To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... ›
Hearthstone: Heroes of WarCraft
Wątek zamknięty 
Hearthstone: Heroes of WarCraft
Viatoro
Game & Watch
**
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 20
Reputacja: 104
Poziom ostrzeżeń: 0%
03-11-2013, 14:36
Muszę przyznać, że nie mam wielkiego doświadczenia w grach karcianych, ani tych komputerowych, ani normalnych. Mimo to od lat ludzie z Zamieci mnie nie zawiedli, nawet Diablo III idealnie wpasował się w moje potrzeby. Mam nadzieję, że tym razem też moje oczekiwania będą zaspokojone, aczkolwiek pojawiło się kilka niepokojących rys.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Hearthstone: Heroes of WarCraft
Wojt
Wiking
**
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 5
Reputacja: 114
04-11-2013, 08:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2013, 08:24 przez Wojt. )
Dostałem klucza parę dni temu i niestety się zawiodłem.

Na plusy oczywiście:
-polska wersja językowa i nawet dubbing :D fajnie że przynajmniej cześć postaci z Warcfrata III mają te same głosy. W praniu się okaże czy opisy kart są odpowiednie, ale w przypadku sieciowej karcianki to kwestia patcha,
-piękne grafiki na kartach,
-przyjemne małe decki do budowania. 30 kart to miła i prosta zabawa, zwłaszcza że tylko 2 karty takie same mogą być w tali. Nigdy nie lubiłem budować tali od nowa.

Moje minusy to:
-za prosta mechanika. Grywałem w wiele karcianek i ta tutaj nie porywa. Jedno pole bitwy i to niezależne(tak czy siak można atakować bohatera przeciwnika, chyba że ma się jednostkę z odpowiednią umiejętnością) oraz jeden cel do atakowania w postaci bohatera.
- Na polu walki brak podziału na linie przez co odpada jakakolwiek wymyślna strategia.

Po tych kilkunastu partyjkach mam chęć na więcej, ale jak będzie później to się okaże.
Viatoro
Game & Watch
**
04-11-2013, 19:51
Kwestę dubbingu pominąłem, bo musi mi coś zostać na recenzję.;) Jednak wykonanie jest świetne, jak zresztą ostatnio we wszystkich polonizacjach Blizzarda. Raz tylko wyłapałem nieprzetłumaczoną kartę i raz wywaliło mi polskie znaki. Ogólny wygląd audiowizualny też zostawiam sobie na recenzję. Co do mechaniki - jest uboga, starałem się na to zwrócić uwagę w tekście, Duel of Champions ma o wiele lepszą, w cyfrowego Magica niestety nie grałem. Jednak mimo to ciągle jest głód kolejnej tury, prawdopodobnie dzięki szybkiej rozgrywce, prostym regułom i tym kolejnym codziennym wyzwaniom.
Pathmage
VIP
**
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 16
Reputacja: 79
04-11-2013, 19:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2013, 19:59 przez Pathmage. )
Brakuje mi tu jednego zdecydowanego minusa,jak można spolszczyć nazwy własne bohaterów. Garrosz Piekłorycz? :please: Co to ma być?!
Viatoro
Game & Watch
**
04-11-2013, 21:51
(04-11-2013, 19:58)Pathmage pisze: Brakuje mi tu jednego zdecydowanego minusa,jak można spolszczyć nazwy własne bohaterów. Garrosz Piekłorycz? :please: Co to ma być?!

Dla mnie to jest akurat ok, brzmi przyjemnie. Bardziej mnie rażą niespolszczone imiona. :P
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.