![]() |
[ART] Candy Box - Q&A - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Gracze - Graczom (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: [ART] Candy Box - Q&A (/showthread.php?tid=4372) |
RE: Candy Box - Q&A - Kropcia - 04-05-2013 posadziłam ich 2 ze 2 dni temu, mam napisane produkcja 4 lz na dzień, a w posiadanych lizakach nie mam ani jednego wygląda to tak: http://i43.tinypic.com/2j5ysr9.jpg RE: Candy Box - Q&A - convert - 04-05-2013 Tylko z tego co wiem to trzeba ten dzień spędzić w grze. Posadź po prostu więcej ![]() RE: Candy Box - Q&A - kal3jdoskop - 04-05-2013 Czy ten "krąg życia" w księdze z przepisami, to jeno czerstwe nawiązanie do króla lwa, czy też jakaś "ukryta mikstura", do której przepis został jakoś zakodowany w tym ASCII-arcie? RE: Candy Box - Q&A - bleub - 04-05-2013 @Kropcia Gra rządzi się swoimi prawami - musisz być "online", by dostawać cukierki i w tym tylko czasie plantacja "pracuje" na nowe lizaki. Stąd brak jakichkolwiek plonów przy tak wczesnym etapie gry - śmiem podejrzewać że nie miałaś włączonej gry przez 24 godziny na dobę. Na początku warto zainwestować sporo cuksów w lollipopy aby dojść do chociaż do tych 10 lizaków na godzinę spędzoną w grze. RE: Candy Box - Q&A - Insajd - 04-05-2013 Protip: Lepiej z początku zainwestować w mieczyk i dojść do poziomu z wielorybem - na nim, korzystając z miksturek na hp (jedna powinna wystarczyć) można spokojnie nachapać się cuksów na tyle, by móc poważnie rozkręcić lizakową farmę. Myślę, że to szybszy sposób niż zostawianie gry na afk, chyba że komuś nie zależy na szybkości - wtedy afczenie jest rozwiązaniem. Kiedy dojdziemy do momentu, gdy lizaki będą przypływać co minutę, nie trzeba będzie już ich kupować - sadzimy to, co zbierzemy, aż do momentu 100 lz/s. RE: Candy Box - Q&A - mac_aaron - 04-05-2013 (04-05-2013, 15:05)Insajd napisał(a): Protip: Lepiej z początku zainwestować w mieczyk i dojść do poziomu z wielorybem - na nim, korzystając z miksturek na hp (jedna powinna wystarczyć)Albo na pierwszy poziom chodzić, co jakiś czas trafia się skrzynia z kilkaset cukierkami. RE: Candy Box - Q&A - Carnage - 04-05-2013 Mam problem z uruchomieniem gry kiedy wchodzę na stronę z grą to widzę tylko logo Arhn.eu i opcje zapisu oraz że mam zero cukierków. RE: Candy Box - Q&A - sylwius14 - 04-05-2013 Jak przejść zadanie o nazwie "Ty"? RE: Candy Box - Q&A - convert - 04-05-2013 (04-05-2013, 17:40)sylwius14 napisał(a): Jak przejść zadanie o nazwie "Ty"? Sprobuj przejść samego siebie ![]() Zawalcz ze sobą, a później sprawdz co sie pozmieniało ![]() RE: Candy Box - Q&A - Insajd - 04-05-2013 Przybijam wirtualną piątkę wszystkim tym, którzy zamiast podawać gotowe odpowiedzi zmuszają ludzi do myślenia ^^. Poza tym, problemy z fosą czy zadaniem Ty można w bardzo prosty sposób rozwiązać stosując się do wskazówek podanych w Q&A. Wierzcie mi, nie pisałem tego żeby wam życie uprzykrzać, a zwyczajnie pomóc znaleźć rozwiązanie. POMÓC ZNALEŹĆ, powtórzę, a nie podać na tacy. RE: Candy Box - Q&A - Kropcia - 04-05-2013 Bleub już im się namnażają w postaci 100/ sek ![]() ![]() RE: Candy Box - Q&A - KoperKG - 04-05-2013 konwerter cukierków nie jest przetłumaczony ![]() RE: Candy Box - Q&A - Hadim - 04-05-2013 To ostatnie pytanie u żaby jest naprawdę łatwe. RE: Candy Box - Q&A - aspazar - 04-05-2013 takie łatwe że ja od 2 dni nie moge zgadnąć.O co jej kama? RE: Candy Box - Q&A - Insajd - 04-05-2013 Damn, tyle razy było mówione. Wystarczy DOKŁADNIE przeczytać CAŁY tekst żaby przy ostatnim pytaniu. RE: Candy Box - Q&A - lays2233 - 05-05-2013 Jaka jest minimalna wartość cukierków do utworzenia mikstury klonowania? P.S jak widać możliwe jest uzyskanie produkcji w farmie lizaków na poziomie >5k. http://i44.tinypic.com/m0s50.jpg RE: Candy Box - Q&A - mac_aaron - 05-05-2013 (05-05-2013, 01:51)lays2233 napisał(a): Jaka jest minimalna wartość cukierków do utworzenia mikstury klonowania? Dokładnie Produkcja : 10000 lz/sek po przejściu gry i kontynuowaniu zabawy nowymi opcjami... w tym linku w komentarzu (na trzeciej stronie) użytkownika "blalien" dokładna solucja do gry: jayisgames.com/archives/2013/05/candy_box.php RE: Candy Box - Q&A - ktosiu100 - 05-05-2013 O mój Boże ! Ja pisałem jakieś głebsze odpowiedzi jak np. wyobraźnia, my sami. Ludzie mówili, że proste no to próbowałem: wszechświat, bariera. Pytałem nawet członków mojej rodziny ! A tu taka odpowiedź ! Że, nie wpadłem na to wcześniej. Nawet przestałem grać w candyboxa przez tą żabe ![]() Teraz zastanawiam się jak uniknąć tego "pocisku" który leci na mnie przy wejściu do zamku. RE: Candy Box - Q&A - lays2233 - 05-05-2013 (05-05-2013, 14:33)ktosiu100 napisał(a): O mój Boże ! Ja pisałem jakieś głebsze odpowiedzi jak np. wyobraźnia, my sami. Ludzie mówili, że proste no to próbowałem: wszechświat, bariera. Pytałem nawet członków mojej rodziny ! A tu taka odpowiedź ! Że, nie wpadłem na to wcześniej. Nawet przestałem grać w candyboxa przez tą żabe Kup duży zapas mikstur leczących i atakuj tak długo, aż przejdziesz do zamku ![]() RE: Candy Box - Q&A - PanMarchewka - 05-05-2013 Czy zapełnienie wszystkich miejsc w ekwipunku=100% przejście gry? Ile można mieć maksymalnie cukierków na sekunde oraz jaki jest maksymalny poziom miecza? Czym się różni normalna gra od poziomu trudnego i czy zostanie on w przyszłości przetłumaczony? Edit: Co daje miecz liflameprzyzwania? RE: Candy Box - Q&A - fafikozoom - 05-05-2013 (05-05-2013, 22:31)PanMarchewka napisał(a): Czy zapełnienie wszystkich miejsc w ekwipunku=100% przejście gry? Ile można mieć maksymalnie cukierków na sekunde oraz jaki jest maksymalny poziom miecza? Czym się różni normalna gra od poziomu trudnego i czy zostanie on w przyszłości przetłumaczony? Maks cukierków i poziom miecza jest nieograniczony, ale miecza w sumie nie ma co ulepszać, na 400lvl nadal jest praktycznie taki sam jak na 15. Moje pytanie to jak przejść fosę ;_: RE: Candy Box - Q&A - convert - 05-05-2013 (05-05-2013, 22:34)fafikozoom napisał(a):(05-05-2013, 22:31)PanMarchewka napisał(a): Czy zapełnienie wszystkich miejsc w ekwipunku=100% przejście gry? Ile można mieć maksymalnie cukierków na sekunde oraz jaki jest maksymalny poziom miecza? Czym się różni normalna gra od poziomu trudnego i czy zostanie on w przyszłości przetłumaczony? Rozwiązanie jest dość nieoczekiwane, Muten Rōshi Ci pomoże ![]() RE: Candy Box - Q&A - fafikozoom - 05-05-2013 (05-05-2013, 22:36)convert napisał(a):(05-05-2013, 22:34)fafikozoom napisał(a):(05-05-2013, 22:31)PanMarchewka napisał(a): Czy zapełnienie wszystkich miejsc w ekwipunku=100% przejście gry? Ile można mieć maksymalnie cukierków na sekunde oraz jaki jest maksymalny poziom miecza? Czym się różni normalna gra od poziomu trudnego i czy zostanie on w przyszłości przetłumaczony? Dziadziu? Cóż, ta gra mnie już nigdy nie zdziwi ._. EDIT: Już czaję, mózg ma wolne połączenie EDIT2: Gra skończona ![]() ![]() RE: Candy Box - Q&A - ca1ek - 05-05-2013 Trzeba dodać możliwość wybrania ile chcesz cukierków zjeść. RE: Candy Box - Q&A - iber - 06-05-2013 Nie jest przetłumaczony konwerter cukierków. ![]() Fajna gra ![]() |