To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Mobilnie › Android ›
Google Play problem z płatnością
Wątek zamknięty 
Google Play problem z płatnością
Miki8146
Pong
*
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 9
Poziom ostrzeżeń: 0%
14-08-2014, 15:59
Cześć od niedawna mam nowy telefon i chciałem sobie kupić na niego grę real boxing która kosztuje 3zł. Problem w tym, że moja karta w banku nie obsługuje takiej płatności jaka jest wymagana w google playu, a gdy chcę zapłacić przez PayPala również muszę podać dane karty, ale i tak moja karta jest niezgodna z PayPalem. Jest jakiś inny sposób zakupu oprócz wcześniej wspomnianego płacenia kartą? Nie chcę robić wirtualnej karty w BZWBK. A może da się jakoś zapłacić PayPalem bez podawania danych karty? Mogę też ewentualnie przelać komuś te kilka złotych żeby zakupił mi tą grę.
pojeemniko
Gwałciciel języka™
*
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 4
Reputacja: 16
14-08-2014, 16:05
Jeżeli masz abonament w playu, możesz skorzystać z tego: http://www.play.pl/uslugi/dopisz-do-rachunku-play/
Miki8146
Pong
*
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 9
14-08-2014, 16:46
Dzięki pojeemniko. Ja mam na karte w playu ale siostra ma abonament to sie u niej zaloguje na moje konto google play i kupie. Wielkie dzięki.
Error
Pong
*
Liczba postów: 2
27-08-2014, 07:34
(14-08-2014, 16:05)pojeemniko pisze: Jeżeli masz abonament w playu, możesz skorzystać z tego: http://www.play.pl/uslugi/dopisz-do-rachunku-play/

Wiesz może czy jest coś takiego w orange bo mam podobny problem. :okay:
pojeemniko
Gwałciciel języka™
*
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 4
Reputacja: 16
27-08-2014, 14:34
Nigdy nie miałem styczności z Orange. Przeszukałem internety, ale wydaję mi się, że ta sieć nie ma takiej opcji.
Wallas
Grający z zabawkami
*
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja: 25
01-10-2014, 21:00
Jest też ciekawa kwestia powiązana z tą. Niektórzy nie mogą płacić swoją kartą na G Play, ale są też tacy, którzy po prostu nie chcą używać Google Wallet. Na chwilę obecną (wedle mojej rzadko aktualizowanej wiedzy) to praktycznie wyłącza takich ludzi z korzystania z płatnych aplikacji jeśli mają abonament poza sieciami sprzymierzonymi. Co ciekawe, w krajach takich jak Wielka Brytania, G Play posiada karty pre-paid na wzór PSN czy Xbox Live. Zastanawia mnie więc, czy u nas takie coś się pojawi kiedyś i w sumie czemu tego nie mamy już teraz. Pomijając koszt związany z produkcją plastikowych płytek z nominałem dla punktów sprzedaży i ich dystrybucji, mogłoby to otworzyć G Play na sporo nowych płatnych użytkowników, którzy szybko zwróciliby te wydatki.
Oscikus
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
02-10-2014, 04:51
A czy już tych zdrapek nie wprowadzono w Polsce? Pamiętam, że czytałem o tym pod koniec sierpnia i miały być dostępne.

Jako, że używam Windows Phone to się tym nie interesuje, ale Wam polecam sprawdzić w kioskach, czy się zdrapki do GP nie pojawiły.
Ra-V88
Game & Watch
**
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 3
Reputacja: 5
02-10-2014, 13:22
Karty pre-paid Google Play można już normalnie kupić w Polsce. Na pewno są w salonikach sieci Relay (sam tam kupowałem), podawano że Inmedio też ma je sprzedawać.
[Obrazek: Ra-V88.png]
Wallas
Grający z zabawkami
*
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja: 25
02-10-2014, 14:48
To bardzo dobra wiadomość, zakręcę się wokół tego, bo wzdycham za paroma tytułami do których drogę zagradzał mi wcześniej Google Wallet.

Dzięki za cynk, mobilki :)
Andrzemich
Pong
*
Liczba postów: 1
Reputacja: -2
11-12-2015, 07:37
(14-08-2014, 15:59)Miki8146 pisze: Cześć od niedawna mam nowy telefon i chciałem sobie kupić na niego grę real boxing która kosztuje 3zł. Problem w tym, że moja karta w banku nie obsługuje takiej płatności jaka jest wymagana w google playu, a gdy chcę zapłacić przez PayPala również muszę podać dane karty, ale i tak moja karta jest niezgodna z PayPalem. Jest jakiś inny sposób zakupu oprócz wcześniej wspomnianego płacenia kartą? Nie chcę robić wirtualnej karty w BZWBK. A może da się jakoś zapłacić PayPalem bez podawania danych karty? Mogę też ewentualnie przelać komuś te kilka złotych żeby zakupił mi tą grę.

No a gdzie masz telefon, jak w orendż to mają dobrą opcję, że płacisz przez dopisanie do rachunku. masz limita, tak że nie przekroczysz pewnej kwoty plus nie musisz podawać żanych danych. Polecam, wygodna opcja!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.