Liczba postów: 1 446 Liczba wątków: 159 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 742Poziom ostrzeżeń: 0%
Jak w przypadku oficjalnego ogłoszenia <a href="http://arhn.eu/2013/02/playstation-4-punktach/" target="_blank">  layStation 4</a>, przedstawiamy wam wszystkie informacje dotyczące nowej konsoli Microsoftu w formie punktów - bez zbędnych ozdobników. Wszystkie dane w jednym miejscu!
Post będzie modyfikowany wraz z napływem kolejnych informacji. Ostatnia aktualizacja: 21.05.2013 23:29, zrewidowano informację o płatnych używkach
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Xbox One w punktach
Liczba postów: 4 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
A po jego premierze kupię sobię XBoxa 360.
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 2 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ludzie chyba zostaną przy PS4. Nie pokazano praktycznie nic. Magia Kinecta i tyle. Nic takiego co by graczy naprawdę zainteresowało.
Poza tym ciekawi mnie jak te funkcje TV sprawdzą się poza USA, zwłaszcza u nas.
A Archon jezd gupi. No dobra, żartowałem. Przeczytałem kilkanaście artykułów o nowej zabawce Microsoftu w najrozmaitszych portalach i z ręką na sercu mówię wam, że ten tutaj czytało mi się najlepiej. Dobra robota w krótkim czasie!
Liczba postów: 3 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Cieszę się że obyło się bez hejtów
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 1 Dołączył: Kwiecień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Może i to sprytne sztuczki marketingowe ale mnie ta konferencja zmiotła i już odkładam pieniążki na nowy produkt MS. Jedyne co mnie razi to nowy kontroler, zdaje się być podobny do tego z 360 z niejako dobudowana częścią "od bumpera do bumpera". Przez to przypomina tego z pierwszego Xboxa i wydaje się być za duży aczkolwiek wbudowana bateria to miły akcent. A wy co o nim sądzicie?
Liczba postów: 4 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Oh well, ja liczyłem na zwykłą prostą konsole do gier... a zamiast tego oferują mi "centrum multimediów" z masą zbytecznego guana...
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Kupa bezsensownego badziewia ze śmieszną specyfikacją wepchana w magnetowid
21-05-2013, 18:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2013, 18:40 przez domingz605. )
Ważne też jest to, że gry będą się instalować na dysku na jednym koncie i jak np. kupimy używkę to będzie trzeba płacić za aktywacje na innym koncie.
Ważne też jest to, że gry będą się instalować na dysku na jednym koncie i jak np. kupimy używkę to będzie trzeba płacić za aktywacje na innym koncie.
Liczba postów: 223 Liczba wątków: 7 Dołączył: Czerwiec 2012 Reputacja: 78Poziom ostrzeżeń: 0%
Ostatniego podpunktu nie słyszałem na konferencji. :torll:
Liczba postów: 40 Liczba wątków: 5 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Płacenie za używki?
Oh boy, to ja chyba wolałam always online mode, który był plotą tylko.
Microsoft, go home.
Och. Najmocniej przepraszam. Przez przypadek wysłało jeszcze dwa dodatkowe komentarze. Najmocniej przepraszam.
Płacenie za granie w używane gry. Strzelili sobie w kolano, a drugie dostało rykoszetem...
Liczba postów: 92 Liczba wątków: 14 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 7Poziom ostrzeżeń: 0%
Potrzeba aktywacji gry - brak używek.
Bitch please, welcome PS4!
Liczba postów: 20 Liczba wątków: 3 Dołączył: Wrzesień 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 50%
Nowa konsola Microsoftu prezentuje się według mnie dosyć słabo w porównaniu z PS4. Jeżeli będę kupować jedną z tych dwóch konsol, znów zaufam Sony. Płacenie za używane gry to pomysł, który może bardzo zaszkodzić - i graczom i deweloperom.
Liczba postów: 96 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 4Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 4 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=SNE - Po prezentacji nowego Xboxa, akcje sony idą w góre. Przypadek? Nie sądze.
