To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... › Newsy ›
SteamOS już dostępny
Wątek zamknięty 
SteamOS już dostępny
Jedrek
#YOLO
*** Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
Poziom ostrzeżeń: 0%
15-12-2013, 23:04
Valve zgodnie z zapowiedziami udostępniło publicznie wersję beta swojego systemu operacyjnego. Jeśli chcecie ją uruchomić, musicie jednak być posiadaczami karty graficznej ze stajni NVIDIA.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: SteamOS już dostępny
SzamanPL
Counter-Strike
**
Liczba postów: 117
Liczba wątków: 18
Reputacja: 56
16-12-2013, 07:15
Fajnie, że Valve wierzy w Linuxa. Jeśli im się uda to SteamOS może być alternatywą dla graczy (zamiast Windowsa). Mam nadzieje, że będzie wychodzić więcej gier na tę platformę.
[Obrazek: 76561198058041467.png]
madhammmster
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
16-12-2013, 14:24
"Valve oczywiście dość znacznie zmodyfikowało ją zmodyfikowało: " jak poprawicie usuńcie mój komentarz ;)
Login95
Fanboj oryginalnego Xbox'a
*
Liczba postów: 20
16-12-2013, 14:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2013, 14:45 przez Login95. )
Najpierw Steambox, teraz SteamOS, a ja w tym jakoś nie widzę sensu.
Tak jakby na siłę próbowali nas uszczęśliwiać, a wszyscy wiemy jak to wygląda w praktyce (patrz YouTube, Facebook itd.)
Ja wolę korzystać z dobrego menedżera plików, pakietu Office, programów do tworzenia muzyki, edytowania filmów, Photoshopa, Winampa i innych przydatnych rzeczy niż mieć komputer tylko do grania i programów na Linuxa.
Poza tym interfejs wygląda paskudnie, jak fuzja między PS4 i XONE tylko jeszcze bardziej ponury i skomplikowany.
Uwielbiam Steam, ale to co ostatnio wymyślają przekracza moje rozumowanie.
(A szczególnie ten pad z dotykowymi analogami)
To wie tylko Szpon!
Artrix
n00b
*
16-12-2013, 18:41
@Login95 Kto powiedział że to służyć do codziennego użytkowania ? Równie dobrze można zbudować mały komputer pod telewizor i tam właśnie zainstalować SteamOS, dzięki czemu nie musimy wydawać około 300zł na Windowsa, a te pieniądze przeznaczyć na jakąś grę. Wiem można zainstalować Ubuntu i Steam, ale po co skoro możemy od razu zainstalować system zintegrowany z Steam.
Login95
Fanboj oryginalnego Xbox'a
*
Liczba postów: 20
16-12-2013, 18:55
Mój mały komputer pod telewizorem ma na sobie napis PS3 :)
Jakoś nie jestem przekonany... Zwykły Steam działa dobrze, po co ruszać coś, co nie jest zepsute?
I jeszcze po co mam dokupować drugi komputer na SteamOS, skoro jeden ze Steamem na Windowsie działa całkiem dobrze?
Nawet jakbym chciał zagrać w gry z PC na telewizorze, mogę sobie go podłączyć kablem HDMI.
Nie widzę w SteamOS sensu, ale jak innym się ten pomysł podoba, to nie będę im narzucał mojej opinii. (W końcu jestem jednym z tych dziwnych ludzi którzy uważają, że oryginalny Xbox nie był do dupy)
To wie tylko Szpon!
UzeQ
Orange Lightning! ZA ZA ZING!
**
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 6
Reputacja: 14
16-12-2013, 19:49
Ale wszyscy zapominacie o jednym - tylko niewielki procent gier dostępnych na Steam działa na Linuxie. Totalnie nie rozumiem idei tego systemu... Po co mam ładować kasę z urządzenie, na którym odpalę Left 4 Dead?
[Obrazek: 595118.png]
szezjo
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
16-12-2013, 20:54
Ja tak samo jak inni nie kapuję idei tego.. czegoś. O ile kontroler Steamowy jest trafionym pomysłem (wreszcie jakiś pad z wyższej półki oficjalnie wspierany przez Linuxa), o tyle SteamOS już niekoniecznie. Po co bowiem mam instalować taki system, skoro równie dobrze mogę zainstalować Ubuntu, tam Steama i mam to samo, a nawet więcej, bo uruchomię także gry, których na Steamie nie mam, pobawię się Winem i zrobię wiele innych rzeczy, których na SteamOSie nie zrobię, albo zrobię wchodząc trochę głębiej w system, ale nie każdy musi chcieć to robić.
Tak czy siak pomimo marudzenia muszę wyznać, że strzeliłem focha, po tym jak okazało się, że nie wyślą mi Steam Machine prototypowego :D Zawsze jednak by był dodatkowy sprzęt do grania w L4D2 czy Killing Floor, a na dodatek "testerzy maszyny parowej" dostali gry za darmo na próbę, które obsługują SteamOS - nawet Metro:LL, więc prawdopodobnie jest nad czym płakać..
Ale cóż, nad rozlanym mlekiem się nie płacze, nie? ;)
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał :D
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.