To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › Wii U ›
Kilka pytań od nowego posiadacza WiiU
Wątek zamknięty 
Kilka pytań od nowego posiadacza WiiU
Michał Cywiński
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Poziom ostrzeżeń: 0%
12-07-2015, 13:16
Witam, za jakiś tydzień stanę się dumnym posiadaczem WiiU w wersji premium :D
Mam kilka pytań

1. Gdzie można kupić gry w polskiej wersji językowej? Na konsoli często będzie grała moja młodsza siostra która nie zna angielskiego, dlatego pytam :P

2. Czy opłaca się dokupić nieoryginalne wiiloty? Na allegro wiiloty z ponoć wbudowanym motion plus kosztuje mniej dużo niż oryginalny wiilot. Chodzi mi o coś takiego http://allegro.pl/pilot-kontroler-motion-plus-do-nintendo-wii-fv-i5507836509.html może ktoś posiada takiego, i może się podzielić wrażeniami, czy działa równie dobrze co oryginalny?

3. Czy motion plus jest wymagane/wykorzystywane w grach na wiiu? Chodzi mi o MP10/New Super Mario Bros U/3D World/Różne gry Lego. Jeżeli bym kupował oryginalne wiiloty, dokupić motion plus czy jest to zbędny bajer?

4. Jak myślicie, za 45zł Nintendoland jest dobrym zakupem?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
GobiPLX
Commodore 64
**
Liczba postów: 183
Liczba wątków: 13
Reputacja: 11
Poziom ostrzeżeń: 20%
12-07-2015, 14:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2015, 15:00 przez GobiPLX. )
1. Gier w polskiej wersji językowej nie ma prawie wcale... tak więc :) Przez cały czas widziałem tylko 2 gry PL, jeśli jest ich więcej to szukaj na allegro lub w sklepach stacjonarnych (na ich stronach internetowych). http://www.nintendo.pl/listasklepow/

2. Nie kupuj. Unikaj jak ognia podróbek. Niby działają, ale jakość wykonania jak gry z bazaru za 5zł. Najtańszy plastik, wszystko skrzypi, a jak mocniej przyciśniesz to masz wrażenie, że się połamie :D  Lepiej dołożyć więcej na oryginalnego wiilota. Ewentualnie dorwać używkę po starych posiadaczach konsol Wii (tylko też trzeba uważać na podróby). Można też kupić Pro Controller. W grach, w których jest on obsługiwany, gra się dużo wygodniej.

3. W grach, które podałeś aspekty ruchowe nie są w ogóle wykorzystywane (nie jestem pewien jak z grami Lego, bo grałem tylko w jedną). WiiU nie jest nastawione na ruch tak jak Wii. Gry są tu skonstruowane bardziej jak gry, nie jak ruchowe zabawki. Tzn klikanie guziczków na padzie.

4. Jeśli będziesz grać z siostrą i kimś jeszcze w Nintendoland - to zakup OK. Jeśli tylko singleplayer to nie kupuj. Szybko się nudzi samemu :v
[Obrazek: 76561198031917843.png]
Michał Cywiński
Pong
*
12-07-2015, 16:56
(12-07-2015, 14:58)GobiPLX pisze: 1. Gier w polskiej wersji językowej nie ma prawie wcale... tak więc :) Przez cały czas widziałem tylko 2 gry PL, jeśli jest ich więcej to szukaj na allegro lub w sklepach stacjonarnych (na ich stronach internetowych). http://www.nintendo.pl/listasklepow/

2. Nie kupuj. Unikaj jak ognia podróbek. Niby działają, ale jakość wykonania jak gry z bazaru za 5zł. Najtańszy plastik, wszystko skrzypi, a jak mocniej przyciśniesz to masz wrażenie, że się połamie :D  Lepiej dołożyć więcej na oryginalnego wiilota. Ewentualnie dorwać używkę po starych posiadaczach konsol Wii (tylko też trzeba uważać na podróby). Można też kupić Pro Controller. W grach, w których jest on obsługiwany, gra się dużo wygodniej.

3. W grach, które podałeś aspekty ruchowe nie są w ogóle wykorzystywane (nie jestem pewien jak z grami Lego, bo grałem tylko w jedną). WiiU nie jest nastawione na ruch tak jak Wii. Gry są tu skonstruowane bardziej jak gry, nie jak ruchowe zabawki. Tzn klikanie guziczków na padzie.

4. Jeśli będziesz grać z siostrą i kimś jeszcze w Nintendoland - to zakup OK. Jeśli tylko singleplayer to nie kupuj. Szybko się nudzi samemu :v

Czyli nunchucków raczej też nie będę kupował ;) Na Allegro widziałem kilka sztuk po 50zł, więc raczej je kupię, podróbkami raczej one nie są ponieważ mają logo wii na dole :D

Dzięki za odpowiedź!
flaberobaderous
Game & Watch
**
Liczba postów: 88
Reputacja: 7
12-07-2015, 17:08
(12-07-2015, 16:56)Michał Cywiński pisze:
(12-07-2015, 14:58)GobiPLX pisze: 1. Gier w polskiej wersji językowej nie ma prawie wcale... tak więc :) Przez cały czas widziałem tylko 2 gry PL, jeśli jest ich więcej to szukaj na allegro lub w sklepach stacjonarnych (na ich stronach internetowych). http://www.nintendo.pl/listasklepow/

Czyli nunchucków raczej też nie będę kupował ;) Na Allegro widziałem kilka sztuk po 50zł, więc raczej je kupię, podróbkami raczej one nie są ponieważ mają logo wii na dole :D

Dzięki za odpowiedź!

