Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Poziom ostrzeżeń: 0%
01-12-2014, 15:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2014, 15:35 przez Mino Brus. )
Witam czy ktoś się orientuje czy można nadawać sygnał internetu przez karty sieciowe wifi jak tak router?
Mam takie dwie antenki wifi na USB jedna starsza pod 2.4 GHZ i jedną 5 GHZ
Było by to najwyżej rozwiązanie na jakiś o ile to w ogóle da się zrobić. Strzelam że skoro smartfon ma możliwość pracy jak router to i te antenki USB :P
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63Poziom ostrzeżeń:
0%
Można, o ile masz Windows 7 lub nowszy. Do stworzenia takiej sieci dobrze nadaje się program Connectify. Jednakże, nie każde urządzenie połączy się z taką siecią, a ponadto łącze musisz mieć doprowadzone do kompa inną drogą, np. kablem.
(01-12-2014, 18:51)guy_fawkes pisze: Można, o ile masz Windows 7 lub nowszy. Do stworzenia takiej sieci dobrze nadaje się program Connectify. Jednakże, nie każde urządzenie połączy się z taką siecią, a ponadto łącze musisz mieć doprowadzone do kompa inną drogą, np. kablem.
ok dzieki używałem tego programu akurat zadziałał i to nawet dobrze działa, całe szczęście już mam router
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 8
Reputacja:
120Poziom ostrzeżeń:
0%
Powiem ci tak, to już lepiej sprzedać te antenki i kupić router. Czemu? Cóż, nikt nie liczy zużytego prądu, a używając tych antenek musisz mieć kompa odpalonego cały czas, a takie coś trochę będzie kosztowało w porównaniu do zużycia routera.
03-12-2014, 20:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2014, 20:19 przez Mino Brus. )
Dobra przecież napisałem post wyżej już już jest przesiadka na router
czytacie troche?
Dekakura haha sprzedawać antenki
a może jeszcze mam sprzedać te 3 routery :P
Po prostu nie miałem pod ręką sprzętu ze sobą bo zmieniłem miejsce zamieszkania i chciałem zaktualizować sobie aplikacje w smartfonie przez wifi :P
a komp i tak hula 24/7