Liczba postów: 13 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Witam!
Dziwi mnie, że nikt nie napisał tematu w tym dziale, ale cóż. Ja muszę to zrobić po raz kolejny ;d.
Tym razem, porozmawiajmy o grach na Wasze smartfony.
Ja zacznę.
Na mojej Spicy przeważnie gram w różnego typu zabijacze czasu, np. Where is my water, Angry Birds, Robot Unicorn Attack, Cut the Rope.
Natomiast na brata Optimusie pykam w gry HD, Assasin, PES, czy jakieś inne gameloftu, które nie ustępują tym z PSP.
A Wy w co gracie?
Liczba postów: 6 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Speedx 3D - zajebiście wciąga , może dlatego ze za dużo pale (?) ;>
Dragon, Fly! - zabijacz czasu , wciagaaaaa ;]
W sumie mało ostatnimi czasy gram na swoim telefonie
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Dead Space + Samurai 2. naprawdę świetne pozycje na andka.
Liczba postów: 29 Liczba wątków: 9 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 640 Liczba wątków: 51 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 216Poziom ostrzeżeń: 0%
Gra, którą uwielbiam zarówno w wersji na iOS jak i na Symbiana to... Doodle Jump! Polecam każdemu, świetny zjadacz czasu  Ale umila czekanie na autobus/tramwaj/dziewczynę.
No i oczywiście Doodle Fit z naszego polskiego podwórka. Polecam wszystkim lubiącym wyzwania umysłowe.
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 10 Dołączył: Marzec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
W domu nie gram na telefonie ale w autobusie lub na przerwie w szkole gram w fruit ninja lub where's my
wate ^^
Liczba postów: 416 Liczba wątków: 27 Dołączył: Luty 2012 Reputacja: 195Poziom ostrzeżeń: 0%
Na stołku gram w gry pc. W łóżku 3ds + psp.
Liczba postów: 18 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
25-03-2012, 18:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2012, 07:15 przez Coil. )
Ja polecam fruit ninja, jeśli ktoś jeszcze nie grał, lub darmowy odpowiednik veggie samurai.
EDIT: jak bym miał dodać kilka tytułów to na pewno puzzle bobble, drop the box, snappy dragons, scramblies.
Liczba postów: 46 Liczba wątków: 1 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 31Poziom ostrzeżeń: 0%
Jeśli chodzi o Androida, to zdecydowanie mogę polecić "Where's My Water?", "SPYmouse" i "Cut the Rope". Są to 3 gry logiczne napakowane poziomami i fajną mechaniką rozwijającą się z każdym kolejnych chapterem. Do tego solidne wykonanie, przyjemna oprawa audio/video, świetne wykorzystanie ekranu dotykowego.
Z mniej znanych znanych tytułów nasuwają mi się:
- Escape - Chyba pierwsza mobilna gra przygotowana przez kongregate.com. Grę w skrócie moge opisac jako infinite wall jumper.  Dotykając ekranu odbijamy się od ścianki, po drodze uciekamy przed laserem i omijamy kolce. Gra jest banalna, ale niesamowicie wciągająca.
- Whale Trail - wesoły i kolorowy infinite runner. Latamy wielorybem, zbieramy kolorowe objekty, unikamy chmurek. Sterowanie na zasadzie rozbudowanego Coptera.
- Paper Racer - Rozwijanie rolki papieru na czas z trybem multiplayer. Za każdym razem widząc oponenta z chińskimi znakami w nicku budzi się we mnie nieznana mi na co dzień zwinność w palcach.
A jak ktoś chce spróbować gry w której maczałem swoje palce, to Monster Shooter jest do pobrania za darmo zarówno na Androida jak i iOS.
![[Obrazek: CTSG87.png]](../../../ext-images/1d19645a24ddc5f5.png)
Liczba postów: 85 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 20%
Ja w domu w jedną z ok. 140 gier na mój sprzęt (PC, PS3) a na boisku i w szkole w Pokemon Pearl na NDSL.
Liczba postów: 35 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Angry Birds, Fruit Ninja i Rainbow Cloud Attack.
