Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Skąd wziął się Twój nick? - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Skąd wziął się Twój nick? (/showthread.php?tid=831)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Budyn583 - 31-03-2012

(31-03-2012, 14:32)dzej napisał(a): A uwierzyliście w serce talii ?

A co to jest, bo grałem dawno temu w Yu-gi-oh!, ale tą nazwę pierwszy słyszę.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Dorczenzo - 31-03-2012

A uwierzyliście, że jest to temat o nickach? Grinning Koniec z OT, jak chcecie to załóżcie sobie temat o jugioł Kissing

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Manga Ryu - 31-03-2012

A mój, wbrew pozorom, nie wziął się od Manga Ryu-Ran z Yu-Gi-Oh!
Kiedy miałem jakieś ~10 lat wychodziło takie czasopismo o mandze i anime- "Kawaii". Jako dzieciak uwielbiałem Dragon Balla, sama stylistyka mangowa była dla mnie super. No i przyszedł czas w podstawówce, że musiałem założyć sobie adres mailowy (bo to przecież takie modne!). Właściwie to wujek mi pomagał. Chciałem samo "manga" ale było zajęte, więc daliśmy "mr.manga".
Nie używałem tego nicku nigdzie poza mailem, ale tak się zaczęło- podpisywałem się per "Manga" na forach. następnie przyszedł czas fascynacji grą Breath of Fire IV na PSX- dorzuciłem imię głównego bohatera i w fuzji powstało Manga Ryu.

Od tamtego czasu starałem się zmienić nick kilkakrotnie, ale to tak do człowieka przywiera, że po prostu się nie da. Więc gdzie nie zobaczycie na polskim forumingu nicku 'Manga Ryu' to prawdopodobnie jestem ja.

A, jest jeszcze jeden wariant- kiedy gram w RPG (zachodnie, bądź papierowe), często nazywam bohatera Agnam (Manga od tyłu), gdyż bardziej pasuje. Taki tam trick wymyślony przy mojej pierwszej grze w zwykłego RPG- Earthdawn (polecam!).

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Amai988 - 02-04-2012

Osobiście to ja nawet nie pamiętam Winking ale w miare ciekawie sie nick prezentuje (przynajmniej w moim odczuciu). A ogólnie to witam wszystkich...nowy jestem Winking

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Celion4 - 02-04-2012

Mi nick się wziął od celownika w karabinie i od celów na mapie w FPS-ach. Do tego dołączyła postać z Mirror's Edge, a mianowicie Celeste czy jakoś tak. Czwóreczkę dodałem, bo ktoś już miał nick Celion na YT. A reszta wyszła w praniu.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - tendi - 04-04-2012

A więc mój nick wziął się od mojego cholernie trudnego do wymowy nazwiska(na Facebooku można mnie znaleźć), którego tu nie podam.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Chmurowaty - 04-04-2012

Od "Cloud" - Pseudonim artystyczny. Przez to że ludzie zwykle źle to wymawiali, a ja na tym punkcie dość wrażliwy jestem, to spolszczone zostało to na Chmura. Strasznie brzmi kiedy się personalizuje to słowo, dlatego jest epickie Chmurowaty które jest i oryginalne, i nie trudne w wymowie Grinning

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Link - 08-04-2012

Link... wołają tak do mnie od dobrych 10 lat, nick powstał z zamiłowania do gier z serii The Legend of Zelda, i tak to już zostało do dziś, po sieci krąży też nick Link396 - to też mój, losowe cyfry, używane zawsze gdy sam login "Link" był użyty przez kogoś innego Smiling

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Piskle - 18-04-2012

Dlaczego PisklePL hmmm.. Więc mam na imię Patryk, a tego dnia co go wymyśliłem chciałem, by zaczynał na literę P. Mieszkam w miasteczku, gdzie (przynajmniej za młodu) latało wiele ptaków itd. a lubiłem je oglądać. Więc jest już Piskle , a PL ?? Dla poznaki Winking

RE: Skąd wziął się Twój nick? - knopers - 03-05-2012

Mam nazwisko podobne do nazwy knopers i je bardzo lubie więc o to cała tajemnica.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Sapiejewski - 03-05-2012

od nazwiska :P

RE: Skąd wziął się Twój nick? - dzej - 03-05-2012

(03-05-2012, 11:31)knopers napisał(a): Mam nazwisko podobne do nazwy knopers i je bardzo lubie więc o to cała tajemnica.

Knapik?

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Sapiejewski - 03-05-2012

(03-05-2012, 11:31)knopers napisał(a): Mam nazwisko podobne do nazwy knopers i je bardzo lubie więc o to cała tajemnica.
Kanapka/Kopytko ?

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Stivi - 03-05-2012

TO JA ZDRADZĘ SEKRET moich nicków.

Stivi - ojciec tak na mnie wołał jak byłem mały, pochodzi to od pewnego aktora: http://pl.wikipedia.org/wiki/Steve_McQueen - podrosłem, pojawiły się gry - coś trzeba było wpisać w rekordach.

