Liczba postów: 739 Liczba wątków: 60 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 172Poziom ostrzeżeń: 0%
25-12-2012, 18:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2012, 18:40 przez Stivi. )
Zapraszam do udziału, głosujemy za pomocą postów wpisując grę według szablonu podanego poniżej. Głosy będę liczył ręcznie, bo uważam, że jedynie taka forma głosowania może dać nam sensowny rezultat!
Cytat:NAZWA GRY
Opis dlaczego akurat ta gra zasługuje na miano gry roku.
EDIT:
W tym temacie zamieszczamy tylko głosy, jeśli będzie potrzeba dyskusji to możemy założyć drugi wątek.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 2 Dołączył: Sierpień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Borderlands 2
Super gameplay w szczególności w COOP'ie. Wspaniała i wyjątkowa oprawa graficzna oraz genialna muzyka. Nic tylko grać i cieszyć mordę
Liczba postów: 13 Liczba wątków: 3 Dołączył: Czerwiec 2011 Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3
Żadna inna gra nie wciąga tak samo jak ta. No i nie ma nic lepszego od cieszenia się z "własnoręcznie" zrobionej kabury
Liczba postów: 399 Liczba wątków: 25 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 163Poziom ostrzeżeń: 0%
25-12-2012, 19:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2012, 19:07 przez Chmurowaty. )
Journey
Mimo tego że "indie", to wspaniała, urzekająca od samych zapowiedzi oraz przepełniona cudownymi widokami. Bardzo miła odskocznia od typowych gier
Happy to be on the food chain at all.
![[Obrazek: Chmurowaty.png]](http://card.psnprofiles.com/1/Chmurowaty.png)
Liczba postów: 265 Liczba wątków: 108 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 225Poziom ostrzeżeń: 0%
Okami HD
Nie jestem typowym graczem, który gra we wszystkie głośne produkcje i potem ma z czego wybierać na takich plebiscytach. Wolę raczej rozsądnie wybierać gry, które sprawią mi najwięcej radości. Dlatego też zastanawiałem się między Fifą 13 i Okami HD. Ostatecznie jednak te 36 godzin z niesamowitą fabułą i przyjemną mechaniką rozgrywki wygrało (mam nawet pół recki na dysku, może kiedyś skończę i wrzucę  )
Liczba postów: 3 Dołączył: Październik 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
The walking dead
Bohaterowie, z którymi łatwo można się zżyć oraz świetna historia z jeszcze lepszym zakończeniem.
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Dishonored
Gra zrobiła na mnie gigantyczne wrażenie, masa świetnych pomysłów na rozgrywkę, mnóstwo sposobów na wykonanie zadania, fajny klimat, wg mnie największe zaskoczenie tego roku.
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 3 Dołączył: Czerwiec 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
25-12-2012, 19:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2012, 19:19 przez ZlyPrzycisk. )
Na początku chciałem napisać Max Payne 3, ale nie wszystkim udzielił się klimat Brazylijskich faweli. Diablo 3 ? W głębi serca czuję, że temu tytułowi czegoś brakuje. A może chodzi o grę, która zgarnęła ogrom pieniędzy ? Koniec końców, skoro sprzedała się tak dobrze, to ma w sobie coś z gry roku ? (buforowanie..) Call of Duty Black Ops 2 ? ..haha, lol...dalej..! Dla odmiany coś z kategorii motoryzacji.. Forza Horizon ? Szczerze w to wątpię choć w moim odczuciu Forza zajmuje drugie miejsce na moim prywatnym top 10. Dłuższa chwila namysłu i kęs piernika domowej roboty pozwoliły mi dojść do wniosku, że pretendentem do gry roku 2012 może być Far Cry 3.
Uzasadnienie ? pff, naprawdę muszę o tym pisać ? Ogromna fala pozytywnych komentarzy tuż po premierze, prześliczna oprawa wizualna. Fabuła, która nie odstrasza, możliwość eksploracji każdego zakątku wyspy. Tryb multiplayer i tryb kooperacji do 4 osób. A co najważniejsze, przypadła do gustu Archonowi :3
Liczba postów: 128 Liczba wątków: 10 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 10Poziom ostrzeżeń: 0%
Journey
Bo mnie urzekła dźwiękiem, grafiką, gameplayem. Najmilsza produkcja w jaką udało mi się zagrać w tym roku.