Uboga biblioteka, ale nie chcę zaśmiecać pamięci, zwłaszcza, że mam smartphon 1 dzień. :P
Liczba postów: 640 Liczba wątków: 51 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 216Poziom ostrzeżeń: 0%
Temple Run!
Liczba postów: 183 Liczba wątków: 7 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 55Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja preferuje :
-Dragon, Fly!
-Angry Birds Space
-Duke Nukem 3D
-Fruit Slice
-Guitar Hero 5
-Pirson Tycoon
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 3 Dołączył: Maj 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
ja uwielbiam pograć w fruit ninja
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 1 Dołączył: Czerwiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Też się wypowiem w tym temacie. Broń boże nie bierzcie mnie za wstrętnego nabijacza licznika postów.
Numer jeden na mojej liście to gra Canabalt HD - musimy za nią kilka złotych zapłacić, ale naprawdę jest tego warta. Tytuł zarówno na Androida jak i iOS, także nikt nie będzie miał z tym problemów. Przed odpaleniem obowiązkowo założyć słuchawki na głowę. UWAGA! Potrafi mocno wciągnąć.
A zaczęło się niewinnie od mini gierki internetowej, którą kiedyś gdzieś znalazłem: http://adamatomic.com/canabalt/mega/
Wersja na androida na 100% jest ładniejsza niż to w wersji przeglądarkowej. Co do iPhone - nie potwierdzę, bo 2 lata temu nie było wersji w HD, a szpanerski telefon wymieniłem na jeszcze bardziej szpanerski, tylko z androidem.
Kolejny tytuł Speedx 3D, który został już tutaj wymieniony.
I ostatni tytuł, jaki mogę polecić to Karoshi - polega na zabijaniu swojego bohatera w dość wymyślne sposoby. ( link)
Znalazło by się więcej tytułów, jednak wymieniłem te, które się nie nudzą (przynajmniej w moim wydaniu). Ostatnio np. zafascynowała mnie gra Tiny Station, jednak po 2 tygodniach już w nią nie gram.
Liczba postów: 3 Liczba wątków: 1 Dołączył: Lipiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
hmm z darmowych gierc na moje padlo pykam w Speedx 3D co zauważyłem ze nie tylko ja   i opisując jednym słowem pozostałe to gry logiczne typu logiczna piłka zagadki z zapałek itp (ograniczenia cegłofonu) jedyna gra która jest taka lepsiejsza jest "where is my water" disney`a giera tak wciągająca ze parę godzin zabawy gwarantowane niestety demo jest niezbyt długie i ma tylko banalne poziomy ale całe szczęście nie jest takie drogie to ps radze uważać z kupnem ponieważ na niektórych cegłach (jak i na mojej) to zwyczajnie nie idzie chyba ze ktoś ma gdzieś gwarancje i robi rota i wgrywa nowy rom
Liczba postów: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja gram w gry takie jak Jetpack Joyride,Pou,Fruit Ninja. Bardzo mi się podobają
Bad piggies + Running Fred + fruit ninja i jeszcze rope escape.
Liczba postów: 110 Liczba wątków: 16 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 23Poziom ostrzeżeń: 0%
Aktualnie siekam w Plague Inc., Dead Space, NFS: Most Wanted, Broken Sword, EDGE EX, New Star Soccer, Death Worm i Delver. Polecam wszystkie.
uwielbiam piłkę nożną i kosza natomiast na telefonie wciąż gram w Hill Climb Racing
Ja gram na moim Seny Ericsson Xperia Arc S w Zenonie 3 bardzo fajna gra RPG wciąga strasznie. Dodatkowo w fajna platformówkę League of Evil. Polecam również Raymana Jungle Run i Jetpack Joyride.
Ja polecam
"GTA Vice City"
"Angry Birds"
Liczba postów: 10 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja osobiście przepadam za takimi tytułami jak Bad Piggies (o niebo lepsze od Angry Birds), Nyan Cat: Lost in Space, Fruit Ninja i Games Logo Quiz (obowiązkowa pozycja dla graczy  )
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Osobiście gram w Fruit Nija, Jetpack Joyride, Dead Trigger, Dead Space oraz najlepszą grę symulacyjną ever: Game Dev Story. Wsysa na bardzo, bardzo długo.
