Liczba postów: 6 Liczba wątków: 3 Dołączył: Czerwiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
04-05-2013, 08:40
Cześć
Przeszukałem chyba połowę internetu i nie mogę znaleźć fajnej gry na mój sprzęt.
Jeśli chodzi o kartę jest bardzo słaba Nvidia GeForce 7300 GT reszta kompa jest dość nowa, nie znam się zbytnio na tych wszystkich "wnętrznościach" komputera ale gdybym wymienił kartę, max payne 3 poszedł by na full detal. Podajcie jakieś fajne wciągające propozycje.
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Wiele zależy od tego, co uważasz za 'fajną' grę, bo to kwestia tylko i wyłącznie subiektywna. Większość gier indie, szczególnie strategiczne/logiczne/2D, nie mają wielkich wymagań. Jeśli masz jakiś konkretny tytuł na oku i chciałbyś sprawdzić, czy Twój komputer ją uciągnie, zawsze możesz skorzystać z tej strony: http://www.systemrequirementslab.com/cyri
Liczba postów: 517 Liczba wątków: 9 Dołączył: Lipiec 2012 Reputacja: 170Poziom ostrzeżeń: 0%
Tylko też nie radzę się słuchać tej stronki w 100% ponieważ wyświetliła mi, że pierwszy CoD Black Ops mi nie zadziała, a gra się całkiem dobrze.
Jeśli chodzi o fajnie gry to musisz sprecyzować swoje gusta. Nikt nie wie w jakich grach siedzisz i ciężko mi coś w tej chwili zaproponować.
Liczba postów: 268 Liczba wątków: 14 Dołączył: Sierpień 2012 Reputacja: 100Poziom ostrzeżeń: 0%
Grałem na podobnej karcie (7300GS) swego czasu np. w Test Drive: Unlimited, a więc grę jeszcze nie nadgryzioną mocno zębem czasu i wciąż piekielnie grywalną. Szukaj czegoś z przełomu lat 2006-2008, powinno na tym sprzęcie spokojnie ruszyć.
Liczba postów: 24 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
miałem tą grafę w starym pc (+procka intel dual core 1.6ghz)
WoW mi ładnie na tym śmigał, CSS też  starsze NFS bez problemu (MW, carbon)
nie wiem jaką ty tam chcesz kartę inną wsadzić, chyba też coś z rodziny GF XX00
pewnie za kilka dyszek kupisz sprawną ale na jakiś mega skok wydajności nie licz
Liczba postów: 54 Liczba wątków: 12 Dołączył: Kwiecień 2012 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Dobre gry na słaby/stary PC:
1. Giants: Obywatel Kabuto
2. Counter-Strike
3. Dungeon Keeper
4. Sacrifice
5. World of Warcraft
6. Black & White
7. Spelunky
8. Retro City Rampage
9. Half-Life
10. Half-Life 2
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Od siebie mogę polecić grę Psychonauts, którą sam ostatnio przechodzę. Gra jest wciągająca i ma niewielkie wymagania a przy tym nie odstrasza grafiką. Jeżeli już się na nią zdecydujesz, to tanio możesz ją dostać w nowej paczce Bundle: https://www.humblebundle.com/ (wraz z innymi dwiema ciekawymi pozycjami).
Liczba postów: 3 Liczba wątków: 1 Dołączył: Kwiecień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Miałem kiedyś (nie tak dawno  )taką samą karte jak ty i mi np. świetnie chodziły obie części H.A.W.X. NfSy do nowego HP włącznie, bfbc2 ciężko ale dawał rade, crysis (1 część), burnout paradise, nawet skyrim na low detalach (oczywiscie polecam morrowinda  )
Ale się rozpisałem ;p
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
A co powiesz o Silent Storm? Jeżeli lubisz gry pokroju Jagged Alliance 2, to powinna ci przypaść do gustu. Zamiast komandosów masz wprawdzie żołnierzy, ale tytuł spokojnie można uznać za spadkobiercę tej fenomenalnej produkcji. Trzyma poziom.
Liczba postów: 64 Liczba wątków: 2 Dołączył: Kwiecień 2013 Reputacja: 99Poziom ostrzeżeń: 0%
17-05-2013, 07:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2013, 07:39 przez Snorlax Benio. )
Od siebie dodam
1. Oblivion
2. Diablo II + LoD
3. Seria Baldur's Gate
4. GTA 2
5. Fallout 2
Liczba postów: 132 Liczba wątków: 9 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Zastanawiałeś się nad Metinem 2?