Piez - to zostało wymyślone przez e-kolegów ze spamu na forum OGame i IRC'a. Skąd się wzięło? Mój avatar + moja miłość do psów + częste nicki psopodobne na IRC'u. Ktoś tak kiedyś napisał na mnie i zostało.

W grach często używam obu nicków połączonych w jeden -> PiezStivi.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - MrMateczko - 03-05-2012

MrMateczko - kiedyś chciałem założyć konto na kurnik.pl, wszelkie rodzaje Michałów były zajęte, więc wyszedł mateczko, później gdy podrosłem dodałem Mr. I tak powstał Czokapik, znaczy się MrMateczko.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - KamM99 - 03-05-2012

No tak więc ja mam dwa nicki..
KamM99- Kamil Matyja**czyk 99- ostatni możliwy numer w piłce nożnej ...

Limak- odwrócone Kamil

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Henio - 07-05-2012

Ja swoją ksywkę odziedziczyłem .Dawno temu ,za górami za lasami ,w czasach przed internetem , mój dziadek otrzymał ksywkę "Henio" ,skąd się wzięła zapytacie ?Nikt nie wie ,są domysły że od nazwiska .Potem mój tata dostał ją po swoim ojcu .I teraz kolej przypadła na mnie .

RE: Skąd wziął się Twój nick? - FilipM3 - 15-05-2012

Mój nick jest podzielony na dwie części.

Filip - od imienia. Duh, trudno się skapnąć.
M3 - Niee. Jeżeli myślisz o BMW jesteś w błędzie. Jako fanboy militarii chodzi mi o Aimpont M3.

Prymitywne, mieć w nicku celownik, nie?

RE: Skąd wziął się Twój nick? - kazunarii - 03-06-2012

Jest, to jedno z imion/nazwisk (już nawet nie pamiętam, bo posługuje się tym nickiem od roku 2008) japońskich. Do dziś nie mogę się doszukać, jaki jest odpowiedni (czy w ogóle jest) w naszym języku. Skrócona i bardziej lubiana przez mnie forma, to kazu.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Drizztoable - 03-06-2012

Od dziecka lubię czytać,więc pewnego dnia dorwałem się do historii jednej z najlepszych postaci z uniwersum Forgotten Realms - Drizzta Do'Urdena przewyśmienicie nakreślonego przez pana R.A Salvatora Drowa.Występującego także w baldur's gate i (chyba) ice wind dale.Natomiast końcówka "toable" była propozycją jakiegoś tam forum,a nie chciałem pisać "drizzttoable" bo brzmi to bez sensu.Wcześniej używałem też nicków Demo_n,to jakoś wyszło podczas grania w Quake'a 3.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - antico - 10-06-2012

posiadam wiele pseudonimów, w zależności od środowiska w jakim się znajduje, jednak w internecie najczęściej podpisuję się jako antico, nick tak stary jak moja przygoda z internetem jeszcze z czasów dial up modemów, kiedy to zakładałem swojego pierwszego maila, początkowo adres miał brzmieć TeeKay, jednak takowy był już zajęty więc postanowiłem użyć alternatywnej pisowni czyli antico. wiele lat później dowiedziałem się że to w języku włoskim znaczy antyczny, staroświecki, i w sumie oddaje to moją osobowość, jestem człowiekiem o dość tradycyjnych, wręcz staroświeckich poglądach.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Vasek - 10-06-2012

Well, well... Ongiś, gdym jeszcze małym gówniarzem był zostałem obdarowany tym dziełem szatana, jakim jest komputer. Znajdowała się na nim gra 'Free Space 2', która po prostu zdobyła moje serce. Była w tej grze rasa 'Vasudan', która mi się niesamowicie spodobała (głównie przez okręty flagowe i myśliwce) i zacząłem się z nią na swój sposób utożsamiać. Przyjąłem wtedy nick 'Vasudanin'. Po jakimś czasie zostało to skrócone przez znajomych z neta na 'Vasu'. Ta forma też mi się spodobała i używałem jej długi czas. Jednak i ta mutacja nie wystarczyła, bo inny kumpel zmienił mój nick w taki sposób, że zdrobnił 'Vasu' i tak powstał 'Vasek'.
A w prawdziwym świecie jestem Tarzan, bo mam długie i w ciągłym nieładzie włosy. Grinning

RE: Skąd wziął się Twój nick? - Tomy - 10-06-2012

Bo mam na imię Tomek, a po angielsku jest Tommy, a wszędzie było zajęte więc odjąłem jedno M i było git.
Wiem, jestem genialny.

RE: Skąd wziął się Twój nick? - ichabod - 21-06-2012

Omg, większość tych historii jest wypasiona, tyle chciałem powiedzieć Laughing

Żeby nie było offtopu - mój nick wziął się od bohatera legendy o Sleepy Hollow, a konkretnie od postaci granej przez Johnny'ego Deppa w jednym z ostatnich naprawdę dobrych filmów Tima Burtona Winking No i mało kto potrafi go wymówić poprawnie Trollface

RE: Skąd wziął się Twój nick? - mandarynka - 31-08-2012

A mój nick wziął się stąd, iż kolega stwierdził ze moje włosy pachną mandarynkami :3