Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
[ART] Candy Box - Q&A - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Gracze - Graczom (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: [ART] Candy Box - Q&A (/showthread.php?tid=4372)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Candy Box - Q&A - Arcel - 02-05-2013

Jak robi się miksturę niewrażliwości to o co chodzi z tym "i mieszaj je ile sił w rękach"? Jest to określona ilość sekund lub inny sposób?

RE: Candy Box - Q&A - szostek1 - 02-05-2013

Mieszać ile sił w rękach = 1 minuta, czyli max ile można mieszać.

RE: Candy Box - Q&A - fafikozoom - 02-05-2013

(02-05-2013, 00:25)Arcel napisał(a): Jak robi się miksturę niewrażliwości to o co chodzi z tym "i mieszaj je ile sił w rękach"? Jest to określona ilość sekund lub inny sposób?

60 sekund aż się nie pojawi wiadomość "bolą cię ręce"

RE: Candy Box - Q&A - Piotrek1113 - 02-05-2013

A ten konwerter cukierków jest tylko jednorazowego użytku? Bo nie chcę tego zmarnować Winking

RE: Candy Box - Q&A - szostek1 - 02-05-2013

Konwertera możesz używać do woli, z tym że ja nie widzę sensu używania go, gdyż ja obecnie mam 100 lz/sekundę, a cukierków zaledwie 24. Nie wiem jak w późniejszym etapie gry, ale u mnie jest to nieopłacalne.

RE: Candy Box - Q&A - Adeq - 02-05-2013

Piotrek1113, nie
w zakładce Cukierki jak odfajkujesz tą opcję to ci po prostu zmienia cuksy w lizaki (1:1)

jestem teraz na poziomie ze smokiem, muszę pakować chyba w HP ile się da bo ciężko mi z nim idzie
padam dosyć szybko

warto przechodzić poziomy po parę razy bo czasem można znaleźć jeszcze jakiś przedmiot (np. zbroję)

RE: Candy Box - Q&A - Piotrek1113 - 02-05-2013

Ale narazie można nazbierać lizaków i zakupić szybszy wzrost cuksów. Im więcej lizaków, tym możesz mieć lepszy miecz.
A propos, o ile może maksymalnie wzrastać liczba cukierków?

RE: Candy Box - Q&A - Chudy77 - 02-05-2013

Jestem w zamku nie umiem pokonać smoka jakieś sugestie ? Ta czarownica nie chce mi ulepszyć miecza to jakiś bug ?

RE: Candy Box - Q&A - convert - 02-05-2013

(02-05-2013, 01:01)Chudy77 napisał(a): Jestem w zamku nie umiem pokonać smoka jakieś sugestie ? Ta czarownica nie chce mi ulepszyć miecza to jakiś bug ?

Stosuj naprzemiennie nasiona, teleport i niewrażliwość, a pójdzie bardzo łatwoSmiling

RE: Candy Box - Q&A - Kamil Machniewicz - 02-05-2013

Błagam niech ktoś napisze odpowiedź na to ostatnie pytanie żaby bo już mi się skończyły pomysły i nic nie wymyśle, a w ogóle opłaca się odpowiadać? Co się dostanie po odpowiedzi?

Czy ktoś wie ile jest poziomów ( plaż ) w grze? I jak powiększyć lv miecza ( da sie inaczej niż za lizaki u czarownicy )

RE: Candy Box - Q&A - Millenium - 02-05-2013

@Kamil Machniewicz
Czyta uważnie (najlepiej na głos) zagadkę. Jeżeli nadal nic to czytaj powoli robiąc przerwy między słowami.

RE: Candy Box - Q&A - Gazar - 02-05-2013

(02-05-2013, 01:01)Chudy77 napisał(a): Jestem w zamku nie umiem pokonać smoka jakieś sugestie ? Ta czarownica nie chce mi ulepszyć miecza to jakiś bug ?

nie to nie bug musisz pierw ulepszyć broń miksturą zdrowia(chyba u czarownicy już nie pamiętam), którą kupisz u handlarza i później już będziesz mógł ulepszać broń Smiling

RE: Candy Box - Q&A - MichuB - 02-05-2013

można też skrolem ognia zakląć miecz, nie trzeba mikstury zdrowia tylko brać Winking

RE: Candy Box - Q&A - Adeq - 02-05-2013

miecz ulepsza się w kuźni (anvil)
wtedy go zaklinasz albo potką na zdrowie albo zwojem ognia (wykradanie pż/dodatkowy dmg)
dopiero po tym można ulepszać u czarownicy

RE: Candy Box - Q&A - pitrek - 02-05-2013

W dalszym ciągu nie wiem jak poruszać się w piekle, "i" i "k" nie działają, to bug, czy znowu jakaś zagadka? Laughing

RE: Candy Box - Q&A - convert - 02-05-2013

(02-05-2013, 05:21)pitrek napisał(a): W dalszym ciągu nie wiem jak poruszać się w piekle, "i" i "k" nie działają, to bug, czy znowu jakaś zagadka? Laughing

Żeby nie było, że pitrek zmyśla, potwierdzam u mnie jest to samo, klikanie w obszarze okna z grą także niewiele pomagaSmiling

RE: Candy Box - Q&A - Zulix512 - 02-05-2013

jak brzmi odpowiedź na ostatnie pytanie żaby ? ;p

RE: Candy Box - Q&A - pojeemniko - 02-05-2013

Podręcznik alchemika jest tylko w połowie przetłumaczony+konwerter cukierków jest nie przetłumaczony (w oknie ekwipunku gdy się najedzie myszkiem).

RE: Candy Box - Q&A - grzesio165 - 02-05-2013

(02-05-2013, 09:33)Zulix512 napisał(a): jak brzmi odpowiedź na ostatnie pytanie żaby ? ;p

Nikt ci nie podpowie. Do tego zanim zapytasz to popatrz czy pytanie nie istnieje. Jest takich z 5

RE: Candy Box - Q&A - lays2233 - 02-05-2013

Czemu usunęło mi wszystko z save'a?

RE: Candy Box - Q&A - Insajd - 02-05-2013

Pierwszy post zaktualizowany o kilka powtarzających się pytań.

RE: Candy Box - Q&A - spider04 - 02-05-2013

Dlaczego w chatce wiedźmy nie wyświetlają mi się okienka z możliwością kupna itemów?

RE: Candy Box - Q&A - Ormal - 02-05-2013

@UP
Dlatego, że u wiedźmy ulepsza się miecz, wzrost cukierków i dodanie cukierków, lecz ta opcja jest możliwa tylko wtedy, kiedy masz już czekoladowy(?) miecz chyba, w każdym razie najlepszy dostępny. Wtedy możesz u kowala ulepszyć swój miecz żywiołem co udostępni ci wiedźmę.

RE: Candy Box - Q&A - hubek916 - 02-05-2013

Ej, czy tylko mnie cofa jak dojdę do drzwi zamku?

RE: Candy Box - Q&A - Ormal - 02-05-2013

@UP
Ta kropka, która leci z nieba teleportuje na początek.