Liczba postów: 14 Liczba wątków: 2 Dołączył: Marzec 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Chyba każdy się zgodzi że konferencja Sony była lepsza,ciekawsza i pokazano o wiele więcej niż na tej krótkim pokazie Microsoftu. Co do samej konsoli, ogólnie na tę chwilę jest to dla mnie dekoder telewizyjny z możliwością obsługi głosowej, bo na tym była skupiona prezentacja na możliwościach oglądania mediów, co do gier nie pokazano tak naprawdę nic, EA z swoimi flagowymi produktami które wychodzą co rok, nowa Forza która również widnieje na sztandarze Microsoftu od zawsze, no i Call of Duty, który będzie możliwy na inne platformy, z wyjątkiem DLC które przez pewien okres będą tylko dla X-a. Zagorzali fani być może są rozczarowani lub wniebowzięci, ale dla osób nie posiadających konsoli to kiepsko się zareklamowali. Pozostaję czekać na E3,być może pokażą więcej...gier.
Liczba postów: 50 Liczba wątków: 2 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
21-05-2013, 20:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2013, 20:23 przez MichuB. )
niech sobie wsadzą w rzyć konsolę na której nie da rady zagrać w używane gry, kompletnie poroniony pomysł, zdaje się że Sony tego nie zaimplementowało w PS4?
Płacenie za możliwość korzystania z pożyczonej używki? No tak, przecież to M$! Niedługo będzie trzeba płacić za każde włączenie konsoli. Dodatkowo trochę nie spodobał mi się brak kompatybilności wstecznej, ale to norma.
Liczba postów: 3 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
To będzie najlepszy magnetowid na rynku
Liczba postów: 13 Liczba wątków: 5 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
A teraz Archon pewnie zrobi emotkę :xboxone: będzie oznaczała prawdopodobnie XboxOne has no game ;d
Liczba postów: 41 Liczba wątków: 1 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 6Poziom ostrzeżeń: 0%
design - tragedia, jak będzie z grami to się okaże
Liczba postów: 9 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 29 Liczba wątków: 5 Dołączył: Maj 2013 Reputacja: 3Poziom ostrzeżeń: 0%
Spodziewałam się lepszej konkurencji dla PS4... Rozczarowałam się i tym samym zniechęciłam do samej konsoli. Mam płacić za pożyczoną gre to ja dziękuję. Wlaściwie to po co mi centrum multimedialne w konsoli Jak czymś takim jest PC, laptop... Wg. mnie konsola powinna być do grania, a nie jakieś szmery bajery. No coż, skusze sie na x360.
Liczba postów: 9 Liczba wątków: 4 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Dobry artykuł, same konkrety, mam nadzieję, że uda mi się nazbierać kasę do premiery nowego x-a
Liczba postów: 276 Liczba wątków: 14 Dołączył: Kwiecień 2012 Reputacja: 130Poziom ostrzeżeń: 30%
Jeśli będzie kosztować nie więcej niż dwukrotność odtwarzacza blueray (w co wątpie) to kupie jako Centrum multimedialne (I do ewentualnych exclusive'ów)
No cóż po wczorajszej konferencji, nie czuję się jakoś wybitnie zaskoczony tym co pokazał MS . Zwyczajnie podążyli dalej tą drogą którą idzie od pewnego czasu X360. Co niestety nie zmienia faktu że next-gen MS prezentuje się wybitnie słabo , szczególnie z perspektywy Polskiego gracza. :/ Jak widać zakup parę lat temu PS3 okazał się dobrym wyborem. Także SONY nie spieprz teraz takiej szansy , masz okazję wrócić na pierwsze miejsce wśród producentów konsol i do serc "prawdziwych graczy" . Czekamy na E3...
Liczba postów: 139 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: -2Poziom ostrzeżeń: 30%
22-05-2013, 11:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2013, 19:38 przez aspazar. )
good work arhon.A wracając do konsoli wygląda beznadziejnie nazwa jest dziwna i ludziom nie powiedzieli ile muszą zapłacić aby grać w używki.