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 2 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
18-05-2013, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2013, 15:40 przez VisoR. )
To zależy czy oczekujesz gry na przejście, czy też produkcji do której możesz wiele razy podchodzić. W obu kategoriach podstawowym wyborem powinny być klasyki (o ile jeszcze w nie nie grałeś). Dla mnie mimo posiadania nowszego sprzętu zawsze wielką frajdą jest powrót do Heroes of Might & Magic III. Nie ma się co bać grafiki, bo trochę tą sytuację może podratować ściągniecie HD Patcha. Dla fanów gier sportowych oczywistym wyborem jest, któraś edycja Football Managera, bądź PES6, dla mnie najlepsza piłka kopana na PC do czasu FIFA12. Z mniej popularnych marek - szedłbym za głosem Archona, który wspominał, że uwielbia FTL. Świetna gra, zmarnowałem przy niej niesamowitą ilość czasu. Warto zainteresować się tez takimi tytułami jak Don't Starve, albo Hotline Miami. Ogólnie rynek gier indie to wybawienie dla ludzi o słabszym sprzęcie. Skoro mówię już o tytułach mniej znanych mógłbym polecić też Trine, bardzo sympatyczna platformówka z elementami logicznymi, która powinna pójść na Twoim sprzęcie. Warto wspomnieć również o przygodówkach. Gry takie jak Syberia, Runaway, Gabriel Knight 3, Broken Sword 3, Secret Files: Tunguska oraz wiele innych interesujących gier z tego gatunku ruszy na takim sprzęcie. Niektóre ruszyłyby nawet gdybyś miał komputer na korbkę.
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 3 Dołączył: Marzec 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
ja z całego serca polecam sage icewind dale
Liczba postów: 1 Dołączył: Lipiec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
20-05-2013, 19:05
Pierwszy Sniper Elite jest ciekawy, także Half-Life pierwszy i drugi i oczywiście Fallout 2 myśle jest dobrym wyborem na stare PC. Sam mam stary nawet i się miło gra w starocie
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 2 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Fable I
Diablo 2
Starsze Fallouty
Portal
Torchlight
Euotopia ("Euotopia lies somewhere between the realms of action RPGs, MMORPGs, MUDs and roguelikes." specyficzna ale wciąga okropnie)
Samorost (Przygodówka point and click - na 30 min)
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Nvidia GeForce 7300 GT
Kilka lat temu ta karta była moją ziemią obiecaną, po wielkim zbieraniu pieniędzy na RAM i tą grafikę umożliwiła mi zagranie w Gothica 3.
Skoro wnętrzności są dość nowe to ta grafika spokojnie pociśnie trochę produkcji tych większych: Fallout 3, Fallout: New Vegas, Risen 1,2. Bioshock 1,2. - tak strzelam że większość gier do 2010 ([b]może nie ma maksymalnych detalach[.b], ale pójdzie i to nie tragicznie).
Od siebie dodam też kilka produkcji niezależnych i wartych spojrzenia:
- Tiny and Big
- The Binding of Isaac
- Limbo
- Hotline Miami
- Trine 1 i 2
- Deponia
- King's Bounty: The Legend
Liczba postów: 23 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Fallout 1 i 2
No one lives forever (  )
Gothic 1 i 2
Oblivion
Half life 1 i 2
Liczba postów: 15 Liczba wątków: 2 Dołączył: Czerwiec 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja od siebie dodam F.E.A.R 1 i może 2 na minimalnych.
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 1 Dołączył: Maj 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Total Overdose, klasyk wykorzystujący system walki podobny do Maxa Payne'a. Wyobraź sobie Postala 2 z wygodnym systemem walki, pojazdami i gameplay'em opierającym się na arcadowych punktach ;>
Liczba postów: 139 Liczba wątków: 6 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: -2Poziom ostrzeżeń: 30%
Oczywiście diablo 2 lod i gothic 1,2+dodatki,c.s. 1.6,herosi 3,f.l.t.
