Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: Jak zbudować automat do gier - cz. 1 (/showthread.php?tid=3260)

Strony: 1 2 3

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Dark Archon - 27-01-2013

[Obrazek: VDh9UCtTD0g.jpg]
Obiecywane od lat wznowienie naszej <a href="http://arhn.eu/2010/09/zrob-to-sam-automat-do-gier-czesc-1/">prastarej serii</a> artykułów dotyczących budowania własnego automatu do gier. Wracamy w formie wideo i na poważnie chwycimy za młotki, gałki i pokrętła, by skonstruować własne automatowe cudeńka. Ostrzegam (i zrobię to jeszcze wielokrotnie), że jest to projekt długoterminowy, kosztowny i męczący. W pierwszej części zadecydujemy o tym jaki automat zbudować, zadecydujemy, czy w ogóle się do tego nadajemy i czego się spodziewać podczas prac.

I jeszcze jedno: ponieważ materiał zakłada pełną dowolność formy sprzętu, miejscami będziemy stosować pełne uogólnienia, czy uproszczenia. Jeśli spodziewacie się typowego prowadzenia za rączkę, niestety, tu go nie znajdziecie. Oczywiście, wyjaśnimy wszystkie zawiłości związane z tworzeniem automatu, ale spersonalizowane zastosowanie naszych rad będziecie musieli samodzielnie dostosować do własnych potrzeb. Nie bójcie się zadawać pytań! Odpowiemy na wszystkie logiczne wypełniając w ten sposób luki w materiale i potencjalnie pomagając wielu przyszłym budowniczym.

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wam powodzenia!

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Jak zbudować automat do gier - cz. 1

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - kokoshkv - 27-01-2013

Czekam z niecierpliwością na "jak zbudować mini automat do gier" Smiling

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Sate - 27-01-2013

Czekałem na to bardzo dłuuugo Grinning

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Webbie - 27-01-2013

Łał, to się nazywa projekt z rozmachem! Grinning

RE: Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - kokoshkv - 27-01-2013

Tu znowu ja Smiling. Szukam w internetach jakiś materiałów na temat tego małego automatu, lecz nic nie mogę znaleźć. Możecie podrzucić jakiś link, lub frazy szukania, może być na PW.

RE: Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Teii - 27-01-2013

Automatu budować nie będę, ale zamierzam obejrzeć serię Smiling

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Biter - 27-01-2013

Konkretne przedsięwzięcie, bardzo ładnie się prezentuje i mocno inspiruje. Z niecierpliwością czekam na kolejne części, dobra robota! Smiling

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Pipek12 - 28-01-2013

Czekałem na to! Na pewno obejrzę wszystko, automatu pewnie nie zbuduję, ale może kiedyś jak wpadnie więcej pieniędzy do kieszeni, na pewno się zabawie w takie coś Smiling

Pozdrawiam, Patryk.

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - NoxLux - 28-01-2013

Archon dodasz wiecej informacji na temat malego automatu ? Mam na zbyciu ibooka g4 na procesorze ppc i czy nada sie ? Pozdrawiam Smiling

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - maixior123 - 28-01-2013

też mnie interesuje mały automat i pytanie czy na podstawie tych artykułów da się skonstruować sam pad ?? może było by wygodniej dla niektórych takie coś a automat symulować na kompie

RE: Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Dark Archon - 28-01-2013

@Kamil.
Oczywiście, że można... ale to się kompletnie mija z celem. W cenie komponentów i robocizny można kupić gotowy produkt. HORI na przykład sprzedaje takich na pęczki. Gotowych Arcade Sticków używa się na turniejach, bywają elementami edycji kolekcjonerskich fighterów i, łagodnie rzecz ujmując, są dostępne wszędzie. Nie ma potrzeby, ani większego sensu budować ich od zera.

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Wojt - 29-01-2013

Bardzo fajny materiał i z chęcią będę go śledził losu automatu mimo iż w najbliższych latach nie będę mógł sobie pozwolić na taki luksus Smiling

Świetny podkład muzyczny Smiling chyba już był przy okazji jakiegoś materiału? Kto to w ogóle wykonał?

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - HappyEndPL - 29-01-2013

Kolejna miło zapowiadająca się seria ;> ;D będzie co oglądać popołudniami ;p szczególnie zainteresował mnie ten "MINI" automat - mieszkam w blokach więc na duży nie ma mowy ;/ a ten -pasuje jak ulał- mały, poręczny Winking może się na nie go rzuce ;d

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Dante - 30-01-2013

Nie mogłem się tego doczekać !!!

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - urban07 - 30-01-2013

Projekt ciekawy, lecz jak dla mnie za dużo pieniędzy by to pochłonęło. Ale serię będę oglądałSmiling

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - LuK_Kasz - 30-01-2013

Nareszcie jakiś poradnik w języku polskim, który pokazuje jak zbudować taki automat w domu. Nie mogę się doczekać następnego odcinka.

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - domingz605 - 30-01-2013

Czekałem na to, jednak najbardziej czekam jak zrobić mini automat Grinning

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Ziompolska - 31-01-2013

Czekam na zmniejszono m wersje Grinning

RE: Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - TheDelkar - 31-01-2013

Tylko ciekawe kto zdecyduje sie na zrobienie takiego automatu. O to jest pytanie Huh

RE: Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Zzagrobnik - 31-01-2013

No, no - czekam na kolejne części. Sam zamierzam takie coś wybudować. Postawić mam gdzie, znajomych stolarzy mam plus chętną ekipę do pomocy. Tylko zebrać te parę tysięcy złotych i można zaczynać Smiling

BTW, czy będzie możliwość podpięcia kilku mini automatów, by móc grać w większym gronie znajomych? :P

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Gajeel - 31-01-2013

Meh za dużo roboty ;p

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Gracham - 31-01-2013

Kiedyś taka maszyna coin-op była moim marzeniem! Teraz dzięki temu poradnikowi będę mógł zrobić ją samemu. Dzięki Archon

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - adrianiwan - 31-01-2013

Bardzo fajny matwrjał
oraz orginalny

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - Bachor - 31-01-2013

Świetna sprawa, ale zdecydowanie, przerasta to moje możliwości.

Jak zbudować automat do gier - cz. 1 - MrRaaspi100 - 31-01-2013

Kiedyś może uda mi się postawić własny automat. Laughing