Liczba postów: 8 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Siema kupiłem niedawno PS3 slim i zastanawiam sie jaką gre kupić może coś mi doradzicie tak do 150zł może byc zwykła lub kolekcjonerka (Harry Potter i Assassin Creed niewchodzi w gre bo mam na pc wszystkie części). Zależy mi żeby ta gra byla unikatowa czyli tylko na PS3 a nie na inne platformy też :P
Liczba postów: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Zależy co lubisz. Osobiście polecał bym Ci takie serie jak God of War, Killzone, Uncharted, Resistance, Gran Turismo czy też inFamous. Na pewno wybierzesz coś dla siebie z tych tytułów
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
27-01-2013, 10:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013, 16:46 przez ENLUR. )
Jak wyżej. To zależy co ty lubisz, jeżeli rpg to polecam Dragon's Dogma bądź Dark Souls, z shooter'ów masz co wybierać Killzone(fps), Resistance(fps), Uncharted (ten trzeci to obowiązek dla każdego kto posiada konsole Sony,TPS) itd. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność najlepiej ustal w co chcesz grać i wtedy poszukaj gier w tym zakresie.
I'm soo AWESOME !!! 
Liczba postów: 399 Liczba wątków: 25 Dołączył: Marzec 2012 Reputacja: 163Poziom ostrzeżeń: 0%
@up - Uncharted to nie FPS, pozdrawiam
Happy to be on the food chain at all.
![[Obrazek: Chmurowaty.png]](http://card.psnprofiles.com/1/Chmurowaty.png)
ok po pierwsze to jeślij chodzi o to co lubie to nielubie gier horror a po drugie to chyba sie zastanowie na God of War, Uncharted, inFamous
Liczba postów: 28 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Reputacja: 3Poziom ostrzeżeń: 0%
27-01-2013, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2013, 13:26 przez Cavi587. )
Także nie będę oryginalny i powiem, że to zależy od tego, co lubisz. Jeśli lubisz czystą nawalankę, polecam God of War. Jeśli lubisz gry, w których jest dużo akcji i elementy logiczne a także zręcznościowe, Uncharted jest właśnie dla Ciebie! A może lubisz spędzać czas na rozrywce z rodzina i przyjaciółmi? Może nie masz ochoty na poważną grę? Little Big Planet 2 to w takim razie tytuł obowiązkowy. Wybierz sam
(27-01-2013, 10:27)ENLUR pisze: Jak wyżej. To zależy co ty lubisz, jeżeli rpg to polecam Dragon's Dogma bądź Dark Souls, z fpsów masz co wybierać Killzone, Resistance, Uncharted (ten trzeci to obowiązek) itd. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność najlepiej ustal w co chcesz grać i wtedy poszukaj gier w tym zakresie.
Hmmmm? Od kiedy Uncharted to FPS? Skoryguję Cię trochę. FPS - First Person Shooter - Strzelanka z widokiem z perspektywy pierwszej osoby. W Uncharted widzimy świat zza pleców bohatera, także ja nazwałbym tą grę TPS'em.
Jeszcze jedno, na jednym gatunku zbytnio się nie znam, więc mam nadzieję, że autor nie obrazi się, jak dołączę się do pytania. Mianowicie szukam dobrej gry samochodowej. W grę wchodzi wszystko. Nie ograniczam się do symulatorów, lub NFS'ów. Podobno Gran Turismo 5 jest must have na PS3, jednakże nie mam zdania, bo mam małe doświadczenie w samochodówkach. Jedyna, którą obecnie mam na PC, to staruśki NFS: Most Wanted. Co polecacie?
Liczba postów: 85 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2012 Poziom ostrzeżeń: 20%
Jak ścigałki to bierz Motorstorm obowiązkowo.
