![]() |
[GRA] Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Gry PBF (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=140) +--- Wątek: [GRA] Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy (/showthread.php?tid=2423) |
RE: Morderca #1 - Kacpei - 18-09-2012 Mamy już dużo poszlak! Trzeba to zebrać do przysłowiowej "kupy". Pierwszą przydatną wskazówką jest rozlany Jack Daniels przy trupie klawego koguta. Ważna jest to poszlaka ponieważ klawego koguta nikt nie widział w ten dzień! Pomyślmy. Podejrzanymi są osoby z baru z poprzedniego dnia oraz wszyscy co uważają picie za głupotę. Po wykreśleniu martwych zostają: Manga ryu i ja jako osoby pijące w barze tanie whisky. knopers, który pił trunek zwany jack daniels oraz yodek, który nakrzyczał na wszystkich, którzy piją zamiast łapać morderce. Druga poszlaka to słowo bierność. Bierność-może oznaczać, że zabójca był bierny lub, że zamordowany zginął za to, że był bierny. Biernymi byli wtedy prawie wszyscy. A z żywych to: Manga ryu ja exgamer dorczenzo yodek Kenji Wojowu Trzecia jest mapa. Co ona oznacza? ktoś nowy? Jak tak to dlaczego każdy kto przybył do miasta niedawno zmarł? Czwarta była mapa z zielonymi punktami. Kolor ów oznacza niezdecydowania. Ale kto był niezdecydowany wtedy? Na pewno ofiara gamenem. Jak również: manga ryu ja yodek ExE221 Kenji Wojowu Dorczenzo Piąta poszlaka. To list! Od kata! Napisał podobno do swojego przyjaciela kenji'ego. A w ps. odpowiada do manga ryu. Tylko to powoduje, że są niewinni czy winni? Ostatnią poszlaką mamy wczorajszą nieobecność mordercy. Wczoraj zmęczony był manga ryu. Nie widziałem również: knopers Wojowu Kenji ExE221 Teraz pytanie kto! Połączmy to w całość. Niech 3 osoby pijące będą bazą. Kto pił? A tak: Kacpei (ja) Manga ryu knopers o nie pił byle czego tylko samego jacka danielsa Yodek (nie pił więc nie szkoda byłoby mu rozlać ten trunek) Mamy 4 osoby! Następna poszlaka wyklucza (albo wskazuje) knopersa 3 poszlaka nie daje nic (albo coś ominąłem). 4 poszlaka znowu wyklucza (lub wskazuje) knopersa List pokazuje nam(albo kat chce nam pokazać) komunikacje mordercy ze manga ryu i kenji Nieobecność podkreśla manga ryu i knopersa. Moim zdaniem to jeden z nich! Tylko który? RE: Morderca #1 - knopers - 18-09-2012 Kacpei to nie ja jestem tym, którego szukasz.Nigdy bym nie wylał Jacka i nie jestem na tyle głupi, że gdybym był mordercą to rozlał bym go przy ciele ofiary tego samego dnia co go piłem.Źle szukasz wyraźnie morderca chce się mnie pozbyć w dzień, a w nocy zabić kogoś innego. RE: Morderca #1 - Kacpei - 18-09-2012 To są tylko moje przemyślenia z którymi chce się podzielić z garstką (bo 7) mieszkańców i mordercy. Trop może być pomocny, a może pokazywać kto tego nie zrobił. Tak czy inaczej czas pokaże. RE: Morderca #1 - Stivi - 18-09-2012
Zostało 8 graczy. Jeszcze trzech i morderca wygra, więc trochę głupim posunięciem jest niegłosowanie, bo daje to całkowitą przewagę mordercy. RE: Morderca #1 - Theriuss - 18-09-2012 Dobry pomysł, Manga Ryu RE: Morderca #1 - Kenji_ - 18-09-2012 Może jednak postawię na swój pierwszy trop? Knopers Chociaż po przeczytaniu wiadomości Kapcei, stawiam na Manga Ryu RE: Morderca #1 - Dorczenzo - 18-09-2012 Sory Manga Ryu, takie życie ![]() RE: Morderca #1 - Wojowu - 18-09-2012 Wola większości wolą większości. Może będę sam jeden, ale ja ryzykuję głos na knopersa. Analiza Kapcei wskazuje też częściowo na niego. RE: Morderca #1 - Stivi - 18-09-2012 Jest NOC Malutka grupka mieszkańców postanowiła dokonać kolejnego samosądu. Tym razem ofiarą padł MangaRyu. Mieszkańcy ogłuszyli go gdy stał w kolejce w sklepie, następnie zakopali go po szyję w ziemi w taki sposób, by jego głowa znajdowała się w otworze pozwalającym wlać jakąś ciecz do środka. Na nieszczęście MangaRyu pogoda była bardzo deszczowa...