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja bym proponował MotoGP08
Liczba postów: 69 Liczba wątków: 9 Dołączył: Luty 2013 Reputacja: 4Poziom ostrzeżeń: 0%
Left 4 Dead
Stalker: Cień Czarnobyla
Call of Duty: Modern Warfare każde powinno uciągnąć, z Black opsem miałbym pewne obawy
Diablo
Portal
Team Fortress 2
Możliwe że Fear
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 1 Dołączył: Lipiec 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
A może League of Legends? Uzależnia bardziej jak mocne narkotyki. ^ ^
Na gog.com rozdali parę przygodówek za darmo, więc i tam można by się rozejrzeć...
Nie wiem jak z Wiedźminem, ale może może pierwsza część by dała radę się na tym odpalić?
Seria Heroes of Might & Magic jest grywalna w stuprocentach, każda cześć moim skromnym zdaniem, i chyba do piątej odsłony każda powinna działać bez zająknięcia...
Może Neverwinter Nights? Osobiście nie grałem, ale to chyba jakiś klasyk czy coś... XD
Devil May Cry 3 lub 4?
A z braku tytułów to może Minecraft?
"Po co się śpieszyć? Przecież mamy całą wieczność..."
---------------------------------------------------------------------------
"Tylko wariaci są coś warci"
Liczba postów: 28 Liczba wątków: 2 Dołączył: Lipiec 2013 Reputacja: 3Poziom ostrzeżeń: 0%
Tak skoro już:
Larry 7
Little Inferno
OpenTTD
Pierwszy Call of Juarez
Stranded II
Twierdza Krzyżowiec
VVVVVV
You Have to Win the Game
Baldur's Gate
Driver Parallel Lines
Nie ma za co
Liczba postów: 9 Liczba wątków: 1 Dołączył: Kwiecień 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Może powinieneś zainteresować się grami indie, często posiadają dwuwymiarową grafikę, więc powinny działać na większości komputerów.
Liczba postów: 316 Liczba wątków: 18 Dołączył: Sierpień 2012 Reputacja: 223Poziom ostrzeżeń: 0%
Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gry  Polecam!
Liczba postów: 34 Liczba wątków: 4 Dołączył: Listopad 2013 Reputacja: -2Poziom ostrzeżeń: 0%
(22-07-2013, 18:34)Wojtex28 pisze: Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gry Polecam!
Osobiście też polecam FTL, ale cały system gry opiera się na tym że zaraz coś cię zabije, więc to tej gry może ci braknąć cierpliwości.
Cytat:Kto zna siebie i swojego wroga, ten nie musi obawiać się wyniku tysięcy potyczek.
Liczba postów: 28 Liczba wątków: 3 Dołączył: Listopad 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
1.Devil May cry 4 i 2 (oczywiscie na padzie :P)
2.Wszystkie częśći Hitmana oprócz Absolution
3.Need For Speed`y mają niezłą grafę i dobrą optymalkę
4.NAPRAWDĘ poleam Nitronic Rush. Mimo iż jest to darmowa gra, jest to moja ulubiona gierka indie ever (http://nitronic-rush.com/)
5.Prince Of Persia każda część
Spraw sobie też jakieś starsze tytuły pokroju Beyond Good & Evil (na gog.com jest wiele takich gier)
Liczba postów: 370 Liczba wątków: 65 Dołączył: Sierpień 2013 Reputacja: 77Poziom ostrzeżeń: 0%
Szukaj gier na silniku Half Life'a. Może jakieś platformówki? Może Tony Hawk lub starsza FIFA?
Kwestia tego co lubisz.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[img=173x70]http://oi68.tinypic.com/2efkgah.jpg[/img]
Liczba postów: 24 Dołączył: Listopad 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
AVGN Adventures. Bardzo przyjemna i prosta platformówka :torll:
Liczba postów: 20 Liczba wątków: 1 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 6Poziom ostrzeżeń: 0%
Osobiście mogę doradzić Supreme Commandera (jedynkę i dwójkę)
Nie mam pewności, czy pierwsza część wraz z Forget Aliance nie będą męczyć karty na późniejszych etapach, ale dwójka powinna działać (Nie ma aż tylu jednostek oraz lepiej zoptymalizowana pod multicore w procesorze)
Ewentualnie jeszcze możesz sprawdzić Act of War i Command and Conquare'y (nawet ta nieszczęsna czwórka powinna śmigać)
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 3 Dołączył: Grudzień 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Gdy tryb pracy zmusił mnie do częstszych wycieczek autobusami/pociągami postanowiłem w końcu wyłapać jakieś konkretne gierki na netbooka. Nie wiem czy to "słaby pc", czy jeszcze gorzej, ale na moim kiepskim Asus Eee zagrywałem się w prostą (choć nie do końca!) grę indie o nazwie Desktop Dungeouns - 8bitowy mix gier rpg, roguelike, planszówek i logicznych. Generalnie gra nie ma fabuły, masz do odblokowania masę różnych klas, czarów, przedmiotów itp. i żeby to zrobić musisz przejść planszę (plus minus 10 minut gry), za każdym razem inną.
