Liczba postów: 95
Liczba wątków: 9
Reputacja:
8Poziom ostrzeżeń:
0%
23-09-2015, 20:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2015, 20:58 przez Fasuh. )
Witam
od paru dni gram sobie w wiedźmina i mam problemy takie jak:
- jak uruchamiam grę to po filmikach samo menu ładuję się z minute, dwie
- kiedy wczytuje grę po paru godzinach od ostatniego wczytywania to gra staje gdzieś na 3 minuty i zastanawia się nad tym jak wczytać
- tekstury wczytują się powoli czasami jak jest dużo postaci na scence to sekundę po tym jak jest inny kadr postacie maja normalne tekstury
- co jakiś czas gra w środku miasta wczytuje się z niczego jak bym wchodził do nowej lokacji
a i jeszcze wiele gier ma jakieś spadki fps z niczego
mój komp:
procesor AMD FX 6-core 6100
karta graf GeForce GTX 960
4 GB ramu
Liczba postów: 10
Reputacja:
6Poziom ostrzeżeń:
0%
Miałem dokładnie ten sam problem. Wersja Enhanced ma ogólne problemy z optymalizacją i strasznie wcina RAM. Jedyne rozwiązanie problemu to dokładka w postaci 4GB RAM.
Reputacja:
8Poziom ostrzeżeń:
0%
24-09-2015, 14:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2015, 14:45 przez Fasuh. )
HD Tune Pro: WDC WD7502ABYS-01A6B0 Benchmark
Test capacity: full
Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 22.2 MB/s
Transfer Rate Maximum : 113.0 MB/s
Transfer Rate Average : 84.6 MB/s
Access Time : 12.5 ms
Burst Rate : 145.8 MB/s
CPU Usage : 17.6%
testy ogarniam i co do ramu to czy to rozwiąże też problemy z innymi grami np skyrim który powinien raczej działać bez problemu ma lekkie spadki fps w randomowych miejscach
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 4
Reputacja:
37Poziom ostrzeżeń:
0%
Większa ilość pamięci RAM poprawi znacznie komfort pracy z samym komputerem. W czasach, gdy pojedyncza karta w przeglądarce Internetowej potrafi żreć po 300MB pamięci operacyjnej, absolutnym minimum dla gracza stało się 8GB. Może to też pomóc na te "lekkie spadki fps”, spowodowane najpewniej doczytywaniem danych z pamięci wirtualnej gromadzonej na dysku twardym.
Jeśli testy na błędy nie wykryją żadnych bad sectorów, a S.M.A.R.T nie pokazuje niczego podejrzanego, to od strony sprzętowej z dyskiem powinno być wszystko w porządku.
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 3
Reputacja:
28Poziom ostrzeżeń:
0%
Od siebie dodam, że czasem płyty główne (jak np. moja :torll

w standardowych ostawieniach mają poobniżane częstotliwości pamięci. Warto to sprawdzić.
Prawdopodobnie skończyłem z gierkami.
Reputacja:
8Poziom ostrzeżeń:
0%
no dobra spróbuję nic nie zepsuć ;d