Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Seriale - mniejsze i większe - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Seriale - mniejsze i większe (/showthread.php?tid=1638)

Strony: 1 2

Seriale - mniejsze i większe - Dorczenzo - 01-03-2012

Jakie seriale oglądacie? Może są takie, które obejrzeliście po kilka razy albo takie, które porzuciliście raptem po kilku odcinkach? Sam ostatnio mam mało czasu na oglądanie ale podzielę się z Wami moją krótką listą Smiling

1. Prison Break - Oglądałem kilka lat temu, jak tylko serial wszedł w Polsce zacząłem szukać odcinków w sieci Smiling Wszystkie sezony obejrzałem z wypiekami na twarzy, oczywiście nie muszę chyba wspominać, iż najlepsze były pierwsze 2 i połowa 3. Ostatnio nawet próbowałem wrócić do serialu ale zniechęciła mnie dostępność (a właściwie jej brak) odcinków pierwszej serii w dobrej jakości i bez lektora.

2. Lost - Mówcie co chcecie - dla mnie serial był genialny. Jeden z sezonów obejrzałem nawet w ciągu jednego dnia Grinning Często słyszę, że "nie wiadomo o co tam chodzi" ale uwierzcie mi, że wiadomo jeśli ogląda się uważnie i bez omijania odcinków. Wiadomo, że nie każdy sezon był świetny ale ogólnie serial oceniam bardzo pozytywnie, strasznie mnie wciągnął.

3. Californication - Zatrzymałem się na początku bieżącego sezonu i jakoś nie potrafię nadrobić zaległości. Produkcja podoba mi się ze względu na humor oraz lekkość ale również problemy, które gnębią głównego bohatera. Oj jak się czasem można utożsamić...

4. Skins - Szóstego sezonu jak na razie nie ruszyłem ale poprzednie podobały mi się ze względu na hmmm... realizm? No i kocham angielski/irlandzki klimat dlatego też lubiłem wczuć się w ten serial.

5. Flash Forward - serial już dawno się skończył ale polecam wszystkim, którzy nie mieli okazji się z nim zapoznać. Jest krótki, ma nudnawe momenty ale sam pomysł i wykonanie daje radę!

6. The Simpsons - Bitch please, muszę tłumaczyć? Smiling

7. South Park - Jak wyżej.

8. Breaking Bad - Genialny serial, poważnie. Świetny pomysł, świetni aktorzy i świetna historia. Nie będę spoilerował ale polecam obejrzeć chociażby kilka pierwszych odcinków.

9. Walking Dead - Tu też mam zaległości Childish Zatrzymałem się jakoś w połowie drugiego sezonu. Jest to ekranizacja znanego komiksu, którego niestety nie miałem okazji przeczytać. Ale klimaty zombie bardzo lubię, więc i ten serial przypadł mi do gustu.

10. Dexter - Zatrzymałem się na trzecim sezonie i średnio raz na miesiąc obiecuję sobie, że usiądę i obejrzę całość. Niestety, na obiecywaniu się kończy. Btw + za muzykę.

11. Heroes - Serial skończył się nagle i pozostawił ogromny niedosyt. Polecam wszystkim tym, którzy chcieli kiedyś mieć supermoce (wszyscy? Grinning)

12. Supernatural - Fajny serial ale nie wciąga przez brak jakiejś stałej i wiążącej odcinki fabuły. Dobry na długie wieczory, niektóre odcinki może nie tyle straszą co powodują lekki dreszcz Grinning

13. Alcatraz - Właśnie ściągnąłem pierwszy odcinek. Zobaczymy co to Winking

Uff....

Aha i pamiętajcie - wszystkie spoilery umieszczamy w odpowiednich tagach!

RE: Seriale - mniejsze i większe - Berorn - 01-03-2012

Seriali oglądam mało, bardziej zagłębiam się w anime, lecz parę widziałem, to moja skromna lista:

1.Prison Break - W Polsce znany jako Skazany na śmierć. Serial był naprawdę świetny, oglądało mi się bardzo miło, ale przestałem oglądać jak skończył się 2 sezon.