Polecam też Dungeouns of Fayte - też 8bitowy styl  Bardzo fajny pomysł na przeniesienie turowej planszówki z Gauntletowo/Zeldowym stylem podzielonym na cztery plansze. Dużo klas oraz możliwości zapewnia długą grę. Polecam!
Na gog.com jest też za friko Stargunner - bardzo miodna strzelanka od Apogee z 96 roku. Zagrywałem się za dzieciaka, ostatnio odkryłem, że GOG ma ją w zasobach, pobrałem i się zagrywam  .
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2014 Reputacja: 5Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja polecam Fable : Lost Chapters, całą serię gier Reksio od Aidem Media, World of Warcraft (śmiga na 10 letnim komputerze).
Liczba postów: 5 Liczba wątków: 1 Dołączył: Grudzień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja jestem ciekawy czy ktoś z was słyszał o grze "Space Empires", "stara" czwórka deluxe i "nowa" piątka. Ponieważ mój netbook raczej mało co uciągnie, szukam takich mało wymagających gier, a space empires to typowy 4x, grafika w czwórce opiera się raczej na samych obrazkach a piątka jest praktyczne niegrywalna na nowych komputerach z powodu słabej optymalizacji i 16 fps w menu. Jednak pomimo tej archaiczności gra jest nadal grywalna, ilość możliwości po w miarę za zaawansowaną sztuczną inteligencje (AI w polskiej wersji jest trochę popsute ale i w angielskiej nie błyszczy) po późniejsze technologie pozwalające budować nowe planety i gwiazdy. Jak dla mnie te emocje gdy nawiązuje się kontakt z nowym imperium i nie wiesz czy chcą nawiązać pokojowe stosunki czy wywołają wojnę na kilkadziesiąt lat jest niesamowite. A każdego "wyjadacza" (ja raczej za takiego się nie uważam) polecam mod który dodaje nowe obce rasy i poprawia poziom AI, zazwyczaj gram na medium ale często nie mogę wytrzymać naporu obcych imperiów z wielu stron i przegrywam. Nazwa moda to TDM Modpack
![[Obrazek: persona_sig.jpg]](../../../ext-images/be369453b07074ba.jpg)
Liczba postów: 10 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2014 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Chyba nikt nie wspomniał o Beyond Good & Evil, można zdobyć na gog.com. Świetna skradanka, z przemyślaną fabuła, czekam niecierpliwie na sequel.
Fable TLC -Klimatyczny i niepowtarzalny erpeg, mnóstwo świetnej zabawy, skarby i znajdźki, wybory i i ich konsekwencje.
The Chronicles of Riddick; Escape from Butcher Bay -tytuł, który przeszedłem 'na sto różnych sposobów' Jedna z najbardziej klimatycznych skradanek opowiadających o losach Riddicka, antybohatera, który trafia do najgorszego pierdla pod słońcem. Tytuł ideał, jedynie można się przyczepić do AI wrogów, które zwłaszcza, jeśli chodzi o bronie dystansowe 'saksi' :torll:
Fallout 1,2 ,to gry, które były już wspominane, ale warto je podkreślić
Prince of Persia (Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones)
Medal of Honor: Allied Assault
Serie Warcraft i Starcraft (aczkolwiek dwójka jest dosyć nowa).
Neverwinter Nights z dodatkami.
Wiedźmin
Mortal Kombat; Arcade Kollektion (Nie dawno było na bundlu, można zapewne odkupić za grosze)
"Kiedyś podawałem piłki w grze Tennis na NESa, ale rzuciłem to... dziś sieję spustoszenie w Albionie mając na sobie Maskę Dusz."
Liczba postów: 218 Liczba wątków: 16 Dołączył: Grudzień 2013 Reputacja: 14Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja ostatnio zagrywam się w Max Payne, jeśli nie będzie Ci przeszkadzała trochę stara grafika, to ta gra jest dla Ciebie dobrym wyborem.
