To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo ›
Nintendo Switch - wiele wadliwych modeli?
Wątek zamknięty 
Nintendo Switch - wiele wadliwych modeli?
Samur
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
Poziom ostrzeżeń: 0%
12-03-2017, 18:48
Witam,

Zwracam się do wszystkich posiadaczy Nintendo Switch z zapytaniem - jak po czasie prezentuje się wasza konsola?

Od wielkiego bum minęło już właśnie trochę czasu i wygląda na to, że Switch nie jest tak dobry, jakby się wydawało. Przeglądam internet od jakiegoś  czasu za informacjami odnośnie tej kieszonsolki i nie wygląda to za dobrze. Oto jeden z przykładów:
https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc

Trochę jest też tego także na Reddit (szybkie rysowanie się wyświetlacza, badziewna stacja dokująca, wadliwy software), dlatego chciałbym wiedzieć, jak sytuacja prezentuje się u Was. Mieliście z konsolą już jakieś problemy? Jakie są wasze opinie?
DropboxKenshiro
Banned
*
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 6
Reputacja: 1
12-03-2017, 18:50
Nie mam Switcha, ale to tak naprawdę wyolbrzymianie. Switch był szykowany w pośpiechu, to normalne. Po prostu ludzie to nagłośniają i tyle.
Poza tym, kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień! RROD? Pad wszystkich PS3? Każdy popełnia błędy i to nie jest tak, że Nintendo jest złe.
Tyle
"Najgorszym problemem duszy jest brak kasy na figsy z Kamen Ridera" - Konficjusz
Dark Archon
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
12-03-2017, 18:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2017, 19:04 przez Dark Archon. )
Wiesz, że każdej konsoli towarzyszy coś takiego? Nagonka na to jaki ten nowy sprzęt nie jest słaby.

Podobno PS4 Pro się roztapiają :V http://www.tweaktown.com/news/54940/ps4-pro-reportedly-melts-casing-due-extreme-heat/index.html

A PS4 mają wszystkie wadliwe porty HDMI http://www.giantbomb.com/playstation-4/3045-146/forums/watch-your-ps4-hdmi-port-before-plugging-in-import-1460332/

A z 3DS-a schodzi farba http://www.nintendolife.com/forums/3ds/flaking_paint_on_d_pad

Wii U się brickuje http://venturebeat.com/2012/11/19/bricked-wii-u-owners-will-have-to-send-their-consoles-to-nintendo-for-repair/

I nawet pecetowcy nie mają łatwo... WSZYSTKIE GTX 1080 nie działają!111 https://www.reddit.com/r/TEAMEVGA/comments/4zuzud/please_can_you_give_a_statement_about_the_faulty/

Na arhn.eu nie bawimy się w clickbait i traktujemy forumowiczów jako intelligentnych ludzi. Nie zmieniajmy tego i nie łapmy się na takie kiepskie baity. :)
Samur
Pong
*
12-03-2017, 19:01
(12-03-2017, 18:55)Dark Archon pisze: Na arhn.eu nie bawimy się w clickbait i traktujemy forumowiczów jako intelligence ludzi. Nie zmieniajmy tego i nie łapmy się na takie kiepskie baity. :)

Baity, baitami, po prostu chcę zapytać, czy inne modele mają się dobrze, czy to faktycznie są jakieś problemy. Konsola nie jest tania, przed zakupem chcę wiedzieć o wszystkim, stąd pytania i swojaki niepokój. 

Nie traktujcie tego jako jakaś ofensywa, i tak nic nie przebije martwych konsol xboxa (oby). To po prostu zwykła prośba o opinie. Clickbait przypadkowy, jeśli to kogoś strasznie razi, zmieńcie proszę nazwę tematu. :)
Świdr
GimboSierota™
**
Liczba postów: 158
Reputacja: 25
12-03-2017, 19:05
U większości ludzi Switch ma się bardzo dobrze. Na jednej z polskich grup fanów zostało zadane podobne pytanie. Oto rezultaty: http://i.imgur.com/gsfgWru.png
[Obrazek: 1uk35H2.png]

Dark Archon
Administrators
12-03-2017, 19:05
Chyba nikt na forum nie zgłaszał żadnych problemów ze Switchem oprócz znanego i potwierdzonego przez Nintendo problemu z rozłączającym się lewym joy-conem.
Samur
Pong
*
12-03-2017, 19:30
Dziękuję więc. :)

Trochę wciąż obawiam się tych martwych pixeli i podejścia do tego samego Nintendo, ale to już inna bajka. Joy-con zaś prawie na pewno zostanie naprawiony - w końcu to jedna z ważniejszych funkcji konsoli.

Zaczekam jeszcze do momentu, w którym Switch dorobi się przeglądarki internetowej, może przy okazji spadnie trochę cena.

Miłego dnia wszystkim iii... "dziękuję Pan Kawia"?
gtx777
Game & Watch
**
Liczba postów: 99
Reputacja: 28
12-03-2017, 21:09
Ja w poniedziałek będę kupował już piątego switcha bo 4 poprzednie wybuchły.
Ad-M
The Mysterious Hacker
**
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 18
Reputacja: 17
13-03-2017, 10:20
Jeśli faktycznie trafi ci się jakiś wadliwy model, to przecież jest gwarancja :)
[Obrazek: 5047832279.png]
Samur
Pong
*
13-03-2017, 13:23
(13-03-2017, 10:20)Ad-M pisze: Jeśli faktycznie trafi ci się jakiś wadliwy model, to przecież jest gwarancja :)

