Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Ulubione Gry na PC - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Ulubione Gry na PC (/showthread.php?tid=781)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Ulubione Gry na PC - YaReX - 26-02-2013

1. seria DRAKAN (zwłaszcza pierwsza część) - kto nie grał, ten nie zrozumie Winking
2. serie o piratach, np: Sea Dogs, Age of Pirates 1+2 - topienie wroga nigdy się nie nudzi
3. seria Gothic (zwłaszcza część 1/2+NK)
4. seria Baldur's Gate + Icewind Dale
5. Medal of Honor AA i dodatki (po sieci)
6. Return to Castle Wolfenstein - za fajny klimat
7. seria THIEF (1+2+3) - nie ma to jak przejść gry na ekspert; bez zabijania Winking
8. seria Diablo (zwłaszcza druga część z dodatkiem)
9. seria Mass Effect - na ratunek świata nigdy dość
10.Unreal Tournament - oj grało się w to, grało...

RE: Ulubione Gry na PC - Krechaman - 02-03-2013

O kurcze trudno jest wybrać topkę Grinning
Na pewno różnej maści sandboxy (Wszystkie części gta, scarface, total overdose).
Call of duty 1,2, finest hour
Dawn of war 1, winter assault, dark crusade i Warhammer 40k

RE: Ulubione Gry na PC - CuteChainsaw - 03-03-2013

Mam wiele ulubionych gier, ale może pierwszą trójka, w której miejsca są losowe :P
- Sacred - część pierwsza wraz z dodatkiem, uh piekna gra, właśnie zakupiłem wydanie kompletne i cisnę w Sacreda 2, jednak nie ma on już takiego uroku, ale mimo wszystko jest fajną grą,
- seria Gothic, szczególnie 2 cześć i dodatek, równie dobra trójka, jednak z tragicznymi problemami technicznymi. Gothic 1 też mi się podobał, ale nie tak jak te dwie. Zmierzch Bogów to crap, a Arcania to nie Gothic,
- seria Wiedzmin, obie gry są genialne.

RE: Ulubione Gry na PC - Lecter - 04-03-2013

Chciałem założyć temat o zapomnianych perełkach na pcta, ale skoro jest już ten temat, to sobie poużywam. Jedną z moich ulubionych gier na komputer jest Space Rangers 2 wraz z dodatkiem. Absolutnie najlepszy space simulator swego czasu, bardzo rozbudowany, gra rozgrywa się na wielu płaszczyznach i pozwala na naprawdę dużo. Uniwersalność rozwoju bohatera pozwala cieszyć się grą za każdym razem na nowo. Kto nie grał, ten trąba, a powinien chociaż dać tej grze szanse.

RE: Ulubione Gry na PC - PiontG - 05-03-2013

Moja ulubiona, choć nieco przestarzała gra to CS 1.6
Oczywiście na Steam'ie (jakże by inaczej)
A z nowszych produkcji to Metro 2033 i Team Fortress 2 Smiling

Polecam szczególnie Metro
Wczuwając się w klimat gra naprawdę nabiera nowego, znaczenia a kolejne przygody.. Ehh.. A się chce przejść poraz kolejny Grinning[/u]

RE: Ulubione Gry na PC - TheYoshi6 - 07-03-2013

Seria Mortal Kombat , Hitman seria , Saint's row 2 , i oczywiście Fear 2 i The Elder Scrolls Morrowind kolejność losowana

RE: Ulubione Gry na PC - Gargul007 - 11-03-2013

Z ulubinych to:
1.Seria Mass Effect
2.Gothic 1&2
3.Seria Assassins creed (bez 1)
4.Mafia 1&2
5.Seria Max Payne
6.Seria Gears of War
7. Oba Wiedźminy Grinning