Hej
Nie wiedziałem, że na WiiU wyszło coś w PL.
Podróbek unikaj jak pisano wyżej.
Nintendoland za 45PLN można spokojnie wziąść - dobra cena.
Nunchuck MUSISZ dokupić jeżeli chcesz grać na WiiU w gry z Wii - oryginał chodzi za ok 80PLN
Pozdrawiam
Michał Cywiński
Pong
*
12-07-2015, 17:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2015, 17:36 przez Michał Cywiński. )
(12-07-2015, 17:08)flaberobaderous pisze:
(12-07-2015, 16:56)Michał Cywiński pisze:

Dzięki za odpowiedź!

Hej
Nie wiedziałem, że na WiiU wyszło coś w PL.
Podróbek unikaj jak pisano wyżej.
Nintendoland za 45PLN można spokojnie wziąść - dobra cena.
Nunchuck MUSISZ dokupić jeżeli chcesz grać na WiiU w gry z Wii - oryginał chodzi za ok 80PLN
Pozdrawiam

Wiem że w nintendoland też nunchucki są wykorzystywane, a wii motion plus nie jest czasami wykorzystywane w wii party u? Bo raczej skuszę się na nie, podoba mi się bardziej niż MP10, a na dodatek widziałem używkę za 50 zł, więc cena śmieszna, żal nie wziąć.

Aha i jeszcze jedno, czy możliwe by w pilotach był wbudowany wii motion plus? Bo na allegro na niektórych aukcjach z ORYGINALNYM wiilotem jest napisane że pilot ma wbudowane wii motion plus, a nie wiem czy to prawda, bo z tego co wiem jest to doczepiany element.
przykład takiej aukcji: http://allegro.pl/oryginalny-wii-u-remote-z-motion-plus-jak-nowy-i5529876634.html
Massiv
The Dark Sorcerer
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 2
12-07-2015, 17:40
Nintendoland też wykorzystuje w któreś minigrze wii motion plus, aczkolwiek nowe, oryginalne wiiloty mają już motion+ wbudowany (poznasz po napisie na froncie pilocika ;) ). Dokup go tylko jeśli nabędziesz starszego wiilota .
tomzacz
NES
Liczba postów: 204
Liczba wątków: 13
Reputacja: 6
12-07-2015, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2015, 17:47 przez tomzacz. )
Tak, są takie wiiloty. Nazywają się Wii Remote Plus. Na dole wiilota jest zaznaczone, że jest Motion+.

(12-07-2015, 16:56)Michał Cywiński pisze: podróbkami raczej one nie są ponieważ mają logo wii na dole :D

To nunchaki mają logo Wii na dole? Chyba nie.
[Obrazek: 26405.png]
Ukończone gierki: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qlHYAuEZh4ZEkYeXoaryvYs9BXrgOAe07ZXKQ45wfz4/edit?usp=sharing
flaberobaderous
Game & Watch
**
Liczba postów: 88
Reputacja: 7
12-07-2015, 17:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2015, 17:57 przez flaberobaderous. )
Cytat:Wiem że w nintendoland też nunchucki są wykorzystywane, a wii motion plus nie jest czasami wykorzystywane w wii party u? Bo raczej skuszę się na nie, podoba mi się bardziej niż MP10, a na dodatek widziałem używkę za 50 zł, więc cena śmieszna, żal nie wziąć.

Aha i jeszcze jedno, czy możliwe by w pilotach był wbudowany wii motion plus? Bo na allegro na niektórych aukcjach z ORYGINALNYM wiilotem jest napisane że pilot ma wbudowane wii motion plus, a nie wiem czy to prawda, bo z tego co wiem jest to doczepiany element.
przykład takiej aukcji: http://allegro.pl/oryginalny-wii-u-remote-z-motion-plus-jak-nowy-i5529876634.html

U mnie pisze Wii Motion plus inside.
Mam Nintendoland i Wii Party U (obie były wraz z konsolą i wiilotem) ale jeszcze  w nie nie grałem.
Z dodatkowych akcesoriów dokupiłem jedynie Nunchuck (do gier z Wii)
Michał Cywiński
Pong
*
12-07-2015, 18:11
(12-07-2015, 17:41)tomzacz pisze:
(12-07-2015, 16:56)Michał Cywiński pisze: podróbkami raczej one nie są ponieważ mają logo wii na dole :D

To nunchaki mają logo Wii na dole? Chyba nie.

Z tym logiem chodziło mi o wiiloty
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.