Właśnie nie na wszystko, w tym nie na martwe pixele. :)
Dark Archon
Administrators
13-03-2017, 13:30
Jezu, Samur. I ty twierdzisz, że nie wierzysz w clickbaity.
Prawie ŻADEN producent wyświetlaczy, prócz najdroższych ekranów, nie akceptuje gwarancji z uwagi na pojedynczy martwy piksel.
Przecież to jest wiedza tak powszechna, że dziwię się, że ludzie się na to łapią.
Gwarancja, jak w przypadku innych usterek, obejmuje uszkodzenie wyświetlacza powyżej odpowiedniego progu martwych pikseli.
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_13406-2 https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_9241#ISO-9241-302.2C_303.2C_305.2C_307:2008_pixel_defects
Wg tych tabelek, większość producentów nie przyjmie jako usterkę sprzętu który ma mniej niż 3 martwe piksele.
Samur
Pong
*
13-03-2017, 14:34
Wyżej zaznaczyłem, że to nie jest kwestia paru pixeli, te pare pixeli to - jak już pisałem wcześniej - mały detal. :V

Chodzi mi bardziej o to, że facet z czymś takim jak na obrazku poniżej dostał także odpowiedź, że to normalne w wyświetlaczach lcd i gwarancji na to nie ma. Tylko to mnie martwi.

[Obrazek: eTqNqHp.png]

Choć, jak wspomniałeś wcześniej, to kwestia pojedynczych egzemplarzy.
Dark Archon
Administrators
13-03-2017, 14:50
Cooooo? Ktoś cię okłamał?! W internecie?! :O
Jezu, ty serio w to wierzysz :D
Jak można być tak łatwowiernym?
Ty naprawdę naiwnie wierzysz w to, że Nintendo nie przyjmie na gwarancji rozpaćkanego ekranu. I korzystasz jako dowód z kradzionego zdjęcia z internetu z fałszywym podpisem?

W rzeczywistości zdjęcie pochodzi od redditora Jcarl90: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/5xlxmj/nintendo_small_numbers_of_stuck_or_dead_pixels/dej6i9b/

Problemem Jcarla, jak opisuje w poniższym wątku, jest fakt, że kupił konsolę na Amazonie. Gdzie może ją odesłać bez problemu gwarancyjnie, ale nie chce tego zrobić, bo Amazon wyprzedał się z konsol, nie będą mieli więcej do kwietnia, i mogą mu tylko oddać kasę, a nie dać nową konsolę.
A on bardzo chciałby Switcha, a nie pieniążki.
Zaoferowali mu też zwrot części pieniędzy jeśli nie chce odsyłać konsoli. Ale postanowił ją na razie trzymać i czekać aż będa mogli mu ją wymienić całą.

Ale jasne, lepiej wierzyć w najgłupszą, najmniej prawdopodobną opcję, że "Nintendo bez powodu nie akceptuje oczywistej usterki gwarancyjnej bo to wiadro obwisłych chujów."

Sorry, próbowałem być miły, uprzejmy i cierpliwy. Ale w takich sytuacjach się nie da. Dwa razy grzecznie prosiłem, żebyś odpuścił.
Samur
Pong
*
13-03-2017, 15:12
Cytat:Cooooo? Ktoś cię okłamał?! W internecie?! Jezu, ty serio w to wierzysz

Dzień jak codzień, jeśli chodzi o kłamstwa. :3 No i nie wierzę, nie jestem dobry w "riserczach", dlatego chciałem skorzystać z forum osób, które sporo o Nintendo wiedzą. Jeśli czegoś nie robisz dobrze, poproś kogoś, kto robi to lepiej. ^^

Gdybym sam był w tym dobry, nie zakładałbym wątku na forum, tylko przesortował informacje w internecie.

Cytat:I korzystasz jako dowód z kradzionego zdjęcia z internetu z fałszywym podpisem?

Zdjęcie pochodzi z nagrania użytkownika Jcarl90, które zrobił dla Nintendo. W odpowiedzi faktycznie uzyskał, że Nintendo może mu to naprawić, ale on zapłaci za ich naprawę. Czego nie wiedziałem to fakt, że winny temu był sam Amazon.

Cytat:Sorry, próbowałem być miły, uprzejmy i cierpliwy. Ale w takich sytuacjach się nie da. Dwa razy grzecznie prosiłem, żebyś odpuścił.
Wybacz, że zdenerwowałem w jakiś sposób, nie taki był zamiar. Serio, jedyne co chciałem to informacje o konsoli. Najwyraźniej źle formułowałem pytania i sentencje. Może i lepiej będzie w ogóle nie wracać.

Przepraszam też za wprowadzanie w błąd innych, ale jak można było na początku zauważyć, sam niewiele wiedziałem na ten temat. ^^'
Wielkimati
Trololo™
*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja: 157
13-03-2017, 15:43
(13-03-2017, 15:12)Samur pisze:
Cytat:Cooooo? Ktoś cię okłamał?! W internecie?! Jezu, ty serio w to wierzysz

Dzień jak codzień, jeśli chodzi o kłamstwa. :3 No i nie wierzę, nie jestem dobry w "riserczach", dlatego chciałem skorzystać z forum osób, które sporo o Nintendo wiedzą. Jeśli czegoś nie robisz dobrze, poproś kogoś, kto robi to lepiej. ^^

Gdybym sam był w tym dobry, nie zakładałbym wątku na forum, tylko przesortował informacje w internecie.

Nie wiem czy wiesz, ale gdy chcesz, żeby ktoś zrobić coś za ciebie lepiej, to najczęściej trzeba mu zapłacić, albo ładnie poprosić. Nie popadaj w internetowe gimbienie, tylko dlatego, że nie potrafisz zrobić "riserczu".
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.