Liczba postów: 1 446 Liczba wątków: 159 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 742Poziom ostrzeżeń: 0%
![[Obrazek: VDh9UCtTD0g.jpg]](http://arhn.eu/ytcrop/VDh9UCtTD0g.jpg)
Obiecywane od lat wznowienie naszej <a href="http://arhn.eu/2010/09/zrob-to-sam-automat-do-gier-czesc-1/">prastarej serii</a> artykułów dotyczących budowania własnego automatu do gier. Wracamy w formie wideo i na poważnie chwycimy za młotki, gałki i pokrętła, by skonstruować własne automatowe cudeńka. Ostrzegam (i zrobię to jeszcze wielokrotnie), że jest to projekt długoterminowy, kosztowny i męczący. W pierwszej części zadecydujemy o tym jaki automat zbudować, zadecydujemy, czy w ogóle się do tego nadajemy i czego się spodziewać podczas prac.
I jeszcze jedno: ponieważ materiał zakłada pełną dowolność formy sprzętu, miejscami będziemy stosować pełne uogólnienia, czy uproszczenia. Jeśli spodziewacie się typowego prowadzenia za rączkę, niestety, tu go nie znajdziecie. Oczywiście, wyjaśnimy wszystkie zawiłości związane z tworzeniem automatu, ale spersonalizowane zastosowanie naszych rad będziecie musieli samodzielnie dostosować do własnych potrzeb. Nie bójcie się zadawać pytań! Odpowiemy na wszystkie logiczne wypełniając w ten sposób luki w materiale i potencjalnie pomagając wielu przyszłym budowniczym.
Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wam powodzenia!
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Jak zbudować automat do gier - cz. 1
Liczba postów: 399 Liczba wątków: 42 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 49Poziom ostrzeżeń: 0%
Czekam z niecierpliwością na "jak zbudować mini automat do gier"
Liczba postów: 332 Liczba wątków: 16 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 262Poziom ostrzeżeń: 0%
Czekałem na to bardzo dłuuugo
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 1 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Łał, to się nazywa projekt z rozmachem!
Liczba postów: 399 Liczba wątków: 42 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 49Poziom ostrzeżeń: 0%
Tu znowu ja  . Szukam w internetach jakiś materiałów na temat tego małego automatu, lecz nic nie mogę znaleźć. Możecie podrzucić jakiś link, lub frazy szukania, może być na PW.
Liczba postów: 20 Liczba wątków: 3 Dołączył: Wrzesień 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 50%
Automatu budować nie będę, ale zamierzam obejrzeć serię
Konkretne przedsięwzięcie, bardzo ładnie się prezentuje i mocno inspiruje. Z niecierpliwością czekam na kolejne części, dobra robota!
Czekałem na to! Na pewno obejrzę wszystko, automatu pewnie nie zbuduję, ale może kiedyś jak wpadnie więcej pieniędzy do kieszeni, na pewno się zabawie w takie coś
Pozdrawiam, Patryk.
Archon dodasz wiecej informacji na temat malego automatu ? Mam na zbyciu ibooka g4 na procesorze ppc i czy nada sie ? Pozdrawiam
Liczba postów: 23 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
też mnie interesuje mały automat i pytanie czy na podstawie tych artykułów da się skonstruować sam pad ?? może było by wygodniej dla niektórych takie coś a automat symulować na kompie
Takie Tam
![[Obrazek: userbar.png]](../../../ext-images/e69fcf916f8562a5.png)
Liczba postów: 1 446 Liczba wątków: 159 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 742Poziom ostrzeżeń: 0%
@Kamil.
Oczywiście, że można... ale to się kompletnie mija z celem. W cenie komponentów i robocizny można kupić gotowy produkt. HORI na przykład sprzedaje takich na pęczki. Gotowych Arcade Sticków używa się na turniejach, bywają elementami edycji kolekcjonerskich fighterów i, łagodnie rzecz ujmując, są dostępne wszędzie. Nie ma potrzeby, ani większego sensu budować ich od zera.
Liczba postów: 70 Liczba wątków: 5 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 114Poziom ostrzeżeń: 0%
Bardzo fajny materiał i z chęcią będę go śledził losu automatu mimo iż w najbliższych latach nie będę mógł sobie pozwolić na taki luksus
Świetny podkład muzyczny  chyba już był przy okazji jakiegoś materiału? Kto to w ogóle wykonał?
Liczba postów: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Kolejna miło zapowiadająca się seria ;> ;D będzie co oglądać popołudniami ;p szczególnie zainteresował mnie ten "MINI" automat - mieszkam w blokach więc na duży nie ma mowy ;/ a ten -pasuje jak ulał- mały, poręczny  może się na nie go rzuce ;d
Nie mogłem się tego doczekać !!!
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Projekt ciekawy, lecz jak dla mnie za dużo pieniędzy by to pochłonęło. Ale serię będę oglądał
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Nareszcie jakiś poradnik w języku polskim, który pokazuje jak zbudować taki automat w domu. Nie mogę się doczekać następnego odcinka.
