![]() |
Obrazki od Firanki - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Obrazki od Firanki (/showthread.php?tid=9566) |
Obrazki od Firanki - Firanka - 15-03-2015 ![]() Witam w temacie ![]() Na wstępie chciałabym się przedstawić - nazywam się Paula. Chciałabym tu podzielić się swoją twórczością. Maluję odkąd pierwszy raz w życiu dorwałam się do pudełka farb i kontynuuję to po dziś dzień. Zawsze podchodziłam do tego poważnie dlatego też moją edukację oparłam na profilu plastycznym. Przez te wszystkie lata skupiałam się głównie na rozwinięciu umiejętności, więc w moich pracach górowały martwe natury i rysunki postaci - dość nudne dla przeciętnego zjadacza obrazów ![]() Od prawie dwóch lat stałam się też zapalonym fanem gier przez mojego chłopaka, który wyciągnął mnie ze świata simsów ![]() W tej chwili moimi ulubionymi platformami jest PS3/ PS4, ale muszę też wymyślić jakiś sposób na to żeby namówić swojego chłopaka na konsolę Nintendo WiiU. Na chwilę obecną kilka moich ulubionych gier to między innymi: - Diablo III z dodatkiem Reaper of Souls - The Last of Us - Grand Theft Auto V - Seria Just Dance Oprócz gier jestem też wielkim pożeraczem książek - głównie gatunku fantasy. Najbardziej kocham polskie fantasy w tym wychwalam ponad niebiosa Achaje A.Ziemiańskiego i nie ukrywam, że jestem wielką fanką Harrego Pottera. Jakiś czas temu postanowiłam wykorzystać swoje umiejętności i połączyć je ze swoimi zainteresowaniami. Tak powstały pierwsze obrazy inspirowane grami wideo. I powiem szczerze, że zainteresowanie tematem przeszło moje wszelkie oczekiwania. Biorę Wasze wszystkie podpowiedzi pod uwagę i czekam na jeszcze więcej komentarzy z sugestiami. Jestem otwarta na wszelką krytykę i cieszę się niezmiernie z każdego postu i liczby wyświetleń. Legenda głosi że w godzinach wieczornych zamieniam się w wojowniczkę Mortal Kombat. ![]() Aktualne aukcje : - chwilowo brak Prace w toku : - Hotline Miami - Majora Mask Kontakt
-> Wiadomość prywatna na forum -> email : [email protected] ![]() Galeria Obrazów
![]() Akryl : 50x70
Praca na zamówienie
![]() Akryl : 100x70
Praca na zamówienie
![]() ![]() Akryl : 100x70
![]() ![]() ![]() RE: Obrazki od Firanki - Chmurowaty - 15-03-2015 Jestem zdziwiony, że na naszym forum znalazła się taka artystyczna dusza która maluje naprawdę ładne obrazy, które aż proszą się o przyozdobienie nimi pokoju. Wrzucaj tu prace kiedy tylko się da, bo fajnie je popodziwiać. Swoją drogą, robisz też malunki na zamówienie, czy sprzedajesz tylko to co akurat sama malujesz? I ile byś chciała naszych złotówek za taki obraz? :P RE: Obrazki od Firanki - Dekakura - 15-03-2015 Przyłączam się do postu chmury. Też bym był zainteresowany jakimś cudeńkiem ![]() RE: Obrazki od Firanki - Crix Doomsday - 15-03-2015 Jak wyżej. RE: Obrazki od Firanki - Piromaniaq - 15-03-2015 Obrazy bardzo ładne, a zwłaszcza ten Diablo pierwszy. ![]() RE: Obrazki od Firanki - Mkali - 15-03-2015 Obrazy są naprawdę piękne i podobnie jak koledzy jestem zainteresowany ![]() RE: Obrazki od Firanki - Banan - 15-03-2015 Ładne nawet bardzo. Też byłbym zainteresowany kupnem. RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 15-03-2015 Bardzo dziękuje za miły odzew ![]() Co do waszych pytań, głównie maluje dla innych, bo sama już nie mam miejsca na obrazy ^^ czyli tak wykonuje prace na zamówienie, aczkolwiek w wolnych chwilach lubię mazać dla siebie i nie które z tych prac również trafiają pod młotek. Co do cen do każdej pracy podchodzę indywidualnie ze względu na materiały ( karton,płótno,deska czy rodzaj farb) oraz stopień skomplikowania co za tym idzie ilość poświęconego czasu. Na razie kwoty wahały się między 200 a 500 zł ale tak jak wspominałam wcześniej każdy obraz jest dla mnie indywidualnym projektem. Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to zachęcam do zadawania tutaj lub w wiadomości prywatnej. W dzisiejszym odcinku..
Budujemy mosty.. budujemy mosty!
![]() ![]() Ciąg dalszy nastąpi. RE: Obrazki od Firanki - romekb - 15-03-2015 Po prostu wow. Ten z The Last of Us jest cudowny. RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 16-03-2015 Na dziś już koniec.. coś czuje ze to nie ostatni obraz z serii The last of us ![]() a o to efekty końcowe na dziś...