Liczba postów: 1 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3
Był u mnie na równi z Max Payne 3, jednakże otwarty świat, wolność w większości misji oraz mnogość rzeczy do robienia przekonały mnie, że jest to gra ciekawsza.
Liczba postów: 267 Liczba wątków: 39 Dołączył: Kwiecień 2012 Reputacja: 64Poziom ostrzeżeń: 50%
25-12-2012, 19:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2012, 19:55 przez Witold. )
Far Cry 3
Dlaczego? Otwarty świat, niesamowity klimat. Fabuła i grafika powalają z nóg. POLECAM
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 5 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3
Fabuła wciąga na długie dni, używa ona genialnego systemu walki, a przede wszystkim perfekcyjny Vaas, który dodawał grze klimatu. Piękny otwarty świat, ciekawe questy. Pełna masa dodatkowych questów, lokacji i quick-time eventów. Postacie są kolejnym plusem tej gry.Każdej osobie spodoba się coś innego, myślę, że dlatego zasługuje Ona na miano gry roku
Liczba postów: 13 Liczba wątków: 4 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Fifa 13
Bo można grać w ziemniaka ;3
Liczba postów: 2 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
25-12-2012, 20:17
Hotline miami
Największe zaskoczenie tego roku.
Świetny gameplay
Liczba postów: 53 Liczba wątków: 6 Dołączył: Październik 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3
Nigdy tak mocno nie wciągnęła Mnie fabuła w żadnej grze, ta niesamowita grywalność, i coś, co Mnie kupuje - bogaty system, że tak powiem "ruchów postaci" zwłaszcza te rodzaje polowego leczenia
I muzyka w ostatniej misji kupiła Mnie jeszcze raz xD
"Towarzyszu Burłak, znaleźliśmy nową dostawę... " ~ Płatonow x10000
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 30%
Torchlight 2
Gra na którą bardzo długo czekałem dodała to co jedynka nie miała , bardzo fajnie i miło się gra ze znajomymi ! Wszyscy piszą że farcry 3 osobiście nie grałem widziałem gameplaye , livestreamy i jakby nie patrzeć mnie dupy nie urywa . Są inne tytuły warte uwagi a zostały skrytykowane przez innych .
Liczba postów: 68 Liczba wątków: 20 Dołączył: Kwiecień 2012 Reputacja: 104Poziom ostrzeżeń: 0%
Przez moment rozważałem Diablo 3, ponieważ zaskoczył mnie bardzo pozytywnie w stosunku do starszych części i w tą część wreszcie dało się pograć, ale jednak dla mnie grą roku został FTL.
Za klimat jak ze Star Treka i oryginalne pomysły.
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 1 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jak dla mnie The Walking Dead.
Reason 1: Wciągająca fabuła, a za grami o zombie nie przepadam ;]
Reason 2: Jedna z niewielu gier trójwymiarowych, które można pociągnąć z całkiem wysokim komfortem na komputerach o wieku nawet 8 lat. Dla mnie było to spore zaskoczenie
Te małe:GameGear-> NDSC-> PSPfat-> NDSi-> NDSL
Te duże:Pegasus->  SX-> PS2slim-> WiiBlack
Te kolorowe jeszcze żyją, więc nie jest źle ;]
Liczba postów: 1 Dołączył: Grudzień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Nie grałem jeszcze, ale Far Cry 3
Liczba postów: 501 Liczba wątków: 29 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 146Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3
Klimat tropikalnej wyspy otwarty świat. Żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Assassin's Creed 3 byłby na miejscu drugim
Liczba postów: 2 Dołączył: Kwiecień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3, za całokształt
Liczba postów: 1 Dołączył: Wrzesień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry 3
Po pierwsze fabuła. Po drugie crafting. Po trzecie Vaas.
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 4 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
The Walking Dead
-Fabuła, postacie, ciekawa mechanika i zombie...
Liczba postów: 1 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Halo 4
Fabuła no i Master Chief
Liczba postów: 3 Dołączył: Wrzesień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
26-12-2012, 12:37
Far Cry 3 vs. Assasins Creed 3
Obie gry są świetne mimo że nie lubię FPS' ów [Podobnie jak Archon]
Far Cry ma świetny gameplay jak i Assasins Creed 3.
