![]() |
Skąd wziął się Twój nick? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Skąd wziął się Twój nick? (/showthread.php?tid=831) |
RE: Skąd wziął się Twój nick? - Yoh - 16-04-2013 Kiedyś w jednym let's play'u Pokemon Raptor X let's play'er nazwał się Len z anime Król Szamanów które ja też oglądałem wtedy zacząłem używać nick'u Yoh od głównego bohatera ów japońskiej animacji. RE: Skąd wziął się Twój nick? - grooby - 17-04-2013 Mój nick skrystalizował się pod wpływem inspiracji niezwykłym człowiekiem jakim jest mój znajomy - Michał (pseudonim w szkole to Gruby). Jest to prawdziwy pro gamer, na którym się wzoruję. Pozdrawiam. Jestem sławny i gimbusy się na mnie wzorują. RE: Skąd wziął się Twój nick? - Falltharis - 24-04-2013 W mojej net-karierze miałem wiele nicków ale obecny pochodzi z czasów gdy zagrywałem się w dziadka Baldura. Szukałem z kumplami w necie (zanim jeszcze powstało pokolenie neo) imion dla postaci. Wybór padł na Faltharis. Po ukończeniu sagi nick ten przepadł w czeluściach mej pamięci i powrócił gdy zakładałem pierwsze konto w MMO wtedy też wyewoluowało w obecnego Falltharisa. RE: Skąd wziął się Twój nick? - Kropcia - 25-04-2013 Nick ciągnie się za mną już 10 lat, podczas których delikatnie wyewoluował. Na początku było Kropek, bo z daleka widoczna byłam dla koleżanki właśnie jak taka mała kropka. Tak mnie zaczęła nazywać, to się przyjęło. Potem Kropek wyewoluował w Kropcię, Kropę, Kropeczkę i tak już zostało do dziś. RE: Skąd wziął się Twój nick? - UzeQ - 25-04-2013 Mój nick wziął się z tego, że mój brat mówi na mnie Juzek (a na prawdę mam na imię Bartek). Któregoś dnia napisał do mnie sms'a w którym zwrócił się do mnie U-zeQ. Tak mi się to spodobało, że postanowiłem taki nick mieć na Xbox Live (bo pierwszego miałem Xboxa). Niestety polityka ms co do nicków nie pozwala używać w nich myślników, więc zostało po prostu UzeQ ![]() ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - Yren - 26-04-2013 Mój nick wziął się z tego, że chciałem wymyślić na szybko jakiś krótki, łatwy do zapamiętania... :y RE: Skąd wziął się Twój nick? - Snorlax Benio - 02-05-2013 Historia mojego nicku sięga czasów kiedy chodziłem do podstawówki. Jeśli mnie pamięć nie myli było to gdzieś w IV klasie. Koledzy zaczęli nazywać mnie Beny albo Benek co ponoć było nawiązaniem do Bennego Kuleczki (w oryginale Benny the Ball. Jeśli ktoś nie kojarzy to niżej wrzucam grafikę)z Top Cata lub jak kto woli Kota Tiptopa. Przez te lata ksywka ewoluowała w Bentleya by na I roku studiów przybrać obecną formę ![]() Bym zapomniał. 022 przy nicku wzięło się z powodu tego iż nick Benio był już zajęty. Jeśli chodzi o znaczenie to jest to po prostu kierunkowy do Warszawy RE: Skąd wziął się Twój nick? - Millenium - 05-05-2013 Mój nick pochodzi oczywiście od Millennium (tysiąclecie). Zacząłem go używać odkąd musiałem zacząć podpisywać się w Hall of Fame w Heroes 3. Millennium to pierwsze słowo, które usłyszałem, gdy zastanawiałem się co wpisać w hali, a dlatego, że je usłyszałem, a nie przeczytałem, popełniłem błąd i w moim nicku jest tylko jedna litera "n". RE: Skąd wziął się Twój nick? - ktosiu100 - 05-05-2013 Kiedyś w lokalnym serwerze w cs'a ktoś spytał się mnie kim jestem, a ja tak sobie odpowiedziałęm, że jestem pewnym kimś. Chciałem, aby statystyki zaczęły mi sie nabijać od nowa więc zmieniłem nick na ktoś. Za chwile wpadło mi do głowy ktosiu i tak jakoś zostało ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - Szopen - 05-05-2013 Mój nick narodził się około czterech miesięcy temu.Nauczyciel polskiego zaczął mówić na mnie Szopen z racji moich dosyć długich włosów a także tego,że gram na fortepianie.Niedługo później koledzy również okrzyknęli mnie szopenem i tak jakoś to ze mną zostało.[/font] RE: Skąd wziął się Twój nick? - Dark Archon - 05-05-2013 Jak miałem długie włosy, miałem takie hobbitowate loczki i mój ojciec mówił na mnie "wkurzony Chopin". ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - Szopen - 05-05-2013 Archon,mnie ten nauczyciel codziennie w szkole łapie i czochra.Dodatkowo jeszcze drze się "Szopennnnnnn,brachu mój". RE: Skąd wziął się Twój nick? - SushiKraken - 12-05-2013 Mój obecny nick używany na ARHN.EU jest ewolucją nicku na twitchu, który sam też jest ewolucją. Na początku był Zawisza Ciemny, który dawno emu, kiedy jeszcze robiłem zadnia z przyrody, podsunął mi mój brat i używałem go w znanej grze przeglądarkowej o plemionach. Potem Pokusiłem się o zmianę na SafihVonKranken (często spotykany jest w postaci: SafiszVKranken) i składa się ze zmodyfikowanego Zawisza oraz końcówki związanej z nazwiskiem w pewien sposób. SushiKraken wymyśliła osoba z chatu na pewnym streamie o niekulturalnym nicku, który trochę zmodyfikuję : <Ciulowy> Kasztan jako reakcja na jakiegoś - popularnie zwanego - suchara. RE: Skąd wziął się Twój nick? - 8VUU7 - 12-05-2013 Grałem w Star Wars: Battlefront II na PSP i tak na szybko wpisałem byle co, a że wygląda chyba nieźle to mi się spodobało i zacząłem używać go wszędzie ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - Purify - 12-05-2013 Widziałem w pewnej gierce NPC "Eve Purr". Pierw był "Purrev", później zmiana na Purivy i ostatecznie na Purify. Jakiś roczek po tym Metallica wydała St. Anger z hitem "Purify". Oczywiście nikt mi się o zdanie nie pytał ![]() ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - zujok - 12-05-2013 Historia mojego nicku zaczęła się kilka lat temu na obozie, komuś strasznie przypominałem jakąś postać z gry/anime/książki... dalej nie wiem z czego ale żeby nie nazwać mnie tak samo jak ta postać nazwali nie Zujo a że często nick jest zajęty zacząłem dodawać "k" i tak powstał Zujok RE: Skąd wziął się Twój nick? - Rayos - 12-05-2013 Hmm, dawniej istnialem jako Latios, ze wzgledu na to ze to byl jeden z moich ulubionych pokemonow... ale z wiekiem stwierdzilem ze to zbyt dziecinne, wiec wymyslilem nowy nick: Rayos. Skad sie wzial? z polaczenia jednej z ulubionych postaci gier: Rayman'a oraz oczywiscie Latiosa, zeby to calkiem nie zatracic dziedzictwa ![]() ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - Oxi2k8 - 13-05-2013 Oski > Osik > Oxi ![]() ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - nvezoyal - 14-05-2013 przypadkowe znaki na klawiaturze ułożone w dźwięczny sposób ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - DeWitty - 18-05-2013 Hmmm... No to tak, Zrobiłem konto na Windows live żeby grac w Street fightera 4 przez neta, tam mi samo wybrało nick i był nim WittyCardinal9, fajny byl ale nie podobało mi się cardinal i skróciłem do card i wyszło WittyCard. Znudził mi się ten nick i zmieniłem go na TheWitty, czasami był zajęty jak się rejestrowałem i zacząłem używać DeWitty, i an tym się skończyło. Narazie... RE: Skąd wziął się Twój nick? - Galanot - 20-05-2013 Powstawanie mojego nicku zaczeło się od znanej i lubianej przez wszystkich gry - Tibii. Przy towrzeniu bohatera użyłem generatora i otrzymałem wynik "Galan", który bardzo mi się spodobał. Niestety jakiś czas później kiedy gdzieś się rejestrowałem odkryłem z bólem, że Galan jest zajęte. Postanowiłem dopisać pare literek i tak oto powstał Galanot. RE: Skąd wziął się Twój nick? - kab hun - 05-06-2013 kab - krótka wariacja na temat mojego imienia i nazwiska. hun - co by nie natykać się co chwila na forach na "Ten nick już jest zajęty". Przekartkowałem swego czasu repetytorium z historii powszechnej i zatrzymałem na losowej stronie, wskazując palcem losowe słowo. Muszę mówić, na jaki dział padło? Obecnie używam tego niemalże wszędzie. ;] RE: Skąd wziął się Twój nick? - Wiklu - 05-06-2013 Po prostu pierwsze sylaby z imienia i nazwiska ![]() RE: Skąd wziął się Twój nick? - Ciast - 13-06-2013 Kiedyś do mnie przylgnęło, bo cały czas jadłem ciastka. Na początku było Ciastek, jednak jak powszechnie wiadomo ludzie lubią skracać, więc zostało Ciast. (05-05-2013, 22:05)Dark Archon napisał(a): Jak miałem długie włosy, miałem takie hobbitowate loczki i mój ojciec mówił na mnie "wkurzony Chopin". Przynajmniej nie byłem jedyny, przez moje loczki za młodu nazywano mnie Frodo. Cholernie mnie to wpieniało. RE: Skąd wziął się Twój nick? - Navari - 15-06-2013 Wziąłem łokieć i łub łub w klawiaturę, no i z czeluści dziwnych znaków i słów wyszedł Navari |