Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Wasza gra dzieciństwa! - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Wasza gra dzieciństwa! (/showthread.php?tid=1841)

Strony: 1 2 3 4

RE: Wasza gra dzieciństwa! - maxkeypl - 12-03-2013

Ja byłem chlubnym posiadaczem Herosa III, mimo iż wtedy prawie go nie rozumiałem. Były to piękne czasy i pamiętam że zabrali mi grę bo terroryzowałem koleżanki postaciami z gry, jeżeli ktoś odniósł wtedy szkody fizyczne lub psychiczne to niech poprosi o rentę, ja nie wypłacam zadośćuczynienia.

RE: Wasza gra dzieciństwa! - fafikozoom - 12-03-2013

pierwsze trójwymiarowe platformówki na PC [*] Rayman 2, Kangurek Kao, Croc... Wspaniałe gry. Za niczym tak nie tęsknie jak za takimi grami. Teraz gdyby nastąpił drugi bums na coś takiego (a nie nastąpi) to rozgrywkę zabiły by wybuchy, szybkość i tak dalej. A urok tych cudeniek polegał właśnie na powolnej rozgrywce i możliwości podziwiania świata dookoła ;_;

RE: Wasza gra dzieciństwa! - shadyturtle - 12-03-2013

Zdecydowanie Giants: Obywatel Kabuto, jako mój pierwszy oryginał w dużym boxie. Lubię do niej wracać, zawsze mnie tak samo śmieszą dialogi, sytuacje itp.
Witam Smiling

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Tomy - 12-03-2013

Descent. ;_; Nadal pamiętam te panike, gdy próbowałem dojść do exitu przed czasem.

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Veinitive - 13-03-2013

Mario, Pac Man, Bomberman, a następnie Raymany, Kangurek Kao.

Do tych gier aż warto wrócić.

RE: Wasza gra dzieciństwa! - niki - 13-03-2013

Właściwie to ja nadal mam dzieciństwo, ale jak byłem taki bardzo, bardzo mały szkrab, to pamiętam, że grałem w Wormsy (bodajże Armageddon..), Pekka Kanę (2) i chyba Jazz Jackrabbit 2 (nie pamiętam dokładnie Childish ).

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Dragon_ice - 13-03-2013

U mnie w dzieciństwie, główną rolę dostarczenia mi świetnej zabawy pełnił pegazus, a to kilka takowych tytułów, który jakoś utkwiły mi w pamięci:
- Tank 1990
- Contra
- Mario
- Pocket Monster
- Turtle Ninja
i PC:
- Kangurek Kao
- Prince of persia
- Rzeźnik (pierwsza gra w którą grałem na pc)
- Heroes 2
- Rayman 3
to tyle, za dużo tego wszystkiego było, by wszystko tutaj napisać

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Aleksander Piotrowski - 20-03-2013

hmm... z tego co pamiętam to jednymi z pierwszych na PC to były Kangurek Kao, Ulashoung i taka gra w której byliśmy na wyspie, zbieraliśmy muszelki, można było sadzić rośliny itp... niestety nie pamiętam nazwy tej gry. Gdyby ktoś wiedział jaką grę mam na myśli to proszę dajcie tytuł.

PS. Przypomniało mi się, że było tam coś z rozbitym statkiem i trzeba było zbudować tratwę, a także że zbierało się patyki na ogniska (ale nie jestem pewien).

PS2. hahaha TAK, znalazłem naze tej gry Tajemnicza wyspa.

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Mystique - 21-03-2013

Dla mnie przede wszystkim gra dzieciństwa to Twierdza na PC oraz Pokemon Red na GBC.

RE: Wasza gra dzieciństwa! - livo - 26-09-2013

trochę jest:
1. the settlers 2
2. heroes 1-3
3. Duke Nukem 3D
4. Baldur's Gate
5. Konung legenda północy (idzie gdzieś zdobyć 3 część do w granicach 0-15zł
6. kangurek Kao
7. wolfenstein 3d

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Sora - 27-09-2013

Gier w moim dzieciństwie mógłbym zliczyć na palcach obu dłoni(zazwyczaj do bólu ogrywało się te same tytuły), a przynajmniej te, które pamiętam. Jednak jeśli miałbym wybrać jedną to jest to gra, której tytułu nie znałem przez jakieś 7-8 lat Smiling Command & Conquer: Tiberian Sun - moja pierwsza strategia, której jeszcze nic nie dorównało(nic w co grałem). Taki ze mnie sentymentalny drań Winking

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Maxiow43 - 27-09-2013

Niech pomyślę jakie były gry mojego dzieciństwa ... wait nie miałem dzieciństwa Chyba Polygamia!
Ale pamiętam, że grałem w :
- Rayman 2
- Jazz Jackrabbit 2
- Tzar : Cięzar korony
- Diabolo 2
- Gothic 1 i 2NK
- Złoto i chwała: droga do El Dorado
- Icy tower
- Warlord 2 : Battlecry
- Colobot
- The Sims 1
- Harry Potter and kamień filozoficzny
- Tomb Rajder !
- Hexen 2
- Heroes 3
i masa tytułów na pegazusa. Więcej gier nie pamiętam ale wiem, że było tego sporo.

RE: Wasza gra dzieciństwa! - Baieros - 28-09-2013

Ja mam parę tytułów z dzieciństwa, które wryły się w moją psychikę do tego stopnia, że mój mózg kojarzy z nimi nawet jakiś smak... Prawdopodobnie chipsów, które jadłem podczas gry Grinning

1. Golden Axe
2. Balloon Fight
3. Battle City (Tank 1990)
4. Ice Cliber
5. Tetris
6. Wilk łapie jajeczka