RE: Ulubione Gry na PC - Zilla - 12-03-2013

1. Heroes III: Of Might And Magic - nieważne ile bym w to grał, zawsze chętnie wracam do tego tytułu.
2. Jurassic Park: Operation Genesis - ze względu na bazę modów.
3. Left 4 Dead - najlepsza gra co-op dla mnie na PC. Nie czerpie takiej satysfakcji z grania w nią na X360 jak na PC.
4. Call Of Duty - tak, wiem że co roku dostajemy to samo ale ta forma mi się podoba, sprawdza się dla mnie i CoD zostaje jedną z moich ulubionych gier.
5. AVP - po prostu jestem fanem uniwersum i podoba mi się AVP zarówno stary jak i nowy.
6. Resident Evil 5 - ok, ten tytuł jest multiplatformowy (jakby inne które wymieniłem nie były) ale tyle ile razy z kolegą żeśmy przeszli tą grę, na każdym poziomie trudności to nikt nie przeszedł (chyba :p). Teraz na 6 ostrzymy zęby :3
7. Stalker - po prostu lubię ten klimat.

Dalej bym jeszcze pewnie coś wymienił ale to chyba główne.

RE: Ulubione Gry na PC - arusbak - 12-03-2013

To ja też się wypowiem Smiling
1. Mafia (oczywiście część 1)
2. Assasin's Creed brotherhood
3. The Saboteur
4. Stalker
W te tytuły jakoś najlepiej mi się grało Smiling

RE: Ulubione Gry na PC - Piastunka - 13-03-2013

Kolejność przypadkowa:
-GTA: San Andreas
-Wiedźmin pierwszy
prawie wszystko co na ID Tech 4 czyli:
-DooM 3
-Quake 4
-Prey
Do tego:
-Fahrenheit
-Hitman: Blood Money

Znalazłoby się dużo więcej, ale to takie które przyszły mi jako pierwsze na myśl i po spojrzeniu na półkę z grami.

RE: Ulubione Gry na PC - Kamil795 - 20-03-2013

- Wiedźmin
- Fable
- Sybieria 1 & 2
- Seria Pro Evolution Soccer
- Hitman: Blood Money
- TR: The Angel of Darkness

RE: Ulubione Gry na PC - Mystique - 21-03-2013

Moje ulubione gry na PC to Anno 2070, Twierdza 3 oraz F1 2012. Jeszcze Medal of honor:Warfighter oraz Crisis 3 i Dead Space 3.

RE: Ulubione Gry na PC - Pawlo03 - 21-03-2013

- Starcraft 2 - multi to bajka, sinlge to bardzo porządna opowieść z bardzo fajnym twistem
- Diablo(seria) - to znowu Blizz. Ich gry nie mogą być słabe, a Diablo ma dla mnie efekt jeszcze jednego lochu.
- Seria Battlefield - po przesiadce z CoDa wspaniałe uczucie wolności, duże mapy, dużo pojazdów i teamplay to wszystko czego mi trzeba
- Seria Assassins Creed - Świetnie poprowadzona fabuła, super odwzorowane miasta i świetna muzyka tyle mi wystarczy.
- Seria Mass Effect - Tutaj znów fabuła i muzyka kupiły moją duszę. Opowieść na miarę Gwiezdnych Wojen.
- Seria Crysis - Bardzo fajna fabuła jak na FPS, bardzo dobry gameplay z kombinezonem i grywalny multik
- Seria Wiedźmin - Bo fabuła, bo Polskie gry, bo świetne gry tak po prostu

RE: Ulubione Gry na PC - keis - 26-03-2013

Chociaż jestem nowy to podzielę się swoimi ulubionymi grami Grinning

Kolejność losowa, są to po prostu gry które sprawiły mi najwięcej radości Grinning

1. Fallout 1,2,3
2. Baldurs Gate 1,2
3. Icewind Dale 1,2
4. Planescape: Torment
5. Portal 1,2
6. Star Wars Knights of The old Republic 1,2
7. Star Wars Jedi Outcast i Jedi Academy
8. Deus Ex Human Revolution
9. Elder Scrolls Morrowind i Skyrim
10. Starcraft 1 + WOL + HOTS (EPIC)

