To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC ›
kongregate
Wątek zamknięty 
kongregate
dKc
Pong
*
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Poziom ostrzeżeń: 0%
19-06-2013, 18:59
Z serii "gry na krótszą chwilę".

www.kongregate.com

Czy znacie ten portalik? Bardzo ciekawy. Można założyć konto i zbierać achievementy jak na duzych konsolach, z tym, żę zdobywamy je grając w gry... flashowe. Z pozoru proste, łatwe i szybkie, jednak przy niektórych grach określenie "na krótszą chwilę" wydaje się mocno przesadzone - czasem po prostu trzeba trochę się podenerwować na klawiaturę/myszkę zanim odniesiemy sukces, spotkałem sie w komentarzach przy niektórych grach (a nawet W GRACH) z określeniem "rage quit".
Fajne! :) Sam posiadam od jakiegoś czasu konto i mogę powiedzieć, że niektóre gry naprawdę pozytywnie zaskakują - pomysłem, wykonaniem, humorem, grywalnością.

Polecam,
dKc
Wojtex28
Ten od skrinów
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 18
Reputacja: 223
19-06-2013, 19:03
Tak znamy ;)Chyba najlepszy portal z flashówkami jaki powstał, ale czasem ich poziom nie powala, a także tylko w niektórych możemy "bić" levele...
dKc
Pong
*
19-06-2013, 19:15
To prawda, że czasem ich poziom nie powala. Być moze chodzi tu o podejście. Ja po graniu w stare flashówki typu ";Pico" nie spodziewałem sie, że jakaś gra moze mieć fabułe bardziej rozbudowaną niz Pacman czy Tetris. Ale szybko się okazało, że fabuła często bije nawet Mario! :) A tak na poważnie to fabularnie potrafiła mnie tam wciągnąć niejedna gra.
Ponadto, jest tam kilka MMO. Flashowe MMO - czego to ludzie nie wymyślą ;) Jedną z ciekawszych była ta, która działa się w świecie 'okołoerpegowym' - wcielasz się nie w postać wypełniającą questy, ale z nieco innej strony - w osobę, która sprzedaje przedmioty takim osobom. Mnie to zaskoczyło pomysłowością (chociaż teoretycznie nie musieli nad pomysłem myśleć aż tak długo!), a i grało się całkiem neigłupio. "Swords and potions" tak sie zwała gra.

Z tym nabijaniem leveli chodzi Ci o nabijanie leveli w grach czy na stronie?
Wojtex28
Ten od skrinów
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 18
Reputacja: 223
19-06-2013, 19:22
Co fakt to fakt, zdarzają się perełki, ale nie jest ich aż tak wiele bym musiał wbijać tam codziennie ;) Najczęściej raz na tydzień zobaczę co jest nowego i może zagram w jakiś starszy tytuł, ale to wszystko.
dKc
Pong
*
19-06-2013, 20:00
Czyli nie jest źle :)
emu23
Atari 2600
*
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
19-06-2013, 20:49
Oooj sporo czasu straciłem na tym portalu, cóż 43lvl wbity, a byłoby wyżej tylko że od dłuższego czasu serwis nie liczy mi punktów, chyba przez Adblocka. Z resztą ten serwis to jest raj dla kolekcjonerów aczków, to właśnie ten mechanizm mnie tam zatrzymał :)
Samych gier jest mnóstwo, ostatnio jakoś mniej nowych się pojawia, ale to co jest spokojnie starczy na naprawdę długo. W ramach innych ciekawostek to dla kongregate powstają wersję gier społecznościowych(tzn. takich z facebooka), więc jeżeli nie lubicie zaśmiecać sobie konta na fb grami to jest okazja pograć :)
Szczerze polecam, 2/10
dKc
Pong
*
21-06-2013, 22:29
jaki tam masz nick?
malod
Pong
*
Reputacja: -1
22-06-2013, 13:39
Strona świetna. Są tam zarówno amatorskie gierki jak solidne gry darmowe jak np. "Spiral knight". Osobiście spędzam tam dużo czasu. Mam wielką paletę wyboru gier, które różnią się niesamowicie więc i ja się nie nudzę. Często jak gadam z ludźmi na mumblu czy team speak, pogrywam sobie w "Zombie slash". Warto też zauważyć, że serwis ma czat dla graczy więc jak ktoś gra w coś to może przy okazji popytać tam ludzi jaką postać w danej grze polecają albo po prostu popisać głupoty wraz z tamtejszą społecznością.
piosso7
Pong
*
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 1
22-06-2013, 21:59
Mi również stronka się bardzo podoba. A od dłuższego czasu zatrzymała mnie na niej jedna gra a mianowicie Contract Wars stworzona na silniku Unity3D i jak na grę przeglądarkowa wygląda naprawdę nieźle polecam ;)
[Obrazek: Str1neR.png]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.