Nie wiem czy miałem farta czy nie ale podczas przechodzenia AC3 nie doświadczyłem żadnych bugów.
W far cry podoba mi się system zbierania i wytwarzania a za to w AC3 podobało mi się że w końcu Desmond nie siedzi ciągle w Animusie.
Lecz muszę przyznać że 3 część AC była dla mnie najgorszą z części i gdybym nie chciał poznać zakończenia historii Desmonda na własną rękę to nie kupiłbym jej. A tak kochałem cykl AC.
U mnie wygrywa Far Cry 3. Ubisoft postarało się. Gratulację.
Liczba postów: 282 Liczba wątków: 4 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 231Poziom ostrzeżeń: 0%
26-12-2012, 12:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2012, 13:00 przez ichabod. )
Crusader Kings II
Ech, ja zawsze mam ten problem w takich podsumowaniach, że wszystkie gry, jakie mnie interesują, wychodzą jakoś pod koniec roku i wymagają pogrania w nie trochę, żeby mieć jakąś opinię, a wtedy nigdy nie mogę się wyrobić na żadne końcoworoczne listy :torll: Rok temu było tak z Old Republic, a w tym np. z Football Managerem 2013, chyba najlepszą częścią serii do tej pory (i najlepszym managerem w ogóle). Więc trudno, zagłosuję na Crusader Kings II, która też jest niemal bez skazy w swojej kategorii i do tej pory jest chyba najlepszym i najbardziej dopracowanym dziełkiem Paradoksu.
Liczba postów: 416 Liczba wątków: 27 Dołączył: Luty 2012 Reputacja: 195Poziom ostrzeżeń: 0%
26-12-2012, 13:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2012, 13:31 przez dzej. )
Resident Evil : Revelations
Jedna z niewielu gier w tym roku która przyciągnęła mnie na dłuuugie godziny. Kupiłem dla niej 3ds'a i się nie zawiodłem. Do tytułu pretendowały też : Lone Survivor i Torchlight 2 , ale ich jeszcze nie ukończyłem.
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 3 Dołączył: Listopad 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Mass Effect 3
No ludzie to jest ME3
Liczba postów: 260 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 43Poziom ostrzeżeń: 0%
26-12-2012, 15:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2012, 15:36 przez Berorn. )
Pierwsza gra która mi przyszła do głowy to Mark Of The Ninja. Skradanka w 2d, z naprawdę świetną grafiką i gameplayem, fajny system ulepszeń, poziom trudności też dobrze zbalansowany.
420
Liczba postów: 2 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja oczywiscie bede przy swoim i obstawiam za Silent Hill Downpour jedna z najlepszych odslon serii
Liczba postów: 183 Liczba wątków: 7 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 55Poziom ostrzeżeń: 0%
Borderlands 2
Za swietny shooter, i niesamowita ilosc broni!
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 5 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Darksiders II (wersja na Wii U, ale to chyba bez znaczenia)
Muzyka jest świetna, design świata też, grywalność również, może historia i grafika nie, ale ta gra jest po prostu epicka
Liczba postów: 21 Liczba wątków: 1 Dołączył: Lipiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Sleeping Dogs
Bardzo dobra fabuła, genialne stacje radiowe no i jak dla mnie ogólnie gra lepsza od GTA IV.
Liczba postów: 110 Liczba wątków: 16 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 23Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 25 Liczba wątków: 4 Dołączył: Czerwiec 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
The walking dead - świetna przygodówka (point and click)
Świetna historia (fabuła), genialne postacie, trudne wybory moralne
i ZOMBIE !
Liczba postów: 37 Liczba wątków: 2 Dołączył: Wrzesień 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 30%
29-12-2012, 15:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2012, 15:16 przez TheGreatMikx. )
Pierwsza myśl to był Max Payne 3 i Far cry 3. Max payne za to że dorownuje swoim poprzednikom, a Far cry jest świetne. Obie gry są świetne,lecz według mnie to Hotline Miami jest grą roku. Głownie to za sprawą wyśmienitej fabuły, soundtracku (szczególnie ten kawałek mi się podoba: https://www.youtube.com/watch?v=CJESxP2s2zE) i retro grafiki. Dlatego uważam że Hotline Miami jest najlepszą grą tego roku.
