To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC ›
Ambitne darmowe gry
Wątek zamknięty 
Ambitne darmowe gry
szyszek17
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Poziom ostrzeżeń: 0%
14-04-2014, 19:11
Uszanowanko :D
Ostatnio postanowiłem odpocząć od wielkich, komercyjnych tytułów na rzecz mniejszych gier. Przypomniałem sobie że kiedyś miałem grę o tytule 'Cave Story'. Poszperałem w necie i znalazłem stronkę autora gdzie można było pobrać grę, nawet z spolszczeniem. I teraz pytanie do was, czy znacie jakieś podobne gry, które można bezproblemowo ściągnąć z neta ? Bez żadnych piratów, tylko gry które sam autor udostępnia do pobrania :D. Najlepiej takie z mega wciągającą fabułą, coś jak wyżej wspomniane Cave story. Z góry dzięki :D
Emilu
Ten co jest i tyle o nim wiedzą
**
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 2
Reputacja: 2
14-04-2014, 19:19
Stranded II
Magritte
Icy Tower
W sumie takich bardziej ambitniejszych gier nie znam, tylko te trzy przyszły mi na myśl. Ale na Stranded II się nie zawiedziesz...
Spoiler /-|=====|-\   - yanush obrazków 
szyszek17
Pong
*
14-04-2014, 19:29
Dzięki, na pewno sprawdzę, ale tego Icy Tower mogłeś sobie darować :D można powiedzieć że fabuła w tym tytule 'nie zachwyca' ;)
Wojtex28
Ten od skrinów
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 18
Reputacja: 223
14-04-2014, 19:36
No cóż, jeżeli chcesz ambitnej gry to wbijaj na http://spelunkyworld.com/ i ściągaj klasyczną wersję spelunek, przy której sam spędziłem kilkadziesiąt godzin ;D Gierka jest naprawdę niebanalna, posiada mnóstwo sekretów, bardzo fajnych rozwiązań i czuć w niej naprawdę fajny klimat. Dodatkowo jak przejdziesz to stawiam Ci piwo... albo w sumie soczek, bo na piwo to jeszcze za młody jestem ^_^
[Obrazek: 581915.png]
Johnny
Rycerz Nintendo <3
Administrators
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 108
Reputacja: 225
14-04-2014, 19:46
Jeśli jesteś w stanie znieść przygodówki, polecam zajrzeć tutaj: http://scummvm.org/games

Jest i Beneath a Steel Sky, czyli jedna z lepszych przygodówek w ogóle, i Sołtys, czyli jedna z najgorszych przygodówek w ogóle (ale polska :torll: ), i kilka gierek pomiędzy, również wartych uwagi. Wszystko śmiga elegancko na wielu nowoczesnych systemach dzięki programowi, również z tamtej strony. Ba, w obie z wymienionych gierek dasz radę zagrać po polsku (choć przy tej pierwszej będziesz musiał poszukać - nie martw się, sam sprawdzałem łatkę spolszczającą, którą znajdziesz w internetach, więc ręczę za jej jakość :D )
[Obrazek: 2013-02-19_2044.png]
szyszek17
Pong
*
14-04-2014, 19:46
Oooo nie wiedziałem, że można Spelunky dostać za darmo :D niedługo pewnie kupie tą najnowszą wersje ze Steam'a, a ja narazie będę sobie w te pogrywał, dzieki jeszcze raz ;). Oczywiście, jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to się nie krępujcie ;).
arent8
Pong
*
Liczba postów: 4
Reputacja: 1
18-04-2014, 12:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2014, 13:02 przez arent8. )
Polecam:
-OpenTyrian, świetny space shooter utrzymany w stylistyce reto i powyżej normala tylko dla masochistów.
-Osu, świetna gra rytmiczna z dość dużą społecznością.
-Mari0, połączenie Portal'a z Mario(lepsze niż może się wydawać).
-Nitronic rush, wspaniała gra którą nie wiem jak do końca zakwalifikować bo to ścigałka ale nie do końca. Trzeba zobaczyć by zrozumieć.
Te gry wciągnęły mnie na wiele godzin.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.