Liczba postów: 1 446 Liczba wątków: 159 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 742Poziom ostrzeżeń: 0%
![[Obrazek: tiMKHKYvJb0.jpg]](http://arhn.eu/ytcrop/tiMKHKYvJb0.jpg)
Dziś coś co przygotowałem całkowicie dla zabawy, bez większego, głębszego celu. Troszkę System Error, troszkę ogólnego chwalenia. Czasami mam wrażenie, że jeżeli jakiś znany "let's player" w coś nie zagra, to dla dużej części widowni taka gra zwyczajnie nie istnieje*. A szkoda. Bo są perełki pokroju Retro City Rampage, które spłyną po odbiorcach mainstreamowego gówna jak po kaczce, a faktyczni miłośnicy gier nigdy o nich przez to nie usłyszą.
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Retro City Rampage
Liczba postów: 110 Liczba wątków: 16 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 23Poziom ostrzeżeń: 0%
O, fajnie, że ktoś się wreszcie tą grą zajął. Zupełnie o niej zapomniałem.
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 2 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Kurde też czekałem na grandtheftendo :/. Ale chociaż se gościu zarobił :P bo z klonem GTA3 to by nie poszalał.
Liczba postów: 3 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Świetny materiał, jak zwykle
Liczba postów: 77 Liczba wątków: 2 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 36Poziom ostrzeżeń: 0%
Takie growe Cabin in the woods
Fajna gra ma ją na PS Vita
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Bardzo ciekawa gra. Zwłaszcza, że jestem fanem GTA 
Chyba się na nią skuszę.
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: -1Poziom ostrzeżeń: 0%
Hmmm, może jakiś...giveaway?
A jeśli nie to i tak kupię, ale na razie nie mam forsy. Bycie gimbusem jest trudne, uwierzcie mi...
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jestem zadziwiony, niezłe.
Liczba postów: 399 Liczba wątków: 42 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 49Poziom ostrzeżeń: 0%
19-02-2013, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2013, 20:55 przez kokoshkv. )
Zachęciłeś mnie tym materiałem do zapoznania się z tą grą. Na szczęście jest też wersja próbna na Playstation Store, żeby sprawdzić co i jak. Na PSV gra się przyjemnie, ale co do przyjemności grania nie jestem pewien, tak samo grać w minisy na PS3. Może będzie jakaś promocja na PSS. Takie pytanko jeszcze, ta gierka posiada jakieś trofea?
Liczba postów: 138 Liczba wątków: 14 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 8Poziom ostrzeżeń: 20%
dla mnie jak na razie Retro City Rampage stoi za drogo na Steam'ie (14€) :/... ale myślę, że gra mogłaby zyskać na popularności gdyby trafiła na smartfony. dużym problemem byłby jednak rozmiar bohatera. tak czy siak... podobają mi się możliwości w TV Simulation Mode i TV Color Mode. dzięki, że było to umieszczone w materiale  - takie opcje dodają fajnego klimatu.
Liczba postów: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Fajna gra i jeszcze fajniejszy materiał.
Fajnie że jest cross-buy z ps vita.
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 2 Dołączył: Wrzesień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jakimś cudem nie widziałem tego filmiku. Gra dobra, a pokaz też, nawet zachęca do gry (ja już gram, ale mam ochotę grać więcej).
20-02-2013, 21:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2013, 13:09 przez Dark Archon. )
ta gra to 99% estear egg's
zagrał bym :P
[adn]Użytkownik otrzymał ostrzeżenie za tego posta[/adn]
Liczba postów: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Materiał na szybko a i tak wyszedł profesjonalnie jak zwyle
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Z chęcią ściągnę demo na ps store.
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 5 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Kurcze, zachęciłeś mnie do zakupu
O matko święta, jaka genialna gra! Idę się to zaopatrzyć czym prędzej.
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 3 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Kupiłem na steam i fajna gierka lecz gta 1 jest the best
Liczba postów: 38 Liczba wątków: 9 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Tytuł jest świetny, ale niestety niezwykle krótki - tryb fabularny (który jest największym atutem gry) da się ukończyć w kilka godzin. Potem zostają różne wyzwania, no i ew. powtarzanie ulubionych misji z kampanii (jest taka opcja) czy zdobywanie achievementów (nie tylko na steamie, bo gra ma swój "wewnętrzny" system osiągnięć).
BTW-szkoda że nie dodali jako jedną z postaci pobocznych(są takie, w trybie "wolnym"  Biffmana, jego podkład muzyczny jest po prostu zabójczy :] Niestety, występuje on jedynie jako "power-up" w wolnej rozgrywce.
Wow, zupełnie zapomniałem, że takie coś powstaje, ostatnio tak bardzo ucieszyłem się gdy wyszło Abobo's Big Adventure. Fajnie trzeba ograć.
A tak w ogóle to w 3:40 motyw strasznie bardzo przypomina mi Battletoads & Double Dragon, a wnętrze budki telefoniczej bardzo przypomina Battletoads, jak z Dark Queen gada ten doktorek.
Wow, zupełnie zapomniałem, że takie coś powstaje, ostatnio tak bardzo ucieszyłem się gdy wyszło Abobo's Big Adventure. Fajnie trzeba ograć.
A tak w ogóle to w 3:40 motyw strasznie bardzo przypomina mi Battletoads & Double Dragon, a wnętrze budki telefoniczej bardzo przypomina Battletoads, jak z Dark Queen gada ten doktorek.
Liczba postów: 2 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Polecam zapoznać się z ROM City Rampage, jest to wersja tej gry przeznaczona pod NES'a.
Liczba postów: 1 446 Liczba wątków: 159 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 742Poziom ostrzeżeń: 0%
(01-03-2013, 18:13)vaginus pisze: Polecam zapoznać się z ROM City Rampage, jest to wersja tej gry przeznaczona pod NES'a.
To nie tak. Po pierwsze, pisze się "NES-a", po drugie, ROM City Rampage, to faktycznie demake Retro City Rampage "wierny" sposobem pisania ośmiobitowemu sprzętowi, ale nie jest dostępny w formie NES-owego romu, ani się na NES-ie nie uruchomi. (Przynajmniej na razie).
ROM City Rampage dostępne jest w najnowszej aktualizacji gry (na Steamie) i żeby w niego pograć wystarczy pójść do salonu gier i odpalić ją z automatu.
Liczba postów: 2 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
01-03-2013, 18:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2013, 18:54 przez vaginus. )
Hehe na romhacking net jednak jest inna informacja, aczkolwiek nie zweryfikowano czy to prawda że owy tytuł odpalają pod emulatorem.
Hehe na romhacking net jednak jest inna informacja, aczkolwiek nie zweryfikowano czy to prawda że owy tytuł odpalają pod emulatorem.
Vaginus. Tak, ROM City Rampage jest sam w sobie emulowaną aplikacją. Co nie zmienia faktu, że nie jest "przeznaczona pod NES-a", ani (na razie) nie można dostać jej w postaci romu. Dostępna jest wyłącznie z poziomu gry.
|