![]() Myślę ,że dość sporo na dziś udało mi się wykonać (zważywszy na to ,że lecial TopGear i IEM) jest już zarys mostu i ostatni plan, postacie również zostały lekko poprawione. RE: Obrazki od Firanki - kaczmar456 - 16-03-2015 Cudowne ![]() ![]() RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 17-03-2015 Dzisiejsza aktualizacja
![]() Dzisiaj za wiele nie udało mi się zrobić bo toczyłam walki z wysychającą farbą. Most jest juz tak w 50% gotowy , reszta czeka na jakieś poprawki. Zachęcam do wypowiadania się :P RE: Obrazki od Firanki - nicityle - 22-03-2015 Piękne. Łezka mi się w oku kręci jak zobaczę takie arcydzieła. RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 22-03-2015 Witajcie! Nadszedł Ten dzień... wielki dzień. Po wielu godzinach zaciętej walki z farba, która usilnie próbowała nie schnąć. Wylanej farbie, kubkach brudnej wody, umazanych kolanach, dłoniach i wyczerpaniu włosia z pędzli. Wreszcie udało się. Oddajmy cześć brudnej podłodze i zmęczonym oczom. Zapraszam na wielką premierę ^^ ![]() Czy jest ktoś zainteresowany? Bo tak jak wcześnie wspominałam obraz przeznaczam na sprzedaż.
Macie pomysły na nowy obraz?
Zastanawiałam się nad czarno-białymi portretami głównych postaci z The last of us.
Pozdrawiam i czekam na wasze komentarze
![]() RE: Obrazki od Firanki - Insajd - 22-03-2015 (22-03-2015, 22:32)Firanka napisał(a): Ja bym chętnie zobaczył coś z uniwersum hotline miami ![]() A ten obraz, jak i wcześniejsze - cudo. RE: Obrazki od Firanki - SmellySocks - 22-03-2015 (22-03-2015, 22:32)Firanka napisał(a):Holy crap. Ja jestem zainteresowany. Pytanie tylko, na ile go wyceniasz? RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 22-03-2015 Podam jeszcze informacje techniczne. Obraz wykonany w technice akryl na tekturze. Wymiar to 100x70. Po dokładnym wyschnięciu obraz zabezpieczę fiksatywą w celu zabezpieczenia przed szkodliwymi działaniami zewnętrznymi. Cenowo celuje coś około 500-600zł (możliwość negocjacji). RE: Obrazki od Firanki - Chmurowaty - 23-03-2015 To ja się podepnę tylko pod prośbę od Insajda. Z wielką chęcią zobaczyłbym jakiś malunek z Hotline Miami ![]() RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 23-03-2015 Okay to jak narazie jedyną propozycją jest Hotline Miami.. tylko co dokładnie byście widzieli z tej gry? Nie ukrywam , że nie zdążyłam się jeszcze z nią zaznajomić. RE: Obrazki od Firanki - Mkali - 23-03-2015 Oprócz Hotline Miami chętnie zobaczyłbym, coś również w klimatach gore - krwawe klimaty pierwszego/drugiego dooma ![]() ![]() RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 26-03-2015 Zaczęłam wstępnie projektować już jakąś grafikę inspirowaną Hotline Miami. Myślę że uda mi się jutro wrzucić tu parę szkiców. W weekend planuję rozpocząć prace tym razem na trochę mniejszym formacie niż ostatnio. Oczywiście będę wrzucać tu zdjęcia z postępów ![]() Obraz z The last of us postanowiłam wrzucić na aukcje. Później wrzucę tu linka jak by był ktoś chętny. RE: Obrazki od Firanki - Firanka - 29-03-2015 Wrzucam obiecane szybkie szkice projektów do prac z Hotline Miami. Co sadzicie? Zmienilibyście coś? Czekam na opinie. ![]() Pierwszy szkic inspirowany jest okładką chyba każdemu znanej serii GTA.
Drugi planuję zrobić albo w bardzo ciemnym wręcz groteskowym klimacie lub pomieszać mroczny klimat z kolorowymi neonami. ![]() Który wam się bardziej podoba , jakieś sugestie ?
![]() RE: Obrazki od Firanki - Chmurowaty - 29-03-2015 Malunek okładko-podobny jest chyba zbyt oklepanym wzorem dlatego podoba mi się mniej, niż ten drugi (dlatego czekam na wykończenie drugiego szkicu ![]() RE: Obrazki od Firanki - Insajd - 29-03-2015 Ten drugi jest świetny. Pokazuje morderstwa w miami od zupełnie innej strony, bo w grze same uczucia morderców nie były w ogóle ukazywane. Żywe kolory wskazane - na tym się między innymi opera oprawa tej gry. Czekam na aktualizacje ![]() Jeśli chodzi o moje ulubione arty z HM, to na pewno te z maską koguta, jak choćby ten: http://i.ytimg.com/vi/zBN2SN9MN40/maxresdefault.jpg Bardzo fajny jest też oficjalny art z drugiej części, http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--FXNSk1TD--/1179813635507355282.jpg Nie mniej jednak, fajnie, że wymyślasz coś swojego i nawet lepiej, że dostaniemy nowy twór, a nie kalkę istniejących. Maska świni pasuje tu jako odniesienie do Midnight Animal, ale kurczaka faktycznie jest bardziej ikoniczna :P RE: Obrazki od Firanki - Dekakura - 29-03-2015 Z chęcią zobaczyłbym coś w stylu artów z Guild Wars 2 np. ![]() ![]() ![]() |