To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Wasza twórczość ›
Indie box :D
Wątek zamknięty 
Indie box :D
LipanekPL
Kolekcjoner
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 12
Reputacja: 3
Poziom ostrzeżeń: 0%
Big Grin  03-07-2015, 20:08
Ostatnio kupiłem indie boxa od humblebundle oceni ktoś co zmienić w technikach nagrywania ? co wyciąć ? https://www.youtube.com/watch?v=wtlouXqsrJU TO NIE JEST REKLAMA BO FILM USUNĘ !!!!!! i z uploaduje jeszcze raz poprawiony :D
kokoshkv
*gdakanie*
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 42
Reputacja: 49
03-07-2015, 20:27
Przede wszystkim ostrość, przez połowę filmu nic nie było widać. Może gdybyś użył statywu efekt byłby lepszy.
[Obrazek: chicken_run_high_background_widescreen_hd_for_desktop1.jpg]
MartiusR
Game & Watch
**
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 17
Reputacja: 9
03-07-2015, 20:58
Lipanek, przede wszystkim zapanuj nad tym "klimatem" chaosu. Po obejrzeniu odniosłem wrażenie, jakbyś nie mógł się zdecydować, od czego zacząć prezentację, "przerzucał" ręce z przedmiotu na przedmiot, nie omawiając/pokazujac go dostatecznie, a do tego to gwałtowne przesuwanie pudła i "utrata" perspektywy również zbyt dobrze (w moim odczuciu) nie wpływają na odbiór.

Do tego musisz trochę popracować nad różnymi odruchami i "odzywkami" (typu "podśmiewanie" w trakcie mówienia czy gwałtowne zaczerpnięcie tchu), niech Twoje wypowiedzi będą mniej więcej w ujednoliconej tonacji (na przykład ta ekscytacja figurkami zabrzmiała naprawdę słabo, nawet jeśli miała wyrazić zadowolenie z w powodu ich wykonania). No i faktycznie - oświetlenie i ogólnie rzecz ujmując sposób filmowania sprawiał, że ciężko się to oglądało i często ujęcia były niewyraźne.

I to chyba wszystko. Nie jestem jakimś ekspertem w tej dziedzinie, ot, wypisałem rzeczy, które przyszły mi pierwsze do głowy po obejrzeniu.
LipanekPL
Kolekcjoner
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 12
Reputacja: 3
03-07-2015, 22:47
(03-07-2015, 20:58)MartiusR pisze: Lipanek, przede wszystkim zapanuj nad tym "klimatem" chaosu. Po obejrzeniu odniosłem wrażenie, jakbyś nie mógł się zdecydować, od czego zacząć prezentację, "przerzucał" ręce z przedmiotu na przedmiot, nie omawiając/pokazujac go dostatecznie, a do tego to gwałtowne przesuwanie pudła i "utrata" perspektywy również zbyt dobrze (w moim odczuciu) nie wpływają na odbiór.

Do tego musisz trochę popracować nad różnymi odruchami i "odzywkami" (typu "podśmiewanie" w trakcie mówienia czy gwałtowne zaczerpnięcie tchu), niech Twoje wypowiedzi będą mniej więcej w ujednoliconej tonacji (na przykład ta ekscytacja figurkami zabrzmiała naprawdę słabo, nawet jeśli miała wyrazić zadowolenie z w powodu ich wykonania). No i faktycznie - oświetlenie i ogólnie rzecz ujmując sposób filmowania sprawiał, że ciężko się to oglądało i często ujęcia były niewyraźne.

I to chyba wszystko. Nie jestem jakimś ekspertem w tej dziedzinie, ot, wypisałem rzeczy, które przyszły mi pierwsze do głowy po obejrzeniu.

Ostrość to nie przezemnie ::D Mój kamerzysta zrobił sobie wakacje Co do ekscyacji głosem, wiem staram się nad tym panować. Po prostu tak się nakręciłem na otwarcie tego że aż nie wiedziałem co mówić. Dzięki uwagi rozpatrzę je przy kolejnej paczuszce lub vlogu :D
Hinata-hime
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
04-07-2015, 20:49
Nie kamerzysta, ale operator kamery :T

Faktycznie nagranie jest zbyt chaotyczne. Bardziej mówisz do siebie niż do słuchaczy, więc czasem trudno zrozumieć co mówisz.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.