Liczba postów: 24
Liczba wątków: 9
Poziom ostrzeżeń: 0%
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem pierwszej konsolki od Nintendo. Aktualnie mam dylemat pomiędzy GB Micro a NDS (najlepiej w wersji Lite). Którą lepiej wybrać? GB Micro wygrywa na pewno pod względem wymiarów, lecz NDS większą biblioteką gier. Chociaż wiem, że wg Arhn.eu

ale jestem ciekaw waszej opinii.
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55Poziom ostrzeżeń:
0%
Jeśli chodzi o twój przypadek i wybór pomiędzy tymi dwoma konsolkami, to moim zdaniem micro z ds lite wygrywa tylko i wyłącznie gabarytami. Pod każdym innym względem ds lite jest duuużo lepszym wyborem.
Jeśli chodzi o mnie to ta konsolka jest jedną z najdoskonalszych konstrukcji wielkiego N
Liczba postów: 276
Liczba wątków: 14
Reputacja:
130Poziom ostrzeżeń:
30%
Zgadzam się z poprzednikami, przez wysoką cenę GB Micro jest bardziej konsolą dla fanów/kolekcjonerów którzy mają już dość dużą bibliotekę GBA i chcą grać tylko w nie. O wiele bardziej uniwersalny jest DS Lite pozwalający odtworzyć gry z DSa a posiada taki sam ekran jak Micro(tylko większy oczywiście). Swoją drogą jeśli to twoja pierwsza konsola Nintendo to możesz chcieć dokupić GBA SP, gameboy'a pozwalającego grać we wszystkie gry z GB w nazwie(niestety posiada dwa modele, w pierwszym modelu podświetlenie ekranu jest słabe a drugi jest dość drogi i rzadki)