widziałem też w Media konsolę slim z 250GB z siedmioma grami (DukeNukem Forever, 3 gry indie: Limbo, Splosion Man, Trials HD oraz 3 downloadable: Gears of war 2, Fable 3, Halo Reach) za 899 zł. Moim zdaniem się opłacało.
Mimo wszystko od okresu przedświątecznego konsole jakoś znacznie nie potaniały...
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55
20-06-2013, 23:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2013, 23:51 przez Rufus.)
Możesz wykorzystać ten kod, na profilu, który już utworzyłeś, nie musisz tworzyć osobnego konta.
Tak, jesli ściągniesz jakąkolwiek gre, to będzie ona działać, nawet jeśli skończy ci się abonament Gold.
I nie, łatwiej to zrobić z poziomu konsoli, klikasz połącz i sama pyta jeśli nie masz golda, czy chcesz kupić czy wymienić kod
I tak, jeśli taka była podana cena, to się opłacało
Reputacja:
0
21-06-2013, 02:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2013, 02:11 przez czarek14.)
Wielkie dzięki za pomoc
Edit
A mówiąc że się opłacało miałeś na myśli tamtą promocję w media czy ten zestaw co kupiłem
Liczba postów: 102
Reputacja:
55
Ten który kupiłeś. Skoro już go kupiłeś, to się opłacało i tej wersji się trzymaj
zabawa i tak będzie przednia, a sen lżejszy
Reputacja:
0
No tak w sumie to było głupie pytanie bo skoro już jest to tylko korzystać ale i tak dzięki za zainteresowanie wyjaśniliście mi wiele
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
(21-06-2013, 02:33)Rufus napisał(a): Ten który kupiłeś. Skoro już go kupiłeś, to się opłacało i tej wersji się trzymaj
zabawa i tak będzie przednia, a sen lżejszy
Dokładnie, nie ma co się zamartwiać. :P Dodaj mnie do znajomych na Live'ie lepiej
Tylko kurcze szkoda, że nie chcą już spuszczać ceny konsoli... Cena pewnie spadnie jak tego zapowiadanego mniejszego slima wypuszczą, ale wtedy zapewne bardziej chciałoby się kupić tego nowego slima, niż tego co obecnie, bo byłby "przestarzały" (a tak naprawdę to będzie pewnie taki sam ).
Miłego użytkowania konsoli.
Reputacja:
0
Sorki za lekki refresh ale nasunęły mnie się jeszcze 2 pytanka
1. Mając tego wiedźmina tylko jako token czyli tej jednorazowy kod to czy po usunięciu go z dysku istnieje możliwość pobrania go jeszcze raz za darmo a nie płacenie za niego w XBL (tak jak przypisywanie gry na Steam'ie)?
2. To takie pytanie z ciekawości na które nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi a mianowicie czy konsola z dyskiem 250 gb również jak w przypadku wersji 4 gb posiada 4 gb pamięci flash?
Sorki że znów zawalam Was swoimi pytaniami ale wole dopytać żeby wiedzieć na przyszłość
Z góry dzięki za odpowiedź
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
1. Tak - wszystkie zakupione wcześniej gry można pobrać ponownie bez opłat.
2. Tu Ci nie pomogę. Pewności nie mam, a nie chciałbym kłamać
Reputacja:
0
Dzięki w sumie to najbardziej interesowała mnie odpowiedź na 1 pytanie a drugie to tylko z ciekawości w razie jak by dysk odmówił współpracy (ah ja jestem chyba przewrażliwiooy) ale lepiej chuchać na zimne
Liczba postów: 166
Reputacja:
14
(22-06-2013, 17:52)czarek14 napisał(a): 2. To takie pytanie z ciekawości na które nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi a mianowicie czy konsola z dyskiem 250 gb również jak w przypadku wersji 4 gb posiada 4 gb pamięci flash? Jeśli kupiłeś konsolę z fabrycznym dyskiem 250GB to ta konsola NIE MA 4GB pamięci flash.
Reputacja:
0
Dzięki wielkie a dzięki tej odpowiedzi nasuwa mnie się jeszcze jedno pytanie. W razie scrashowania dysku i w konsekwencji zakupu nowego nie będzie problemu z ściągnięciem gier zakupionych cyfrowo (chociaż wole pudełka a więc sprawa dotyczy tylko tego nieszczęsnego wiedźmina). Dokładniej rzecz ujmując czy gry przypisują się do konta LIVE czyli jak pobiorę profil na nowy dysk to wyświetli mi tego wiedźmina. Wiem że Archon odpowiedział na to pytanie ale ja wolałem dopytać (wiem trochę upierdliwy jestem) ale tak mam, wolę spytać 5 razy i mieć pewność niż jej nie mieć a więc za razem przepraszam i dziękuje
Liczba postów: 166
Reputacja:
14
To ja może powiem jak to jest od początku do końca. Jeśli ściągasz grę z Xbox Live, to masz do niej dostęp na swoim koncie, niezależnie od tego, na jakiej konsoli to odtwarzasz. Gry raz kupione możesz ściągać ile razy chcesz. Zmiana dysku nie ma żadnego wpływu na Twoje zakupy - po prostu ściągasz je jeszcze raz... To samo tyczy się konsoli - jak kupisz nową, to możesz wszystko bez problemu ściągnąć ponownie.
Liczba postów: 37
Reputacja:
8
To działa po prostu tak samo jak Steam:P
Reputacja:
0
Ludzie jesteście wielcy na prawdę stokrotne dzięki.
|