To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... › Newsy ›
[PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One
Wątek zamknięty 
[PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One
Johnny
Rycerz Nintendo <3
Administrators
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 108
Reputacja: 225
Poziom ostrzeżeń: 0%
27-10-2013, 13:31
Szok i niedowierzanie. Tak można opisać doniesienia anonimowego gracza (a raczej dziennikarza - najwyraźniej swoją relację opiera o kopię recenzencką), który podzielił się wczoraj plotką na temat nowej odsłony Call of Duty.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One
guy_fawkes
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
27-10-2013, 13:52
Ideę reklam umieszczonych bezpośrednio w świecie gry rozumiem (w końcu nawet AXN ma zamiar lub już wprowadził cyfrowy product placement w emitowanych na swojej antenie serialach), ale 30s filmiku w singlu? Co to ma być? Gra, która kosztuje 50 €, czy free to play? Ach, byłbym zapomniał, przecież xbone reklamowano natarczywym powtarzaniem "tivi". Tak, to by się zgadzało, bo w klasycznej telewizji też czasem przerwą nadanie reklam, by puścić jakiś film. :torll:

Moim zdaniem to tylko plotka, bo w przeciwnym razie MS oddałby kolejny strzał we własną stopę...
Dark Archon
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
27-10-2013, 14:03
Była jedna gra w której potrafiłem wytrzymać reklamy na billboardach, bo miało to dla mnie sens. Burnout Paradise, które przez rok otrzymywało naprawdę znaczące, darmowe aktualizacje po premierze, które niemal podwoiły ilość treści. No i nie przeszkadzały w odbiorze gry. Billboard = reklama. Sensowne. Pod czymś takim mogę się podpisać. Ale reklama na ekranie ładowania? Brzmi tak nieprawdopodobnie, że mam nadzieję, że to tylko głupawy żart godny 4chana.
guy_fawkes
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
27-10-2013, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2013, 14:07 przez guy_fawkes. )
Pozostaje jeszcze kwestia, skąd te reklamy miałyby się brać. Oczywiste, że z Sieci, ale skoro xbone nie będzie jednak "always online", to czy odłączywszy konsolę od Internetu w ogóle się ich nie uświadczy? Czy też będą jakieś "przykładowe" na płycie z grą? Albo w takim układzie gracza czeka 30s nicości po każdym loadingu? Nie, to zbyt głupie, by było prawdziwe.
[Obrazek: fs.png]
Matuleczek
emodzejquit
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja: 39
Poziom ostrzeżeń: 60%
27-10-2013, 14:08
Skoro EA potrafi dać do singla DS3 mikropłatności, to czego nie zrobi microsoft? :360:
[Obrazek: newcreate.php]
Mój FC: 4914-4899-3675
FireStorm
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
27-10-2013, 14:24
Nie sądzę, by te doniesienia były prawdziwe. Microsoft zabiłby się tym rozwiązaniem. Skoro na na XOne mam mieć reklamy i dłuższe czasy ładowania, to w takim razie po co mi sprzęt z Redmond? Wybiorę PS4 albo PC. To by miało sens tylko w wypadku, gdy Sony również wprowadziłoby reklamy, a na to się nie zanosi.

Podobnie kwestia rozdzielczości - to by oznaczało niemal zerowy skok (wiem, że CoD na konsolach działał w rozdzielczości poniżej 720p żeby wyciągnąć więcej klatek, ale to niewiele zmienia) jakościowy w kwestii grafiki. Sam na swoim PC gram w Full HD i co najmniej 50 klatkach od trzech lat, więc osiągi pokazane powyżej w następnej generacji byłyby zwyczajnie śmieszne. Zwłaszcza, że na horyzoncie majaczy Valve ze swoimi skrzynkami, które raczej nie będą miały takich problemów (choć to tylko spekulacje). Nie spodziewam się 1080p i 60 klatek w KAŻDEJ grze, ale jednak większość powinna chodzić właśnie w taki sposób. Chyba, że nowa generacja niekoniecznie ma ambicje cokolwiek zmieniać, nie licząc funkcji społecznościowych.

P.S.
Radziłbym zmienić lead newsa. Strasznie tabloidowy jest :).
farmaceuta
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
27-10-2013, 14:26
Jakoś mnie to nie zdziwiło, patrząc na to co ostatnio wyrabia MS. Ciekawi mnie na jakie "geialne" pomysły jeszcze wpadną.
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg]
grzesio165
Fanboy Nintendo
**
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 15
Reputacja: -3
28-10-2013, 19:19
Leciusio przymierzałem się do XO ale chyba jednak kupię Wii U i naciesze się Zeldą. Jest też plotka że w Windowsie 8.1 mają aktywować reklamy :torll:
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.