Ok to zostaje mi do wyboru God of War albo Uncharted jeszcze się zastanawiam jeślij macie jakieś ciekawe gry podobne do tych dwóch to piszcie
Liczba postów: 37 Liczba wątków: 2 Dołączył: Październik 2012 Reputacja: 12Poziom ostrzeżeń: 0%
W moim mniemaniu seria God of War jest dużo lepsza od Uncharted - wszystko rozbija się o preferencje - ta pierwsza to slasher, druga to trzecioosobowa strzelanina z filmową fabułą i dużą dozą elementów platformowych, są też tam proste zagadki logiczne.
Z podobnych do God of War polecam Castlevania: Lords of Shadow.
hmm no ok przekonałem sie do God of War dzięki za propozycje i pozdrawiam
Liczba postów: 14 Liczba wątków: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Dobry wybór, sądze że się nie zawiedziesz  .
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 2Poziom ostrzeżeń: 0%
@Cavi587
Tak, tak wiem  skorygowałem błąd po prostu zamiast napisać Shooter to napisałem FPS. Za pomyłkę przepraszam
I'm soo AWESOME !!! 
Liczba postów: 501 Liczba wątków: 29 Dołączył: Grudzień 2012 Reputacja: 146Poziom ostrzeżeń: 0%
@Up unharted to też nie shooter do końca bo to tak jakby nazwać shooterem Jak & Daxter II
Liczba postów: 6 Dołączył: Maj 2012 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
Tutaj masz listę exclusivów: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_3-only_games
Szczególnie polecam Ci serię Uncharted, Resistance, God of War,Motorstorm, gry Gran Tourismo 5, Heavenly Sword.
Liczba postów: 3 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Przede wszystkim serie God of War , Uncharted i Gran Turismo
Moim zdaniem osobiście polecam Devil May Cry hd collection(ostatnio kupiłem na dniach) bardzo fajna gra
Liczba postów: 2 Dołączył: Marzec 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
Oczywiście, że Uncharted
Liczba postów: 6 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Niedługo będzie ekstra gierka The Last Of Us
Liczba postów: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Polecam Little Big Planet 1 i 2,Rayman Origins,
Liczba postów: 29 Liczba wątków: 10 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
31-01-2013, 13:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2013, 13:01 przez bialy0497. )
Serdecznie polecam Uncharted
I jeśli chodzi o gry Exclusive to może Heavy Rain
Liczba postów: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Liczba postów: 21 Liczba wątków: 12 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Zdecydowanie Metal Gear Solid 4, na tą chwilę dostaniesz ją po bardzo atrakcyjnej cenie. Gra wydana pare lat temu ale jest nadzwyczaj uniwersalna i ponadczasowa
Liczba postów: 25 Liczba wątków: 1 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
14-02-2013, 16:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2013, 16:46 przez Rewol. )
(26-01-2013, 22:20)OxSMOKxO pisze: Siema kupiłem niedawno PS3 slim i zastanawiam sie jaką gre kupić może coś mi doradzicie tak do 150zł może byc zwykła lub kolekcjonerka (Harry Potter i Assassin Creed niewchodzi w gre bo mam na pc wszystkie części). Zależy mi żeby ta gra byla unikatowa czyli tylko na PS3 a nie na inne platformy też :P
Ale chodzi ci o nówkę w sklepie, czy używany np. z allegro? Tanie gry ze sklepów to polecam kolekcje essentials, za niewielkie pieniądze dostajesz naprawdę dobre gry (tu exlusivów do wyboru: god of war 3,heavy rain, little big planet, rachet i clank, heavenly sword itp.) Jeśli zamierzasz szukać używanych to polecam serię infamus albo uncharted. Gry świetne, mechaniką podobne do assasyna (zwłaszcza infamus, jeśli chodzi o parkur) a i stosunkowo niedrogie (ja pierwszego infamus zdobyłem za 30 zł)
(14-02-2013, 16:36)Valhalla pisze: Zdecydowanie Metal Gear Solid 4, na tą chwilę dostaniesz ją po bardzo atrakcyjnej cenie. Gra wydana pare lat temu ale jest nadzwyczaj uniwersalna i ponadczasowa
Nie wiem czy czwórka to dobry pomysł, o ile nie zapoznał się z tym uniwersum wcześniej. Masa odniesień i flasbaków może zrazić. Lepiej wtedy zacząć od serii wydanych w klasyce (z dwójka i trójka i opisaną pierwszą częścią w instrukcji).