Liczba postów: 72 Liczba wątków: 9 Dołączył: Maj 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja postawiłem na nim krzyżyk.
Karci rynek wtórny(spośród moich 30-paru gier konsolowych 6 to nówki), wymaga neta przy aktywacji gry.
I nie lubię konceptu "uniwersalnego centrum multimediów".
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Niestety, ale jestem zawiedziony. Pomijając fakt, że konsola wygląda jak mój stary magnetowid, najbardziej zbulwersował mnie przymus płacenia za używane gry. Ciągle im kasy mało? Kiedyś priorytetem było zapewnienie rozrywki, dziś liczą się głównie pieniądze. Jeszcze do tego telewizję dodali. Jak dla mnie jest to zwyczajnie PRZEBAJEROWANE. Brakuje jeszcze opcji odgrzania obiadu. A Kinect? Specjalnie go na siłę do każdego zestawu dodają, żeby tylko zawyżyć cenę. Reasumując, z przykrością stwierdzam, że ta nowa generacja to dno.
Liczba postów: 13 Liczba wątków: 3 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Kiedy tylko przeczytałem że: "Sprzęt ma być „centrum domowej rozrywki” i zastąpić wszystkie urządzenia multimedialne w pokoju gościnnym" od razu mina mi zrzedła. Ludzie zapominają powoli, konsola powstała do gier, a nie innych głupstw.
Liczba postów: 1 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Według mnie nowy Xbox uderzy w inną grupę graczy niż PS4 i Nintendo. Znając życie znajdzie się grupa osób, która polubi tę konsolę. PS4 zapowiada się że będzie konsolą przede wszystkim do grania. Microsoft próbuje stworzyć konsolę, która ma ucieszyć wszystkich domowników:
-babcię, która chce oglądnąć swój serial,
-dziadka, który interesuje się sportem,
-rodziców, którzy chcą sobie oglądnąć komedię romantyczną,
-dzieci, które w konsoli zobaczą tylko platformę do grania.
Tylko po co do celu innego niż granie wykorzystywać konsolę? Film można obejrzeć na DVD, Blueray (większość osób ma chociaż jedno z tych urządzeń), a jeżeli ktoś nie ma ani jednego ani drugiego to pozostaje PC, na którym da się oglądać filmy sprawdzać wyniki meczów, a nawet oglądać seriale. Większość w domu odbiera telewizje cyfrową, więc to że na nowym Xboxie będzie można oglądać telewizję mało ludzi przekona. Według mnie te bajery, które maja z Xboxa One stworzyć centrum domowej rozrywki są nie potrzebne i tylko podniosą cenę konsoli. No i nazwa beznadziejna.
Liczba postów: 72 Liczba wątków: 9 Dołączył: Maj 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
(22-05-2013, 15:17)Czaroslaw pisze: A Kinect? Specjalnie go na siłę do każdego zestawu dodają, żeby tylko zawyżyć cenę.
Zważywszy na to, że łączność z netem jest obligatoryjna tak samo jak podłączony kinekt, myślę, że mogą wykorzystać to do szpiegowania ludzi.
Kojarze, że kilka miesięcy temu było trochę hałasu o to, że Microsoft złożył papiery do urzędu patentowego z tym.
Liczba postów: 42 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ehhhh... Z całego serca kibicowałem nowemu Xboxowi. Niech może robią z konsoli centrum multimediów, ale nie kosztem samych gier. Przez co z wielkim bólem serca najprawdopodobniej będę musiał przenieść się do Sony. Sądzę, że wiele graczy myśli podobnie. Być może Microsoft zdobędzie nową grupę odbiorców, ale kosztem starej znacznie szerszej.
Liczba postów: 4 Dołączył: Czerwiec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
miałem nadzieję że ta konsola to będzie coś ale po zapowiedziach to na razie nic dobrego
|