Poziom ostrzeżeń: 0%
Swój egzemplarz Ni no kuni na konsolę DualScreen w wersji japońskiej udało mi się dostać krótko po premierze, na początku 2011 roku – miałem okazję ukończyć ten tytuł z licznikiem wskazującym niemal 100 godzin. Jak zapewne wiecie, w skład wersji DS-owej wchodzi księga, którą Oliver dostaje niemal na samym początku swojej przygody. Magic Master – tak bowiem zwie się ona w japońskiej wersji, jest integralną częścią gry i sięgamy po nią relatywnie często. Nie wiem jeszcze, na ile poważnie potraktowano ten rekwizyt w przypadku wersji na PS3, jednak po zapoznaniu się z kilkoma pierwszymi godzinami gry jestem w stanie wskazać trochę różnic – całkiem sporych – między wydaniem na konsolę Nintendo, a tym na konsolę Sony, nie tylko pod kątem samego podręcznika.
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Ni no Kuni - różnice między wydaniami
Liczba postów: 96
Reputacja:
4Poziom ostrzeżeń:
0%
27-02-2013, 14:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2013, 14:55 przez Noctis. )
Świetny artykuł, z wielką ciekawością się czyta go. Oby więcej takich się pojawiało na stronie.
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 6
Reputacja:
3Poziom ostrzeżeń:
0%
Zajebista jest wersja na ds z tą małą książeczką :3
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 1
Reputacja:
31Poziom ostrzeżeń:
0%
Naprawdę bardzo dobry tekst. Jasny, przejrzysty, wiele wyjaśnia i co ważne, nie zanudza (a wręcz przeciwnie ;D). Zgadzam się z Noctisem - mam nadzieję, że takich artykułów będzie więcej.
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 6
Reputacja:
-2Poziom ostrzeżeń:
30%
Ehh świetny teks do świetnej gry
Liczba postów: 1
Ale słaby tekst, nudny
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 7
Poziom ostrzeżeń: 50%
Hej, tekst świetny

, a takie pytanie wersja na ds ma angielskie napisy?
27-02-2013, 19:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2013, 19:25 przez Dark Archon. )
Cieszę się, że tekst Wam się podoba - jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie je śmiało, postaram się na nie odpowiedzieć jak najlepiej potrafię (najwyżej zrobię mały rekonesans).
Wersja na DS-a nie posiada napisów angielskich, wszystko to japońszczyzna. Chociaż gdyby rozgryźli tę grę, to można by wykorzystać angielskie dialogi "dużej" wersji, na pewno się pokrywają.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Teks bardzo dobry, miło się czyta.Mam pytanie, czy każda wersja Ni no kuni na DS posiada książkę?