Czekałem na to, jednak najbardziej czekam jak zrobić mini automat
Czekam na zmniejszono m wersje
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Tylko ciekawe kto zdecyduje sie na zrobienie takiego automatu. O to jest pytanie
Liczba postów: 67 Liczba wątków: 17 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 10Poziom ostrzeżeń: 0%
No, no - czekam na kolejne części. Sam zamierzam takie coś wybudować. Postawić mam gdzie, znajomych stolarzy mam plus chętną ekipę do pomocy. Tylko zebrać te parę tysięcy złotych i można zaczynać
BTW, czy będzie możliwość podpięcia kilku mini automatów, by móc grać w większym gronie znajomych? :P
Kiedyś taka maszyna coin-op była moim marzeniem! Teraz dzięki temu poradnikowi będę mógł zrobić ją samemu. Dzięki Archon
Bardzo fajny matwrjał
oraz orginalny
Świetna sprawa, ale zdecydowanie, przerasta to moje możliwości.
Kiedyś może uda mi się postawić własny automat. xD
Dobry pomysł na szafki, a gdyby tak mieć do kompa w takiej obudowie bezprzewodową myszkę, klawiaturę i pada to cudo nie maszyna
Czekam na następny filmik i życzę powodzenia w tworzeniu automatu
Liczba postów: 61 Liczba wątków: 6 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 90%
Podejrzewam że mały automat będzie robić więcej osób
Mój automat jest dopiero w fazie konstruowania ,ale komponenty już zamówione
Liczba postów: 23 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Drogi archonie czy możemy się spodziewać przynajmniej 1 odcinak na miesiąc ?
Takie Tam
![[Obrazek: userbar.png]](../../../ext-images/e69fcf916f8562a5.png)
Ciekawy pomysł ale na razie nie dla mnie, może za parę lat
Kiedy odcinek jak zrobić wersje pomniejszoną ? : )
Dołączam się do pytania Kamila.
Liczba postów: 7 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Archon mówił podczas wczorajszego "lajwa" że odcinek najwcześniej za 2 tyg bo wyjeżdża i nie bedzie miał czasu zmontować, a potem już z górki bo sam nie chce żeby mu się "to to" po mieszkaniu walało w kawałkach.
Liczba postów: 225 Liczba wątków: 9 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 39Poziom ostrzeżeń: 0%
31-01-2013, 21:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2013, 21:36 przez Manga Ryu. )
Chłopaki:
http://arhn.eu/faq/#kiedysystemerror
+ §2 pkt 5. : http://arhn.eu/forum/Temat-Regulamin
Odpowiedź: będzie kiedy będzie. Archon gdzieś już pisał, że materiały na temat małego automatu ukażą się po ukończeniu tej serii.
Nie mogę się doczekać następnego odcinka
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja niestety nie mam miejsca na własny automat do gier ale w przyszłości kto wie może zrobię coś takiego.
Liczba postów: 4 Dołączył: Czerwiec 2011 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jak dobrą maszynę polecacie na taki automat? Np. czy 1,5 GB ramu by wystarczyło? Jaki procesor?
Ja myślę ze zrobiłbym coś takiego, kiedy zakupie nowy sprzęt, zresztą, największa zabawa to jest chyba budowanie tego automatu, a nie korzystanie z niego
Liczba postów: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Kiedy kolejna część budowy automatu ? czekam z niecierpliwoscią
Fajnie mieć automat do gier w domu...pamiętam za małego jak się kupowało żetony i grało ino przyciski strzelały...
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
ach zajebiście by było mieć coś takiego ale jak dla mnie zbyt pracochłonne ;/
Jak kiedyś będę miał dużo czasu(czyli nigdy), będę bogaty(czyli nigdy) i miał własny dom(czyli nigdy) zrobię sobie taki automat(czyli nigdy nie będę go miał  ) :P
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja może coś porobie. Obudowa ze starej szafy. Komputer mam też stary tylko monitor :/ hmmm To stary telewizor  Postawie go w garażu. Tylko by było miło gdyby ktoś napisał jaki komputer czy może być pierwszy lepszy czy coś mocniejszego? I czekam na następny odcinek.
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 4 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jakby nie szkoła i brak kasy... Chętnie bym podjął wyzwanie
04-02-2013, 11:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2013, 11:14 przez Niepowiem21. )
http://arhn.eu/2010/09/zrob-to-sam-automat-do-gier-czesc-2/ - wszystkie potrzebne do budowy automatu rzeczy
Przyciski, joysticki, itp. radzę poszukać na ebayu (płatność pay pal albo kartą kredytową) do mini automatu potrzebny nędzie notebook (odpowiednio umieszczony w obudowie) a co do softu polecam gameex łatwy w konfiguracji . Jak ktoś chce o coś jeszcze zapytać to na email: [email protected]
Email: [email protected]*
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Czytając niektóre powyższe komentarze trochę się zdziwiłem. Kwintesencją własnego automatu jest to, że to my decydujemy o każdym najdrobniejszym detalu. Nie jest problemem kupić obudowę i włożyć tam gotowe bebechy w postaci laptopa. Im więcej włożymy w to czasu tym efekt będzie lepszy a my będziemy dumni z naszej pracy. Mi mimo wszystko szkoda miejsca w pokoju na takiego kolosa.
Nie mogę doczekać się kolejnego materiału z "budowy". Chętnie sam bym zbudował coś takiego, niestety nawet nie posiadam wystarczającej ilosci miejsca na taką "landarę".
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Zbudowałbym sobie taki automat, tylko gdybym miał jeszcze przestrzeń i czas..
23-03-2013, 19:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2013, 19:40 przez SeighTT. )
Zastanawia mnie, czy Archon już czasem nie porzucił tej serii. W końcu minęły już 2 miesiące i nic.
Zastanawia mnie, czy Archon już czasem nie porzucił tej serii. W końcu minęły już 2 miesiące i nic.
|