Liczba postów: 267 Liczba wątków: 39 Dołączył: Kwiecień 2012 Reputacja: 64Poziom ostrzeżeń: 50%
Na lekcje religii? Obowiązkowo Dead Trigger
Na przerwach TowerDefense, SnuggleTruck oraz Kumo Lumo
Liczba postów: 139 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: -2Poziom ostrzeżeń: 30%
Liczba postów: 2 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Dead trigger - nie ma lepszej gry z zombie na andku
dead space - bardzo mi się podoba dobry klimat
minecraft- na lekcjach cos trzeba robić
berzerk ball- zabijacz czasu
predators - pozycja obowiązkowa dla fanów predzia
mass effect infiltrator- świetna gra warta swej ceny
nyan cat- kolejny zabijacz czasu
angry birds star wars-miła fajna gra
Liczba postów: 4 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Na lekcji lubię pograć w GTA III lub VC
Liczba postów: 9 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja gram w skater boy,zombie smasher i angry bird sesons
Osobiście Polecam GTA i asphalt-y :-)
Liczba postów: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Bad piggies, GTA III, GTA VC, Fruit ninja, N.O.V.A
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
W domu oczywiście gram na konsoli (ewentualnie na komputerze), w szkole nie gram gdyż koncentruję się na powtarzaniu wiadomości przed lekcją bądź rozmową ze znajomymi. Żeby grać poza domem muszę być naprawdę zdesperowany albo znudzony.Jeżeli już do tego dojdzie, to zazwyczaj gram w Parachute Panic i Edge.
Liczba postów: 21 Liczba wątków: 1 Dołączył: Sierpień 2012 Reputacja: 5Poziom ostrzeżeń: 0%
Na telefonie gram tylko w podróży, najczęściej w Dragon, fly! lub GYRO - aż dziwi mnie, że nikt nie wymienił tej produkcji, jest prosta w założeniu, lecz wciąga jak diabli. Czasami zagram też w Zenonię, ale przeważnie nie podróżuję tak długo, żeby grać w grę z jakkolwiek rozwiniętą fabułą.
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Dałem się porwać dzisiejszym trendom gimbazy i naturalnie w skład moich gier na Androida wchodzi:
Pou.
A z tych normalnych tytułów to:
Cut The Rope
Angry Birds
Fruit Ninja
Istunt 2
Liczba postów: 2 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ice tower 2, Ninja Fishing i czasami Angry Birds
Liczba postów: 1 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
12-03-2013, 12:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2013, 14:45 przez bleub. )
ja polecam ściagnąc emulator GBA/GBC na smartfona to daje nieograniczone możliwości
a z gier typowych na androida polecam  efender2,gry RPG od gamevil,plague inc.
[adn]Następna tego typu namowa do ściągania emulatorów skończy się warnem, póki co - ostrzeżenie 0% dla Ciebie i przestroga dla innych. ~bleub [/adn]
Liczba postów: 4 Dołączył: Marzec 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Na dłużej wciągnął mnie Hill Climb Racing oraz Sokoban Garden 3D.
Pierwszy tytuł świetnie się sprawdza, gdy mam chwilkę wolnego czasu, a drugi stara się pobudzać mózg do działania
Liczba postów: 160 Liczba wątków: 6 Dołączył: Marzec 2013 Reputacja: 5Poziom ostrzeżeń: 30%
Jeśli chodzi o telefon z Androidem to aktualnie gram w Dead City oraz Cut the Rope.
Liczba postów: 111 Liczba wątków: 21 Dołączył: Luty 2013 Reputacja: 3Poziom ostrzeżeń: 0%
Jeśli chodzi o tablet to gram w Minecrafta, Icy towera 2, Dead Triger, Vector i Beach Buggy Blitz.
