Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Multiplatform (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=78)
+--- Wątek: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! (/showthread.php?tid=3031)

Strony: 1 2 3

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - ichabod - 26-12-2012

Crusader Kings II

Ech, ja zawsze mam ten problem w takich podsumowaniach, że wszystkie gry, jakie mnie interesują, wychodzą jakoś pod koniec roku i wymagają pogrania w nie trochę, żeby mieć jakąś opinię, a wtedy nigdy nie mogę się wyrobić na żadne końcoworoczne listy Torll Rok temu było tak z Old Republic, a w tym np. z Football Managerem 2013, chyba najlepszą częścią serii do tej pory (i najlepszym managerem w ogóle). Więc trudno, zagłosuję na Crusader Kings II, która też jest niemal bez skazy w swojej kategorii i do tej pory jest chyba najlepszym i najbardziej dopracowanym dziełkiem Paradoksu.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - dzej - 26-12-2012

Resident Evil : Revelations

Jedna z niewielu gier w tym roku która przyciągnęła mnie na dłuuugie godziny. Kupiłem dla niej 3ds'a i się nie zawiodłem. Do tytułu pretendowały też : Lone Survivor i Torchlight 2 , ale ich jeszcze nie ukończyłem.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - MRxANGER - 26-12-2012

Mass Effect 3
No ludzie to jest ME3 Winking

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Berorn - 26-12-2012

Pierwsza gra która mi przyszła do głowy to Mark Of The Ninja. Skradanka w 2d, z naprawdę świetną grafiką i gameplayem, fajny system ulepszeń, poziom trudności też dobrze zbalansowany.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - kukmuken - 26-12-2012

Ja oczywiscie bede przy swoim i obstawiam za Silent Hill Downpour jedna z najlepszych odslon serii Smiling

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Piskle - 26-12-2012

Borderlands 2

Za swietny shooter, i niesamowita ilosc broni! Winking

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - kedzior - 28-12-2012

Darksiders II (wersja na Wii U, ale to chyba bez znaczenia)

Muzyka jest świetna, design świata też, grywalność również, może historia i grafika nie, ale ta gra jest po prostu epicka Wii U Has No Game

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Coud - 29-12-2012

Sleeping Dogs

Bardzo dobra fabuła, genialne stacje radiowe no i jak dla mnie ogólnie gra lepsza od GTA IV.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Shorty - 29-12-2012

Hotline: Miami
http://db.arhn.eu/userart/25/hotline-miami-rka-noga-mzg-na-cianie-w-8-bitach/

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Odine - 29-12-2012

The walking dead - świetna przygodówka (point and click)
Świetna historia (fabuła), genialne postacie, trudne wybory moralne
i ZOMBIE !

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - TheGreatMikx - 29-12-2012

Pierwsza myśl to był Max Payne 3 i Far cry 3. Max payne za to że dorownuje swoim poprzednikom, a Far cry jest świetne. Obie gry są świetne,lecz według mnie to Hotline Miami jest grą roku. Głownie to za sprawą wyśmienitej fabuły, soundtracku (szczególnie ten kawałek mi się podoba: https://www.youtube.com/watch?v=CJESxP2s2zE) i retro grafiki. Dlatego uważam że Hotline Miami jest najlepszą grą tego roku.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Noctis - 31-12-2012

Max Payne 3

Gdybym zagrał w Far Cry 3, mój wybór prawdopodobnie byłby inny. Wybrałem MP, bo świetnie bawiłem się przy niej, zapadły mi świetne sceny akcji i oczywiście wyrazisty główny bohater.Szkoda że o grze tak szybko ucichło.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Matuleczek - 31-12-2012

The Walking Dead - przy tej grze bardzo świetnie się bawiłem. Niektóre momenty smutne, niektóre straszne. Ogólnie bardzo fajna gra.

Jeszcze dwa tytuły, które mogą wydawać się śmieszne, ale bardzo fajnie się w nie gra w co-op. Lego Batman 2, Lego Władca pierścienia. Fajne gry na zabicie nudy :P

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Drizztoable - 31-12-2012

Dishonored słódka grafika fajny projekt map ciekawa (ale trochę sztampowa fabuła) dobre moce fajny rozwój postaci i fogle fajna

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Celion4 - 01-01-2013

Bezkonkurencyjnie Super Archon Bros.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - yaper - 01-01-2013

W tym roku nie miałem dylematów wygrał u mnie zdecydowanie Max Payne 3.

Lista zalet jest długa jak kolejki za komuny do papieru toaletowego. Śmieszna sprawa, bo na grę specjalnie nie czekałem marudząc na śmiałe posunięcie Rockstara co do miejsca akcji. Jak już zacząłem grać to zrozumiałem, w jakim tkwiłem błędzie. Z każdą godziną wyłapywałem kolejne smaczki i moje zachwyty nie mają końca, nawet teraz, gdy na grę patrzę z dystansem.

Ogólnikowo: narracja, najlepszy growy bohater roku, fenomenalny feeling strzelania, bullet time, lokacje, grafika, muzyka, multiplayer, scenariusz od Housera. That's Rockstar's quality.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Stivi - 22-01-2013

Podliczyłem głosy:

1. Far Cry 3 - 11 głosów
2. The Walking Dead - 5 głosów
3. Hotline Miami - 3 głosy

Reszta gier miała 2 lub 1 głos.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - lihgo - 22-01-2013

Borderlands2-ponieważ kocham tą serię,jest też dobrym fpesem i ma świetną grafike i ścieżkedźwiękową

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Vecti - 22-01-2013

The Walking Dead

Dlaczego? Bo ta gra jest tak idealnym odwzorowaniem zachowań i emocji zwykłych ludzi jak to tylko możliwe. Niewiele jest gier po których ukończeniu łzy same cisną się na oczy. Może samo wykonanie czy szata graficzna nie są "olśniewające" jednak esencja zaangażowania w grę jest na najwyższym poziomie.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - DragonoidPL - 22-01-2013

FarCry 3

Nie sposób przejść całej gry w jeden dzień, a mówiąc
całej gry, mam na myśli wszystkich zadań pobocznych, itp, itd.
Nie uważam tego za minus, lecz za wielki + ponieważ
rozbudowana mapa i wiele lokacji przynajmniej nie są puste
i wszędzie znajdziemy coś do roboty nawet, gdy już ukończymy główne zadania.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Krymys - 23-01-2013

Don't Starve

Zaczarowała mnie ta gra graficznie oraz pod względem braku liniowości.

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Piskle - 23-01-2013

(23-01-2013, 00:15)Krymys napisał(a): Don't Starve

Zaczarowała mnie ta gra graficznie oraz pod względem braku liniowości.

Przepraszam, ale Don't Starve jeszcze nie jest pełną grą, więc nie można zaliczyć ją tutaj Winking

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Grzanek - 23-01-2013

A jakie wyszły?

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - Loneit - 23-01-2013

Hotline Miami
Za retro grafikę, poziom trudności i klimat

RE: Gra roku według użytkowników ARHN.EU! - TheDelkar - 31-01-2013

Far Cry3

Jest otwarty świat cudna grafika i klimat dżungli bardzo lubie lasy i zieleń ta gra trafiła w me gusta.