Liczba postów: 96 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 4Poziom ostrzeżeń: 0%
Max Payne 3
Gdybym zagrał w Far Cry 3, mój wybór prawdopodobnie byłby inny. Wybrałem MP, bo świetnie bawiłem się przy niej, zapadły mi świetne sceny akcji i oczywiście wyrazisty główny bohater.Szkoda że o grze tak szybko ucichło.
Liczba postów: 286 Liczba wątków: 47 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 39Poziom ostrzeżeń: 60%
The Walking Dead - przy tej grze bardzo świetnie się bawiłem. Niektóre momenty smutne, niektóre straszne. Ogólnie bardzo fajna gra.
Jeszcze dwa tytuły, które mogą wydawać się śmieszne, ale bardzo fajnie się w nie gra w co-op. Lego Batman 2, Lego Władca pierścienia. Fajne gry na zabicie nudy :P
Mój FC: 4914-4899-3675
Liczba postów: 41 Liczba wątków: 2 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
31-12-2012, 13:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2012, 13:16 przez Drizztoable. )
Dishonored słódka grafika fajny projekt map ciekawa (ale trochę sztampowa fabuła) dobre moce fajny rozwój postaci i fogle fajna
Liczba postów: 85 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 20%
Bezkonkurencyjnie Super Archon Bros.
Liczba postów: 37 Liczba wątków: 2 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 12Poziom ostrzeżeń: 0%
W tym roku nie miałem dylematów wygrał u mnie zdecydowanie Max Payne 3.
Lista zalet jest długa jak kolejki za komuny do papieru toaletowego. Śmieszna sprawa, bo na grę specjalnie nie czekałem marudząc na śmiałe posunięcie Rockstara co do miejsca akcji. Jak już zacząłem grać to zrozumiałem, w jakim tkwiłem błędzie. Z każdą godziną wyłapywałem kolejne smaczki i moje zachwyty nie mają końca, nawet teraz, gdy na grę patrzę z dystansem.
Ogólnikowo: narracja, najlepszy growy bohater roku, fenomenalny feeling strzelania, bullet time, lokacje, grafika, muzyka, multiplayer, scenariusz od Housera. That's Rockstar's quality.
Liczba postów: 739 Liczba wątków: 60 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 172Poziom ostrzeżeń: 0%
Podliczyłem głosy:
1. Far Cry 3 - 11 głosów
2. The Walking Dead - 5 głosów
3. Hotline Miami - 3 głosy
Reszta gier miała 2 lub 1 głos.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 7 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Borderlands2-ponieważ kocham tą serię,jest też dobrym fpesem i ma świetną grafike i ścieżkedźwiękową
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
22-01-2013, 19:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2013, 19:56 przez Vecti. )
The Walking Dead
Dlaczego? Bo ta gra jest tak idealnym odwzorowaniem zachowań i emocji zwykłych ludzi jak to tylko możliwe. Niewiele jest gier po których ukończeniu łzy same cisną się na oczy. Może samo wykonanie czy szata graficzna nie są "olśniewające" jednak esencja zaangażowania w grę jest na najwyższym poziomie.
Liczba postów: 3 Dołączył: Wrzesień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
FarCry 3
Nie sposób przejść całej gry w jeden dzień, a mówiąc
całej gry, mam na myśli wszystkich zadań pobocznych, itp, itd.
Nie uważam tego za minus, lecz za wielki + ponieważ
rozbudowana mapa i wiele lokacji przynajmniej nie są puste
i wszędzie znajdziemy coś do roboty nawet, gdy już ukończymy główne zadania.
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Don't Starve
Zaczarowała mnie ta gra graficznie oraz pod względem braku liniowości.
Liczba postów: 183 Liczba wątków: 7 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 55Poziom ostrzeżeń: 0%
(22-01-2013, 21:15)Krymys pisze: Don't Starve
Zaczarowała mnie ta gra graficznie oraz pod względem braku liniowości.
Przepraszam, ale Don't Starve jeszcze nie jest pełną grą, więc nie można zaliczyć ją tutaj
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 23 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Hotline Miami
Za retro grafikę, poziom trudności i klimat
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Far Cry3
Jest otwarty świat cudna grafika i klimat dżungli bardzo lubie lasy i zieleń ta gra trafiła w me gusta.
|