![]() |
Wasza pierwsza konsola - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Wasza pierwsza konsola (/showthread.php?tid=2251) |
RE: Wasza pierwsza konsola - Sevven - 16-09-2012 Sega Genesis, 16bit czystej mocy. Bardzo czule wspominam ją wspominam. Potem miałem też starego poczciwego Pegazusa, jak pewnie większość z was i także przy tej konsoli przesiedziałem wiele czasu. Następne generacje konsol stacjonarnych jakoś mnie ominęły i pokusiłem się dopiero na PS3. Przez ten czas pogrywałem sobie głównie na komputerze. Przez moje łapki przewijają się też regularnie konsole przenośne: game boy advance, nintendo ds, psp i od niedawna ps vita. Kurczę, miał to być temat o pierwszej konsoli a ja tu wam przedstawiam całą moją konsolową historie ^^'. No cóż, lepiej już skończę bo się jeszcze rozkręcę. RE: Wasza pierwsza konsola - farmaceuta - 17-09-2012 Ja pamiętam do dziś swoje zdziwienie jak dostałem na komunię PSone, potem długo długo była w tym temacie u mnie cisza aż w te wakacje kupiłem Xboxa 360. RE: Wasza pierwsza konsola - Dark Archon - 17-09-2012 (16-09-2012, 23:49)Sevven napisał(a): Sega Genesis Jak to? Amerykański import? Pirat? W Europie tak konsola nazywała się Sega Mega Drive i taki też nadruk figuruje na obudowie. RE: Wasza pierwsza konsola - Sevven - 17-09-2012 Szczerze mówiąc, nie mam najmniejszego pojęcia jak znalazła się w moim domu, ale jestem w 100% pewien że byłe to właśnie Sega Genesis a nie Megadrive, potwierdzał to taż mój wujek jak go jakiś czas temu o to spytałem, gdyż sam w wieku paru lat zbytnio nie zwracałem uwagi na takie szczegóły jak pochodzenie konsoli. Raczej nie była to jakaś podróbka z targu, no bo komu by się chciało idealnie podrabiać daną konsolę, skoro taniej dać jakąś losową obudowę z taniego plastiku. Ciekawa sprawa, szkoda że się popsuła i już jej nie posiadam, chlip ;_; RE: Wasza pierwsza konsola - Rufus - 17-09-2012 Ja nie będę oryginalny zaczynałem od C 64 .Nawet organizowałem "giełdę komputerową" ![]() ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - Szymek19995 - 17-09-2012 Ja jak pewnie większość z was, zaczynałem od kultowej "Rodzinnej gry komputerowej" Pegazus :P Później było PsOne (Ahh pamiętam jak mama opierniczała mojego brata, że siedzy cały czas przed telewizorem.) Kilka lat później dostałem Ps2 Fat, i kupiłem sobie PSX. Z konsolek przenośnych to miałem Brick game, oraz mam do dzisiaj GBA. Wszystkie te konsolki (bez brick game i pegazusa) mam do dzisiaj. Ale się rozpisałem ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - Vuz3t - 11-11-2012 1 pegasus, ale prawdziwa konsola to psx. RE: Wasza pierwsza konsola - k4uek - 11-11-2012 Ja zacząłem tak jak większość od NESa kupionego od ruskich na bazarze - służył do czasów, póki nie został zakupiony mi PSX RE: Wasza pierwsza konsola - Shorty - 11-11-2012 Moją pierwszą grą było Larax & Zaco z poczciwego DOSa. Nie wiem czy ktoś pamięta, ale tryb kooperacji po prostu wymiatał. ![]() EDIT/ Źle przeczytałem temat. Moją pierwszą platformą był PC z DOSem, potem Pegasus. Szczerze mówiąc, Pegasus i PSP to były moje jedyne konsole. Obu się pozbyłem, bo irytowały mnie swoimi ograniczonymi możliwościami. Jestem zatwardziałym PC-towcem. :P RE: Wasza pierwsza konsola - D'e - 13-11-2012 U mnie pegasus i ta przenosna konsolka z tetrisem kupiona na jakims nadmorskim bazarze ![]() ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - craces - 15-11-2012 A moje pierwsza konsola to podróba Street Fightera ![]() Pierwsza konsola na jaka grałem to Pegasus u kuzynów ![]() A pierwsza taka prawdziwa to PS2... ;D RE: Wasza pierwsza konsola - Theriuss - 15-11-2012 konsola - podróba Street Fightera? To tak jakby powiedzieć że mam rower, podobny do muzyki ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - craces - 15-11-2012 Tak jak mogła być podróba Nes-a tak mogla i byc Street Fightera zamknięta w "pieknej" plastikowej obudowie emulującej PSP ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - Theriuss - 15-11-2012 To mów że podróba PSP, zawierająca klona Street Fightera, nie że podróbka nesa z grami = gry, identico RE: Wasza pierwsza konsola - Emily_WI - 29-11-2012 Moja pierwsza konsola - pegasus, zakończył swój żywot wypchany czekoladą przez mojego brata RE: Wasza pierwsza konsola - Dobuch66 - 03-12-2012 Playstation, najzwyklejsze w świecie, niestety "przerobione" bo w mojej 100k mieścinie nie można było dostać gier. Po gry jeździłem 80km dalej i to były "tylko" pirackie. RE: Wasza pierwsza konsola - Emtebe - 03-12-2012 Moją pierwszą "powżną" konsolą był Pegasus IQ-502. To było jakieś 17-18 lat temu. A do tego "oryginalna" Złota Czwórka z grami Soccer, Bumerang Kid, Robin Hood i Go! Dizzy Go!. A przed Pegasusem to standardowo Brick Game i "Ruskie jajeczka". RE: Wasza pierwsza konsola - LogCase - 05-12-2012 Ło matko, miałem taką "kosolę" na której można było grać w tetrisa, później pegazus, podjebany kuzynowi gameboy advence, przez długi czas nic i teraz XBox 360 ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - Sate - 05-12-2012 Jak byłem, bardzo, bardzo, bardzo mały to tata miał ATARI ![]() ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - livo - 15-06-2013 pierwszą konsolom było odziedziczone po ojcu commodore64 a potem znalazłem w piwnicy pegasusa ludzie w piwnicach mają dziwne rzeczy. pegasusa oddałem do hospicjum RE: Wasza pierwsza konsola - ktosiu100 - 15-06-2013 Mimo mojego młodego wieku moją pierwszą konsolą był pegazus. Grałem zawsze z bratem a gdy przychodził ktoś inny(np. brat cioteczny) to graliśmy całą noc w taką contre lub mari ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - adamred121 - 16-06-2013 Moje pierwsze 3 : PSX , Psone , PSX. Ogólnie miło wspominam te czasy :P RE: Wasza pierwsza konsola - DeathWish1547 - 16-06-2013 pierwsza konsola na jakiej grałem to pegazus :P a potem Gameboy RE: Wasza pierwsza konsola - pitrek - 16-06-2013 Standardowo Pegazus, gdy jeszcze nie wiedziałem co znaczy słowo konsola ![]() RE: Wasza pierwsza konsola - Czarkoman - 16-06-2013 Pierwszy był "brick game" (właściwie miałem ich kilka), potem zagrywałem na PSX jednak nie był on mój, a "dużą" i własną konsolą jako pierwsze zostało PSP. |