2.Walking Dead - Zombie, zombie, zombie! Bardzo mi się serial spodobał, świetny design "umarlaków".

3.Dr House - Znany serial, oglądałem głównie dla postaci samego Gregorego House'a i jego tekstów.

4.South Park - Naprawdę muszę to przedstawiać?

5.The Simpsons - Kto nie oglądał? Nawet mam poduszkę z Bartem :3

To już wszystko, bardzo malutka lista, ale w serialach mało siedzę.

RE: Seriale - mniejsze i większe - EpicSurgeon - 28-03-2012

Walking Dead - KOCHAM ZOMBIE!!
Family Guy - co lepiej leczy złamane serce niż popcorn, cola i 10 SEZONÓW FAMILY GUY!!!!
Więcej seriali nie oglądam - brak czasu Smiling

RE: Seriale - mniejsze i większe - Manga Ryu - 30-03-2012

The Walking Dead- jak chłopaki wyżej- od jakiegoś 10. roku życia uwielbiam tematy zombie (co dziwne, bo wcześniej ryczałem, gdy dostałem RE3 na PSX).
Lost- jedyny serial, jaki oglądałem z siostrą. Co tydzień w czwartek mieliśmy mały seansik i oglądaliśmy z wypiekami na twarzy. Najbardziej lubiłem dwa pierwsze sezony.
Prison Break- wciągnąłem się i oglądałem. Wiele było głupot, ale w sumie podobało mi się.
Gra o Tron- serial mistrz w ostatnim czasie. Tak się wciągnąłem, że postanowiłem przeczytać książki. I cholernie się cieszę, że już pojutrze drugi sezon rusza.
True Blood- na początku mi się bardzo podobało- całkiem fajna historia i niezłe aktorstwo, chociaż twarz Sookie mnie denerwuje. Po kilku sezonach zaczęły się jakieś babole typu 'jestem wróżką, zaczaruję Cię!'. Ale czekam na kolejne odcinki.
Boardwalk Empire- po prostu uwielbiam czasy IWŚ i dwudziestolecia międzywojennego.
Skins- dużo ludzi polecało, ale nie mogłem się przekonać, aż w końcu dostatecznie zachęciła mnie moja dziewczyna. No i polubiłem do tego stopnia, że pierwsze trzy sezony pękły w kilka dni.
Lie to Me- bardzo dobry serial o Calu Lightmanie, naukowcu od mowy ciała. Szkoda, że nie będzie już kontynuowany.

Z mniej chlubnych to:
90210- po prostu, czasem dla odmóżdżenia lubię popatrzeć na wyidealizowanych nastolatków z Ameryki.
Glee- kilkanaście odcinków obejrzałem. Jest głupkowate, ale czasem grają dobre piosenki.
Hellcats- a tu już ewidentnie dla popatrzenia na ładne dziewczyny. No, ale ucięli po pierwszym sezonie.

RE: Seriale - mniejsze i większe - dzej - 30-03-2012

Pierwsza Miłośc , Pamiętniki Wampirów i Przyjaciele ;*

RE: Seriale - mniejsze i większe - Berorn - 30-03-2012

(30-03-2012, 15:56)dzej napisał(a): Pierwsza Miłośc , Pamiętniki Wampirów i Przyjaciele ;*
Pamiętniki Wampirów. soooo gaay Trollface

RE: Seriale - mniejsze i większe - Dark Archon - 30-03-2012

Ja mam czas tylko na Doctora Who. I to też tylko dlatego, że pojawia się średnio 12-15 razy do roku Smiling

RE: Seriale - mniejsze i większe - dzej - 31-03-2012

(30-03-2012, 16:39)Berorn napisał(a):
(30-03-2012, 15:56)dzej napisał(a): Pierwsza Miłośc , Pamiętniki Wampirów i Przyjaciele ;*
Pamiętniki Wampirów. soooo gaay Trollface

