![]() |
Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Kolekcjonerzy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=203) +--- Wątek: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld (/showthread.php?tid=9393) Strony:
1
2
|
RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 05-01-2016 ![]() Zajrzałem do lokalnych sklepów z grami i znalazłem ciekawe giery: Nówka Mario vs Donkey Tipping Stars za 70zł Kingdom Hearts z polską instrukcją za 25zł Nówka GB Advance Mr Pants za 29zł W lombardzie: po 10zł sztuka promo gry ps2: The Sword of Etheria Headhunter Redemption ... Ale najciekawsze czekało na mnie w szmateksie... Znalazłem 4 gry na psx 2zł sztuka... jednak w jakiś dziwnych opakowaniach. Od razu pomyślałem, że to jakieś chyba samoróbki nagrywane na płytki. Jednak przyjrzałem się płytom i są bardzo zagadkowe. Na wewnętrznej stronie wypalony jest numer płyty taki sam jak z przodu. Wydaje mi się, że to jakieś wersje USA-NTSC tak jest napisane na tych okładkach. Dodatkowo wszystkie są w NTSC tylko Medievil ma opcje wyboru PAL/NTSC. Może ktoś mi pomóc w identyfikacji tych gier co to za wersje, co to za wypust? To jakieś ciekawe odkycie, czy raczej lipa ? fotki: ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki za pomoc. RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - pojler - 05-01-2016 Niestety, to są chinskie bezwartościowe piraty ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 19-01-2016 Miałem ciekawą retro- przygodę w niedzielę. Odnalazłem kontakt do gościa z Poznania, który miał w latach 90' i początkach lat 2000... firmę z grami. Gość zamknął ją dobre parę lat temu z racji różnych problemów dotyczących patentów praw itd. Po telefonie do niego umówiłem się na przyjazd i zobaczenie co tam u siebie ma. Oczywiście już nieźle wyczyszczone u niego (np. gry na pegasusa pobrane od organizatorów FamiCom itd.). Jednak parę ciekawostek się znalazło, ale... ale... ale... Zanim przyjechałem do niego, zobaczyłem w necie, że w Poznaniu jest giełda staroci w każdą niedzielę. Czyli dwie pieczenie na jednym ogniu ![]() Przybyłem na owy targ i co spotkałem? Sami zobaczcie co za łup w wysokości 110zł: ![]() (gra na ps Vita rozpakowana, bo nie omieszkałem już ją sprawdzić). Ok przejdźmy do spotkania z człowiekiem "legendą". Gość, który pochwalił mi się, że zanim powstała firma Bobmark, on już sprowadzał do Polski jako pierwszy z chin gierki. Miał ogólnie wszystko- gry na pegasusa, game boy, snesa, game gear, sega, playstaton 1, 2. Konsole, kontrolery, ciekawostki itd. itp. Niestety wśród tych wszystkich gier miał pełno piratów, które sami tworzyli w domowych zaciszach, co dla mnie to piękna historia, ale nie skorzystałem z dobrodziejstw nieoryginalnych gier. Oczywiście większość gier nówki sztuki co tylko dodało uroku temu spotkaniu. Opowiedział mi również ciekawostkę podczas gdy buszowałem w kartonach, w których trzyma gry na pegasusa, że jak powstała firma Bobmark to zaczął brać od nich gry i problem był taki, że w tamtych czasach starali się wszyscy jak najwięcej zarobić. Bobmark używał lepszej jakości plastik, jednak z czasem zaczął sprzedawać pośrednikom np. same płytki pcb lub same labele. Także zaczęli nasi sprowadzać od ruskich innych kontaktów plastikowe żółte obudowy i tylko przyklejali okładki i wsadzali do środka płytki PCB, przez co czasami człowiek się pomylił i wsadził nie tą grę co trzeba. Z ciekawostek jakie mi powiedział to to, że już jakoś nie pracuje stale gdzieś "bo nie musi". Niestety z gier na pegasusa miał to co widać u mnie na foto (z ciekawszych). Wszystko inne co pobrałem to gry, które warto zdobyć, więc to wziąłem od niego. Ogólnie człowiek legenda, fajne przeżycie i wrzucam zestaw jaki od niego wywiozłem z dumą... uśmiechem i nadzieją, że takich gości w PL może być więcej ![]() Zestaw "game boy", jeden pirat, ale gry takie klasyki, że wziąłem z miejsca ![]() ![]() Zestaw gier na pegasusa: ![]() Pozostałości: (Od siebie dodam, że ten dziwny headset controller do PC i light gun do ps2 to nóweczki sztuki, a gry na ps2 bez ryski CIB.) ![]() Dla pytających o "cenę zestawu"- myślę, że bardzo korzystna i cenę ustalałem z nim konsultując każdą grę...czyli np. teksty leciały typu- "no ile dasz, bo ja nie