To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › Playstation Portable ›
Zniszczone PSP?
Wątek zamknięty 
Zniszczone PSP?
ExGamer
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
Poziom ostrzeżeń: 0%
20-03-2012, 19:29
Witam.

Pożyczyłem swoje PS jakiś czas temu i dotarło do mnie z powrotem w opłakanym stanie. Lewy trigger jest zalany kropelką w taki sposób, że cały czas jest wciśnięty. I tak się zastanawiam jak to naprawić? Zmywaczem wyczyścić czy jak? Ponadto nie działa UMD (znaczy napęd odpala ale dysków nie czyta). Chcę ożywić swoje PSP i dlatego proszę o pomoc w usunięciu tego gówna z psp.
PSP odpala Tekkena 6 z karty. Przy włączania VSH Menu się zawiesza. Jak naciskę HOME to nie mogę wybrać innej opcji niż "No". Nie działa analog.

Towarzysze, pomożecie?! ;)
Nozie
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 11
Reputacja: 2
20-03-2012, 20:22
Uuuu poważna sprawa, ja bym radził rozebrać psp na części i ten trigger ostrożnie przeczyścić zmywaczem, do psp zamontować jak wyschnie ! Co do UMD, sprawdź czy szyny są na chodzie ew laser, jeżeli nie to masz 2 opcje : albo kupno nowego i samodzielne zamontowanie lub oddanie do serwisu. Co do zawieszeń, spróbuj zaktualizować soft do najnowszego i nie instaluj na razie przeróbki. Analog tak samo jak UMD, samodzielne i serwis. Psp masz w opłakanym stanie więc nie wiem czy opłaca się inwestować w to ponadto że naprawy wyniosą bardzo dużo.... Pozdrawiam Maciej
ExGamer
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
21-03-2012, 16:02
Nozie więc co radzisz? Wyczyścić obudowę i sprzedać komuś?
Nozie
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 11
Reputacja: 2
21-03-2012, 18:31
Możesz wyczyścić i sprawić jak najlepsze wrażenie obudową, możesz także wystawić na allegro w częściach lub jako uszkodzone. Osobiście nie wkładał bym pieniędzy w nią, wyczyścić sprzedać i za pieniądze dołożyć i kupić nową ew zbierać na PSV.
Jax1905
Pong
*
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 3
24-02-2013, 22:00
Ja bym to oddał osobie której pozyczyles i kazał płacić za naprawe
pojler
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
25-02-2013, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 15:03 przez pojler. )
Dokładnie jak kolega wyżej. Jak ci za przeproszeniem zje*** to niech teraz płaci bo ty mu chyba w dobrym stanie pożyczyłeś, a jak jest taki łom że nie chce płacić. Pamiętam jak kupiłem GTA IV na PC w dniu premiery zainstalowałem u siebie i pożyczyłem dla kolegi to w dobrym stanie nie wróciła, i miałem problem bo mi chajsu nie chciał oddać, więc teraz pożyczam tylko zaufanym osobom. I niech moja sytuacja z sytuacją kolegi będzie dla was przestrogą.
Jokersky
Pong
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
06-04-2013, 22:11
Nie wiem jak wy panowie, ale ja proponuję zajęcie się tym typkiem. Tak się najzwyczajniej w świecie nie robi... Powinieneś egzekwować od niego zwrot choćby części wartości sprzętu.

Ale żeby nie offtopować to PSP jest w tak opłakanym stanie, że naprawdę sensowniej będzie jeśli zainwestujesz w jakiś używany egzemplarz na aukcji, ponieważ doprowadzenie Twojego sprzętu do stanu używalności może Cię wynieść więcej od ceny używanej konsolki.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.