Też tak na początku myślałem. Jak się obejrzy kilka odcinków ( zwłascza późniejsze sezony) to jest b. fajny. Głównie oglądałem z dziewczyną ( i bardzo wybiórczo) ale nie jest to takie jak się stereotypowo wydaje ;]

RE: Seriale - mniejsze i większe - Nozie - 05-04-2012

No to ja ostatnio oglądam zacny serial
White Collar - Najprościej powiedziane:
1.Super Fałszerz
2.Złapali gościa
3.Pracuje dla FBI
Niby fabuła niewinna, lecz serial prześwietny, zakochałem się w nim od pierwszego wejrzenia. Postacie, dialogi, fabuła, wątki poboczne ...mhmmmm żeby nie spojlerować więcej nie powiem .... chodź chciałbym napisaaać dużo więcej. Zaciekawionych odsyłam do jakże najwspanialszego wujka google.

RE: Seriale - mniejsze i większe - Chmurowaty - 05-04-2012

Ja mało takich rzeczy oglądam, czasami wieczorem jak leci, to obejrzę

South Park - Kto nie zna? Niezmiennie podoba mi się humor w tym zawarty
Drawn Together - Tak absurdalne, że aż bawi. Mimo wszystko wielu się to nie podoba
Baavis & Butt-head - Wraca znów do telewizji, widziałem kilka odcinków i przypadło mi do gustu.
Mało tego, bo sam mało telewizji oglądam, raz w miesiącu może jakiś film i jest to głównie horror. Także taka lista, a nie inna Winking

RE: Seriale - mniejsze i większe - Dorczenzo - 05-04-2012

Obejrzałem Alcatraz Smiling 13 odcinków można połknąć w 1 lub 2 dni. Widać wpływ twórcy Lostów na te serial i ogląda się go dosyć przyjemnie. Chętnie zapoznam się z drugą serią jeśli w ogóle kiedyś wyjdzie Grinning

RE: Seriale - mniejsze i większe - Duel77 - 05-04-2012

Teraz oglądam tylko i wyłącznie Gotowe na Wszystko, serial jest genialny, realistyczny, wciągający i zaskakujący, teraz już leci ostatni, ósmy, sezon. Childish Jest to serial typowo kobiecy, ale nawet mojego ojca czasem interesują niektóre wątki. Winking Oglądałam także 39 i pół, polski serial, idzie się pośmiać, miły w oglądaniu.

RE: Seriale - mniejsze i większe - piechur4 - 18-04-2012

Witam Smiling Ja jestem wielkim fanem seriali oglądam kilka naraz gatunki bardzo rożne coś polecę od siebie Smiling

Prison Break - Jak dla mnie 1 Sezon genialny z każdym kolejnym coraz gorzej.
Lost - Nie ma co dodawać temat wyczerpany serial gigant Smiling
Przyjaciele - Chyba jeden z najlepszych seriali komediowych dla każdego Smiling
Two and a half men - Serial po prosty wymiata jak ktoś nie widział to nie wie co traci teraz jest 9 seria już bez Charliego Shena co bardzo obniżyło loty ale poprzednie 8 sezonów super.
The Big Bang Theory - Serial o ludziach kochających technologie hm można powiedzieć o nas po prostu trzeba oglądać !
The Mentalist - Przyjemny serial kryminalny ciekawe historie i sie nie nudzi inne podejście niż CSI .
American Horror Story - Jako serial horror bardzo wysoki poziom jeden sezon jedna historia wszystko trzyma się ładnie czekam na 2 sezon.
The Killing - Również serial kryminalny coś podobnego moim zdaniem do miasteczka Twin Peaks chyba jeden z lepszych seriali jakie oglądałem każdy odcinek mocno trzyma w napięciu.
Dark Angel - Stary serial ale dla mnie super temat świata po klęsce gospodarczej i elektronicznej reżyser sam James Cameron szkoda ze tylko 2 sezony.