Na komórce nie mam androida XD
Liczba postów: 6 Dołączył: Marzec 2013 Reputacja: -1Poziom ostrzeżeń: 40%
15-03-2013, 10:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2013, 11:36 przez Dark Archon. )
doodle jump,ski safari,fruit ninja
[adn]Użytkownik otrzymał ostrzeżenie za tego posta. Prosimy o pisanie pełnymi zdaniami i uzasadnianie swoich opinii. Jeśli nie masz niczego do powiedzenia -- nie pisz.  [/adn]
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Za czasów szkoły grałem najczęściej w tysiąca (klasycznie, zwykłymi kartami) ale często też cisnęliśmy z chłopakami w wormsy
Liczba postów: 3 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ostatnio zacząłem grać w Metroid Zero, na emulatorze, gdyż dawniej grałem na GBA w Metroid Fusion.Moim zdaniem jest to najlepsza seria gier na GBA. Emulator czasami jest dobry ale w tym przypadku ciężko się gra na ekranie dotykowym. Tak po za tym spoko jest "  lant vs Zombie" " Gta III " "Angry Birds" "Fruit Ninja"
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 1 Dołączył: Lipiec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Hill Climb Racing ^^ A tak poza tym to:
-Fruit ninja
-Cut the rope
-Where's my water
-Speedex 3D (Czy jak to się tam nazywało...
I tyle to moje TOP5 Gier na Andka ;D
danielox7
Liczba postów: 370 Liczba wątków: 65 Dołączył: Sierpień 2013 Reputacja: 77Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja to nołlajfie w HappyJump, czasami w Hill Climb Racing ,no i zdarzy się w Angry Birds
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 1 Dołączył: Sierpień 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Jak ja miałem telefon z andkiem to grałem najczęściej w:
-Jetpack Joyride
-Minecraft PE
-Climb Hill Racing
-McPixel
-Sonic CD
No i oczywiście Pou (!)
Teraz mam telefon z WP i gram w:
-Jetpack joyride
-Mirrors Egde
-Sonic 4 Ep. 1
-Squared (taka gra logiczna)
Liczba postów: 65 Liczba wątków: 6 Dołączył: Kwiecień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Chociaż nie mam telefonu z Andkiem  , to mam telefon z Windowsem który jest fajny. (telefon jest mamy (:/)
Gram na nim w :
Mou (  ),
Final Fantasy.
Reszty nie pamiętam.
Pozdrawiam :P
Liczba postów: 30 Liczba wątków: 2 Dołączył: Wrzesień 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 40%
19-10-2013, 18:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2013, 18:48 przez prałat na wrotkach. )
Rayman Jungle Run
GTA III
Minecraft PE
Final Fantasy V
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Moimi ulubionymi grami na androida sa :
-Benji bananas LINK- skakanie malpa po lianach, mocno wciagajace ,
-SpeedX 3D LINK - moj ulubiony tytul ,bardzo mocno wciagajacy ,
-Carmageddon LINK - bardzo udane przeniesienie wszystkim znanej gry ,bardzo duza grywalnosc. Dostepna za cene ostatniego humble bundla - naprawde warta swojej ceny!
Ponadto polecam:
-Worms 2 Armageddon,
-Into the Dead,
-Tupsu,
-ZENONIE - wszystkie czesci oprocz najnowszej ,ktorej moj fon nie przetrawil
Liczba postów: 3 Dołączył: Wrzesień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ze swojej strony polecam coś czego nikt jeszcze wcześniej tu nie podawał czyli gierkę The Sandbox. Jest to genialne rozwinięcie kilkuletniej webowej minigry Powder Game, skrócie The Sandbox to symulator płynów, pyłów oraz zjawisk fizycznych dzięki, któremu można zbudować własne mechanizmy czy też nawet utworzyć swój mały ekosystem  . Wciąga jak małe bagno, sprawdzanie co wyjdzie z połączenia stali, kwasu i benzyny potrafi zjeść kilka ładnych godzin z życia  .
Liczba postów: 1 Dołączył: Listopad 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja gram w gry przeglądarkowe, które są tutaj: gry przeglądarkowe
|