Liczba postów: 22 Liczba wątków: 6 Dołączył: Grudzień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Większość gier przygodowych ma dość niskie wymagania, więc tak możesz np. zagrać sobie w TWD czy Syberię. A tak to half life, cry of fear, nie wiem czy lubisz strategię ale seria Empire, no oczywiście stare dobre "hirołsy"
Liczba postów: 1 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Mogę ze swojej strony podrzucić kilka klasyków, w które nawet dzisiaj się zagrywam:
AoE 2 - teraz wyszła nawet wersja HD w przystępnej cenie, a patche poprawiają optymalizację i szybkość gry.
Warcraft 3 - nadal kilka godzin fajnej zabawy
Halo 1 i 2 - jedne z lepszych fpsów jakie powstały, jako fan serii muszę je polecić
gry z serii STALKER, chociaż nie wiem jak ci pójdize Czyste Niebo czy Zew Prypeci, jednak nadal to są genialne gry, ze wspaniałym światem i jeśli chodzi o Cień CZarnobyla to zaskakująco dobrą fabułą
MoD Cry of Fear - genialny horror FPP
MoD Underhell - kolejny genalny mod, który działa na silniku Source, ale wiele w nim zmienia. Jestem nawet gotów powiedzieć, że Underhell to najlepszy mod, w jaki można teraz zagrać.
Liczba postów: 49 Liczba wątków: 5 Dołączył: Styczeń 2014 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja polecam jakąś starszą grę Lego (na przykład LEGO Indina Jones: The oryginal adventures) lub jakąś dwuwymiarową strategię (np Paradox Interactive robi takie gry). Mogę jeszcze polecić Airfix Dogfighter tego samego twórcy.
Liczba postów: 1 595 Liczba wątków: 35 Dołączył: Luty 2014 Reputacja: 86Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja ze wciągających (nie za nowych gier) to polecam :
- Total Overdose : http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4783 takie meksykańskie GTA
- Blood Rayne 2 : http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2575 - coś jak Prince of prince of persia warrior within tyle że z wapirzycą w roli głownej
- Worms 3D
- Colin McRae 2004 - jeśli lubisz wymagające samochodówki
- Quake Live -> darmowa wersja sieciowego fps Quake 3 przygotowana przez twórców Quake III
- team fortress 2 -> też darmowy sieciowy FPS tyle że z systemem klas (na Steamie jest)
- Enemy territory -> darmowy sieciowy FPS będący ciekawą alternatywą dla QL, TF2
Mam nadzieje że pomogłem
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2014 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
Planescape: Torment i na długo możesz zapomnieć o świecie zewnętrznym
Liczba postów: 50 Liczba wątków: 4 Dołączył: Luty 2014 Reputacja: 6Poziom ostrzeżeń: 0%
Proponuję klasyki. Heroes 3, RTCW, itp.  , a z tego co pamiętam to na 7300GT Minecraft pójdzie przy uzyciu Magic Launcher :torll:
Liczba postów: 41 Liczba wątków: 6 Dołączył: Listopad 2012 Reputacja: 6Poziom ostrzeżeń: 0%
Disciples II  To akie Heroes w wersji mrocznej. Bardzo wciągająca strategia turowa osadzona w przemyślanym uniwersum o bogatej historii.
Może Dragon Age Początek by Ci zadziałało.
Silent Hill 2 - jeden z najlepszych horrorów.
Liczba postów: 30 Liczba wątków: 2 Dołączył: Wrzesień 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 40%
Liczba postów: 7 Liczba wątków: 2 Dołączył: Marzec 2014 Poziom ostrzeżeń: 0%
(19-11-2013, 02:17)Kuba Stachurski pisze: (22-07-2013, 18:34)Wojtex28 pisze: Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gry Polecam!
Osobiście też polecam FTL, ale cały system gry opiera się na tym że zaraz coś cię zabije, więc to tej gry może ci braknąć cierpliwości.
Mogę tylko powiedzieć że wychodzi podobna gra do FTL - Star Command. Aktualnie jest do kupienia na Google Play i naprawdę polecam. Niedługo też ma wyjść na PC. Grafiką też nie zaskakuje jak FTL ale tak samo wciąga
Bo każdy chomik ma swój dzień ^^
|