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 2 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
infamous 1 i 2 są super można tanio dorwać widziałem za 75 zł w sklepie nówki a na allegro można jeszcze taniej dorwać
Liczba postów: 8 Liczba wątków: 1 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja polecam Infamous 1 oraz 2 część. Bardzo wciąga i ma ciekawą fabułe. Z infamous 2 mam platynke
Unikatowych gier jest mało, ale jeżeli nie grałeś to:
Uncharted, Killzone, God of War i według mnie najlepszy inFamous.
Liczba postów: 92 Liczba wątków: 14 Dołączył: Styczeń 2013 Reputacja: 7Poziom ostrzeżeń: 0%
Lego City Undercover.
Lego Star Wars
Lego Indiana Jones II
Ogółem polecam ci gry z serii Lego.
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 2 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja dodam ze UFC jest ciekawa propozycja  Bynajmniej ja się jaram !
Liczba postów: 4 Liczba wątków: 2 Dołączył: Wrzesień 2012 Poziom ostrzeżeń: 0%
wszystkie części motorstorm , uncharted 2 i 3 i killzone 2 to wszystko czego ci trzeba
Liczba postów: 4 Dołączył: Styczeń 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Jeśli masz mały budżet kup najlepiej na allegro jakąś trylogie np god of war czy inny klasyk gwarantuje za 150 kupisz nie jedną gre
Liczba postów: 11 Liczba wątków: 5 Dołączył: Luty 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Ja ci polecam Little Big Planet. Jeśli l
Ubisz platformówki t na pewno przypadnie ci do gustu
Ja polecam Little Big Planet 1 i 2 oraz taki MUST HAVE , Heavy Rain
Liczba postów: 3 Liczba wątków: 1 Dołączył: Marzec 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Kup Mortala lub uncharted bo są dobre i może jeszcze gow
Liczba postów: 1 Dołączył: Kwiecień 2013 Poziom ostrzeżeń: 30%
Dla początkujących z konsolami i padami polecam Grand Theft Auto IV.Łatwo się nauczyć sterowania przyciskami i SIXAXIS'EM.A później może Mirror's Edge,Medal of Honor Warfighter,NFS,GT5
Liczba postów: 16 Liczba wątków: 4 Dołączył: Kwiecień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
(27-01-2013, 15:25)yaper pisze: są też tam proste zagadki logiczne.
Niestety, zagadki w Uncharted są... za proste. Wszystko niestety podane na tacy, odpalamy SELECT i... wiemy wszystko
Jeśli chodzi o "eksluziw" na PS3, poza tym co koledzy wymienili powyżej będzie - MGS4: Guns of the patriot. - skradanka TPP z elementami strzelanki, i ośmielę się powiedzieć że jest to jedna z najlepiej wyglądających gier na PS3.
Liczba postów: 2 Liczba wątków: 1 Dołączył: Sierpień 2013 Poziom ostrzeżeń: 0%
Na pewno seria Uncharted tylko zacznij od poczatku czyli od 1 i inFamous
Liczba postów: 12 Dołączył: Czerwiec 2014 Reputacja: 1Poziom ostrzeżeń: 0%
12-07-2014, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2014, 23:18 przez bleub. )
Killzony 2,3 ja trójkę kupiłem za 80zł w sklepie
Infamous 1,2
uncharted
The last of us
[adn]Odkopywanie tematu sprzed roku. Warn 20%.
~b[/adn]
|