Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. (/showthread.php?tid=3277)

Strony: 1 2

Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Michał Zakrzewski - 29-01-2013

Witam czy znacie jakieś nowsze gry RPG oraz FPS które by mi weszły na tego kompa:
Procesor: Intel Pentium Dual Core 2.00Ghz
Ram: 3GB
Karta graficzna: Gforce GT440 1Gb DDR3
System: Windows Vista Basic 32bit

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - bprog - 29-01-2013

CS 1.6. Podobno dobre.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Michał Zakrzewski - 29-01-2013

CS mam tylko nie kręcą mnie MultiPlayer.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Manga Ryu - 29-01-2013

Michał, ogólnie proponuję sprawdzać czy gierki pójdą na http://systemrequirementslab.com/cyri

Oczywiście wyniki traktować z dystansem, ale bardzo często narzędzie to potrafi Ci wstępie powiedzieć czy gra Ci pójdzie Winking

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Michał Zakrzewski - 29-01-2013

Dzięki Ryu za linka, a bartiprog palecam ci czytać ze zrozumieniem bo chodzi mi o nowsze gry a nie o klasyki które i tak posiadam.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - bprog - 29-01-2013

Oj tam, CS wcale taki stary nie jest.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Insajd - 29-01-2013

Overlorda spróbuj, nie jest może jakoś super nowy ani nie jest tak bardzo erpegiem, ale może ci się spodoba.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - QJcina - 29-01-2013

Fallout 3 i New Vegas powinny ruszyć. Może jakiś Dragon Age (w to nie grałem, więc nie jestem w stanie powiedzieć)?

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - bleub - 29-01-2013

Fallout New Vegas i TES Skyrim bezproblemowo, wszelakie shootery spod znaku CoD również, kwestia zejścia z detalami do uzyskania zadowalającej płynności obrazu. Problem może być z takim Wieśkiem 2 czy BF3, aczkolwiek i te powinny bezproblemowo ruszyć na niskich detalach.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Wojt - 29-01-2013

Obowiązkowo Bioshock Smiling. Można go kupić za 20 zł ale odradzam wydanie Cenegi z pomarańczowej kolekcji klasyki. Do gry dołączyli płytkę ze spolszczeniem i patchami. Niestety na moim win 7 nie działało :/ męczyłem się przez parę dni szukając dobrych patchy. Aż w końcu dziwnym sposobem gdy gra zaczęła się już uruchamiać(ale bez dźwięku) to pomagało podłączenie nie działającego kabla do gniazdka od mikrofonu i problemy znikały Grinning po prostu kosmos.

Ponoć Dragon Age: Poczatek jest super Smiling dopiero co kupiłem, ale na pewno Ci pójdzie. Oprócz tego w klimatach s-f masz Mass Effect.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Javel - 29-01-2013

Saints Row: The Third powinno ci pójść. Nie jestem jednak pewnien.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Piastunka - 29-01-2013

Black Mesa, o ile jeszcze nie grałeś. Spokojnie na full detalach.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - wafelki123 - 30-01-2013

Z RPG'ów mogę Ci z czystym sumieniem polecić z Dragon Age:Początek. Niezłą grafika, świetna fabułą i system wyborów czynią z niej dobry tytuł.
Chyba, że lubisz połączenie FPS-RPG to wtedy kup Fallouta 3 lub Fallout:New Vegas.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - ichabod - 30-01-2013

Jeśli chodzi o erpegi: Fallout New Vegas, Dragon Age 1 i 2 ( Trollface ), Skyrim powinien też pójśc (mam podobny komputer i działał), Mass Effect 1&2&3 (tak, wiem, mało w tym erpega)

Z klasyków spróbuj Arcanum Torll

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - tumil - 30-01-2013

Z RPGów proponuję Kingdoms of Amalur: Reckoning, Two Worlds 2 i Risena 2 (ten ostatni chyba najlepszy z nich). Oprócz tego nasz polski Wiedźmin lub Dragon Age 1 i 2.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - recon - 31-01-2013

Skyrim powinien ruszyć, jakieś Fallouty, Diablo.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - aspazar - 01-02-2013

Mam taki sam komp wiec napewno pójdzie ci torchlight 2,Medal of Honor,Fallout New Vegas,G.T.A. IV,Risen 2,Batman i Saint Row 3

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - DarthKotlet - 01-02-2013

Na takim kompie powinno raczej ruszyć Ci nowe Diablo i Path of Exile(mmo w fazie beta) jeśli lubisz Hack & Slashe, ze strzelanek Duke Nukem Forever, Rage, można by spróbować z FC 3, na niskich powinien pójść.

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - kosta93 - 03-02-2013

Cod 4 , Borderlands, battlefield bad company 2, Saints Row

Proszę, popierajcie swoje propozycje jakimkolwiek argumentem. Każdy następny post, w którym tylko wypiszecie gry będzie nagradzany warnem ~SmellySocks

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - craces - 03-02-2013

Saints Row 2- fajny klimat, gangsta Winking ,dość długa ,wciągająca

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - BloodyMary - 03-02-2013

(29-01-2013, 16:17)Michał Zakrzewski napisał(a): Witam czy znacie jakieś nowsze gry RPG oraz FPS które by mi weszły na tego kompa:
Procesor: Intel Pentium Dual Core 2.00Ghz
Ram: 3GB
Karta graficzna: Gforce GT440 1Gb DDR3
System: Windows Vista Basic 32bit

Na tym sprzęcie polecam zagrać, w którąś z części Drakensang,a z FPS to Half-Life Happy_2

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Tolasz - 04-02-2013

Z RPG to cała trylogia Mass effect bo może mało w nich RPG ale mają fajny klimat, a z fps to battlefield bc2 powinien ci pójść

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - grun - 05-02-2013

Z Rpg to wypróbuj Kingdoms of Amalur Reckoning Winking Mafia 2 też powinna pójść Winking z takich fps crysis 2 ? :> powinien pójść

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Gniewny - 05-02-2013

Podsumowując pójdzie Ci każda gra, niekoniecznie na full detalach. Sam mam podobny komputer i gram w większość "nowości" na średnich/wysokich detalach na rozdzielczości 1680x1050. Znajdź tylko tytuł interesujący Cię i ruszaj na przygodę Laughing

RE: Dobre RPG i FPS na średniej klasy PC. - Arhoon - 10-02-2013

Ja polecam ci Dragon Age: Początek Grinning Wciągnie cię, kupiłem w dzień premiery i grałem dość długo. Klimat jest, fabuła jest, humor jest Grinning