Polecam również z oglądanych Dexter , Jak poznałem waszą matkę , Suits , Gra o tron , Walking Dead , Sherlock , Kompania Braci , Pacyfik

Smiling

RE: Seriale - mniejsze i większe - Theriuss - 18-04-2012

TerraNova - Nie będę nic mówił, sprawdźcie sami. Leci co środę o 20:00, a zaraz po pierwszym odcinku leci drugi. Naprawdę warto sprawdzić, słowo Exendoru.

RE: Seriale - mniejsze i większe - psycho4rent - 19-04-2012

Ja nie oglądam za duzo seriali, ale nie które gry leca to zawsze obejże, a są to: Hoży Doktorzy, My name is Earl, The IT-Crowd, Pingwiny z Madagaskaru (to jest naprawdę zajebiste).

Śledzę też cotygodniowe odcinki gal telewizyjnych WWE: Raw oraz Smackdown!
(tak btw. to są to jacyś fani pro wrestlingu?)

RE: Seriale - mniejsze i większe - Amai988 - 19-04-2012

(19-04-2012, 15:28)psycho4rent napisał(a): Śledzę też cotygodniowe odcinki gal telewizyjnych WWE: Raw oraz Smackdown!
(tak btw. to są to jacyś fani pro wrestlingu?)

Taaaaaaaak Grinning choć i tak WWE mało oglądam, stawiam bardziej na ultraviolent Winking

RE: Seriale - mniejsze i większe - Theriuss - 24-07-2012

Game of Thrones oraz Spartakus : Zemsta - Po lepszym początku Terranovy, i beznadziejnym końcu, postanowiłem oglądać tylko wysokobudżetowe seriale HBO, nigdy więcej żadnych TVP...

RE: Seriale - mniejsze i większe - dzej - 24-07-2012

How i met your mother. Szukałem czegoś do oglądania po przyjaciołach i nie zawiodłem się. Rewelacyjny serial.

RE: Seriale - mniejsze i większe - Dorczenzo - 24-07-2012

Exe, serio jesteś takim gimbusem czy tylko udajesz? Terra Nova to FOX a nie TVP...

Jestem gimbusem, druga klasa, ale ten serial leciał na TVP

RE: Seriale - mniejsze i większe - Dorczenzo - 24-07-2012

Fffuuu Fffuuu Fffuuu

Jak LOST leciało na TVP to znaczy, że produkowało je TVP? Litości!

Nie piszę cholera że ten serial jest produkcji TVP!!!

Fffuuu Fffuuu Fffuuu

RE: Seriale - mniejsze i większe - Wojt - 25-07-2012

Jako człowiek kochający i obcujący z historią muszę wymienić:

1. Rzym - oba sezony na świetnym poziomie, dodatkowo naprawdę porządnie opierali się na źródłach historycznych.
2. Boardwalk Empire - Cudowna rola Buscemiego, kostiumy i klimat lat 20 w stanach.
3. The Borgias - bardzo fajnie przedstawiona o tron piotrowy.
4. Przyjaciele - 10 sezonów wspaniałego humoru.
5. Dexter - pierwsze 2 sezony były w porządku. Historia seryjnego mordercy z policyjnej rodziny.
6. Battlestar Galactica - trzymający w napięciu serial SF, gdzie resztki ludzkości uciekają na statkach kosmicznych przed maszynami.

RE: Seriale - mniejsze i większe - McMarycha - 25-07-2012

Według mnie jednym z najlepszych seriali są "Przyjaciele" Osobiście uwielbiam ten serial i obejrzałem już wszystkie odcinki i pewnie nie raz jeszcze je będę oglądał

RE: Seriale - mniejsze i większe - Witold - 25-07-2012

Świat Według Kiepskich jakiś dłuższy czas temu, od bardzo dawna nie oglądam już telewizji