Pozdrawiam Grinning

RE: Ulubione Gry na PC - xyryt - 27-03-2013

1.Gta IV
2.Battlefield 3
3.Alien Nations II

RE: Ulubione Gry na PC - Shaggy099 - 27-03-2013

1.Dishonored
2.Seria Borderlands
3.Bioshock'i
4.Heroes of Might and Magic III
5.Jade Empire
6.TES'y
7.DOOM 1 & 2

RE: Ulubione Gry na PC - Dolar540 - 28-03-2013

1.Limbo
2.Rayman Origins
3.Syberia
4.Alan Wake
5.osu

RE: Ulubione Gry na PC - Conen - 06-04-2013

DooM 1 i 2 z modem drutal DooM, Quake, saga gothic , punisher, painkiller, silent hill 1 i 2, Resident evil 4, manhunt, polanie II i dużo innychGrinning

RE: Ulubione Gry na PC - bobo89 - 10-04-2013

Hitman 1,Thief,gothic 1,2 Gta 3 i Mass Effect 2.

RE: Ulubione Gry na PC - szczuradox - 11-04-2013

1. BioShock 1 i Infinite
2. Borderlands 1 + 2
3. Heroes of Might and Magic V z dodatkami
4. Prince of Persia: The Sands of Time, Warrior Within i The Two Thrones
5. Saints Row 2 & The Third

RE: Ulubione Gry na PC - Heliocid - 11-04-2013

Oto moje Top 6 (kolejność jest przypadkowa)

-The Binding of Isaac
-Bioshock Infinite
-Saints Row The Third
-Ace Of Spades
-Assassin's Creed 2
-cała seria Mass Effect

RE: Ulubione Gry na PC - lunatyx - 11-04-2013

To moje top 7. Czemu akurat tyle? Bo tyle gier w które grałem można uznać za świetne'/genialne.

1.Mass effect 2 i 3- nigdy wcześniej ani nigdy później żadan gra mnie tak nie wciągneła oraz tak zagrała na emocjach
2. Dragon Age 1 i 2- dwie wielkie przydody w świetnym universum do tego spod ręki mistrzów z Bioware czego chcieć więcej
3. TES V: Skyrim- naprawfe trzeba coś pisać?
4. Seria HoMM Seria z którą jestem od gednialnej 3 po mocno średnią 6. Ale i tak należy się jej tu miejsce.
5. Seria AC a konkretnie od jedynki do bractwa. Wolność + klimat+ grywalanośc= świetna seria
6. Wiedźmin 1 i 2 Pomimo że dwójka mnie trochę zawiodła to i tak przy niej jak i przy pierwszym Wieśku bawiłem się wyśmienicie.
7. Alan Wake Gra pod pewnymi względami wybitna. Niestety momentami nużący gameplay zaprzepaścił szanse tego tytułu do kanonu gatunku. Ale dla mnie i tak jest genialna Grinning.

RE: Ulubione Gry na PC - Hotshotgg - 12-04-2013

Diablo II - oldschoolowa już gierka powracam do niej co roku, mimo że 3 wyszła rok temu nie zapomnę o 2 + LOD
saints row III - taka parodia GTA mega śmieszne misje, dobra zabawa i humor
urban terror - darmowa strzelanka typu CS na silniku quake
world of warcraft - najbardziej wciagajace mmo, chyba nie ma co rozpisywać raz zagrasz i nie możesz przestać przynajmniej przez jakiś czas

RE: Ulubione Gry na PC - bleub - 12-04-2013

Koniec samowolki i statsiarstwa. Następne posty w tym temacie mają zawierać argumentację dla wymienianych przez Was tytułów. Następne posty odbiegające od tej reguły będą nagradzane ostrzeżeniami BANAMI.
~bleub

RE: Ulubione Gry na PC - PrzemkoPLS - 12-04-2013

1 Diablo 3 interesująca kampania. od 1 do 4 osób. 4 poziomy trudności bonusy dla każdej klasy postaci (ekwipunek) fajne animacje speli. możliwość walczenia 1 vs 1
2 Far Cry 3/2/1 ciekawa strzelanina w 3 jest tryb współpracy do 4 osób ciekawe animacje wciągająca kampania
POLECAM