wiem" : ) Wspaniała przygoda ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 28-01-2016 postanowiłem zrobić foto mojego zestawu PS2 w całości ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 29-02-2016 Miałem niezły weekend. Najpierw w sobotę wybrałem się na giełdę pod Wrocławiem (Lubin). Na początku nie było nic ciekawego... ale później... trafiłem te gry (5zł za sztukę) germańskie wydania i psx za 10zł. Okazało się, że PSX działa, czasami mechanizm lasera się przycina, ale gry czyta, myślę, że jak ją dobrze przeczyszczę to będzie latać idealnie ![]() ![]() Wieczorem w sobotę pojechałem do gościa i za 20zł telewizor z pilotem kupiłem co by wreszcie mieć pod retro konsole, także tak się prezentuje telewizorek z PSX'em: ![]() Następnie dzisiaj w niedzielę wybrałem się na giełdę wrocławską i też parę rzeczy wpadło, a dokładnie trzy gry: Baldur's Gate z polskiego wypustu, seven Kingdoms i Enemy Terority 5zł za sztukę. a pozostałe rzeczy czyli gry Tomb Raider, gry PS2 Brain itp. to z lumpeksów po 3zł sztuka. ![]() (fot4)A te to gry z tego tygodnia po 10zł za sztukę: ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 04-03-2016 Nie sądziłem, że kiedykolwiek to powiem ale muszę... sklep EMPIK to sklep, który jest w moim TOP 5 najlepszych sklepów z grami... dlaczego ? Tylko tam można znaleźć te rzeczy, które właśnie wrzucam w takich cenach ![]() czyli: Sly Cooper za 60zł. Lords Of The Fallen za 199zł Worlds Of Magic za 9.99zł The Elder Scrolls Anthology 139zł. Zakupy zrobione w przeciągu tego tygodnia. Dużo kasy poszło, ale nie żałuję ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 18-04-2016 W takich chwilach ciężko sensownie zacząć ![]() Parę rzeczy się zdobyło i jak zawsze w atrakcyjnych cenach. Najbardziej dumny z Might & Magic Legacy za 19zł w empiku ![]() ![]() Piękny zestaw od jednego z kolegów w grupie na facebook'u Wreszcie cybernator w boxie dołączył do kolekcji gier SNES ! ![]() ![]() Gry po 3zł za sztukę ze szmateksów i podobnych. Niestety Metal Gear Solid tylko 1 CD, drugie to demo Silent Hill. Crash Bandicoot 3 Warped w wersji platinum, ale za to w stanie igła ![]() ![]() Zestaw Big Boxów od jednego z kolegów w grupie na facebook'u. nie trzeba opisywać, Oscar mówi sam za siebie ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - Zgredol - 23-04-2016 Zamierzasz w przyszłości zrobić zdjęcia pokoju, w którym to wszystko trzymasz? "Raczej" nie wybrzydzasz jeśli chodzi o stan pudełek czy dobór gier, więc musisz mieć sporo miejsca na tego typu rzeczy. Najbardziej intryguje sekcja retro, czy kieszonsolek. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 24-04-2016 (23-04-2016, 20:27)Pan_Zgred napisał(a): Zamierzasz w przyszłości zrobić zdjęcia pokoju, w którym to wszystko trzymasz? "Raczej" nie wybrzydzasz jeśli chodzi o stan pudełek czy dobór gier, więc musisz mieć sporo miejsca na tego typu rzeczy. Najbardziej intryguje sekcja retro, czy kieszonsolek. Fakt muszę strzelić foto poglądowe, jak to u mnie wygląda, obiecam, że w tygodniu nadrobię zaległości ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 28-04-2016 Kolekcjonerski Game Over ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 17-05-2016 nowości... ![]() ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 10-06-2016 Dumny z Jazz Jackrabbit 2 + Secret Files i Game Boy Micro za 12 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 28-06-2016 Za pół darmo ![]() ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 17-07-2016 Nóweczki Big Boxiki PC wjechały ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 26-07-2016 krótko... Nintendo, PC i Sony ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 23-08-2016 nie trzeba niczego tłumaczyć, chyba... ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 10-09-2016 Z dzisiejszych targów staroci: ![]() Z ostatnich tygodni ![]() ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 23-10-2016 Nadrabiam zaległości #playstation drugie foto to wizyta na giełdzie staroci... Piękny zakup- Archos GampePad za 30 zł ![]() ![]() ![]() RE: Matizc- Moja kolekcja PC, 3ds, Ds, Game boy, Famicom, Pegasus, Snes, handheld - matizc - 29-12-2016 zestawik gier na psx za 110 zł ![]() ![]() i coś na święta wpadło ![]() ![]() |