To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Homebrew ›
Modding Nintendo GameCube
Wątek zamknięty 
Modding Nintendo GameCube
Nintendo_maniac.Kacper
The arcade machine creator
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
Poziom ostrzeżeń: 30%
Bug  14-03-2013, 18:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2013, 19:50 przez Manga Ryu. )
Cześć wszystkim. Mam pewien problem. Mianowice, kupiłem sobie NGC. Konsola jes w systemie PAL a gry w systemie NTSC.
Chiałbym na niej przeprowadzić softmoda, by odpalać na niej bacup-y gier, które już mam, ale nigdy jeszcze nie podejmowałem się czegoś takiego. Wiem tylko tyle, że trzeba jakiś rodzaj mochip-u przylutować na płytę od stacji dysków w NGC. Lutować umiem, więc z tym problemu nie będzie. Interesują mnie tylko 2 rzeczy ile to może kosztować i gdzie pzrylutować tego chipa. Serdecznie dziękuję za porady. :happy:

Przenoszę do homebrew, tam tego miejsce moim zdaniem. ~Manga
yamny
Banned 4 Life
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 12
Reputacja: 117
Poziom ostrzeżeń: 0%
14-03-2013, 20:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2013, 20:02 przez yamny. )
Dzień dobry.

Po pierwsze - nie możesz przeprowadzić softmoda, bo softmod polega na modyfikacji konsoli przez jej oprogramowanie, a z tego co wiem nie ma żadnej metody, która by pozwalała na taki "tryb" modyfikacji.

Piszesz więc o chipach, czyli masz na myśli wykonanie hardmoda - modyfikacji hardware'u konsoli. Może uda Ci się odnaleźć jakieś chipy na Allegro - jeśli coś się tam znajduje to wiesz wstępnie ile może Cię to kosztować.

Co do miejsc, w którym należy lutować i łączyć ze sobą kabelki (bo tak było w moim przypadku) - na stronie producenta (o ile ona istnieje) powinien znaleźć się poradnik dotyczące gdzie, które kabelki masz przylutować (przy czym uważnie się rozglądaj za swoją wersją sprzętową gamecube'a).
Dominik15
Pong
*
Liczba postów: 8
Poziom ostrzeżeń: 50%
15-03-2013, 16:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2013, 16:48 przez bleub. )
Nie wiem ;)

[adn]Użytkownik otrzymuje pięknego warna 50% za spam i totalną olewkę forumowego regulaminu. ~bleub [/adn]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.