W wyniku głosowania zginął MangaRyu - mieszkaniec. RE: Morderca #1 - Stivi - 19-09-2012 Jest DZIEŃ Kolejne ciało znajdowało się 7 jardów od miejsca drugiej zbrodni. Usadowione było na krześle, w podobny sposób jak w przypadku ofiary w parku. Grem przyglądał się ciału bliżej, tym razem dało się zauważyć bardzo jednoznaczne przyczyny śmierci. Ofiara, która był knopers miała poderżnięte gardło, a na klatce piersiowej wycięty trójkąt w skórze z dwiema kreskami na wysokości 1/3 i 2/3 ów trójkąta. W kieszeni ofiary znajdowały się dwie kartki, jedna starsza, zawierająca informacje dzięki którym można było odszyfrować kod zostawiony uprzednio przez mordercę: Cytat:30.04.1945, 16:00Grem w tym momencie przestał czytać i zainteresował się drugą kartką: Cytat:
Tej nocy zamordowany został knopers - mściciel RE: Morderca #1 - Kacpei - 19-09-2012 Morderca atakuje! Zostawił list! zostało 6 ludzi. To nasza ostatnia szansa, a na dodatek byłem blisko! Co przeoczyłem? Poprawie kilka błędów i może się uda. Morderca pisze do niewinnych w liście! Pozwala to zauważyć nam, że Ja i kenji nie jesteśmy mordercami. Już tylko 4 osoby zostały! 25% Co dalej? yodek dorczenzo Wojowu i exe221 są podejrzani! Wczoraj nie widziełem yodka, ale przedwczoraj był. I to kiedy morderca zrobił sobie wolne! Przedwczoraj nie było Wojowu i exe221. Dla mnie oni będą podejrzanymi. Wczoraj obaj byli i dokonano kolejnego morderstwa! Chociaż byłem blisko. Co oznacza, że ktoś z poszlak jest w to wplątany! Ale kto jest mordercą?! Coś przeoczyłem, coś przeoczyłem. Tylko co? Musi tu być coś co pozwoli nam wskazać morderce! RE: Morderca #1 - Kacpei - 19-09-2012 Trunek oznaczał, że morderca nie był w barze! Mapa, że morderca nie jest nowy! Dodatkowo listy pokazywały kto jest niewinny. I to z nazwiskami! poszlaki wskazują kto jest niewinny! 6 osób ja nie moge być mordercą tak samo kenji! hm? Czyli bierność mówi, że wtedy morderca NIE był bierny! To ważna wskazówka. Yodek nikogo nie oskarżał w dzień wcześniej. Tak samo jak dorczenzo i wojowu! exe221! Jest winny! Jako jedyny oskarżał! nie pił przed rozlanym trunkiem nie oskarżał przed biernością i nikt do niego się nie zwrócił w listach! Ja stawiam na niego swoją dumę! Jeśli to nie on wszyscy zginiemy! RE: Morderca #1 - Kenji_ - 19-09-2012 No to został ost z moich 3 typów exe221 RE: Morderca #1 - yodek - 19-09-2012 Hm...ExE221 - morderca, czy nie morderca? Oby ten głos był tym właściwym! RE: Morderca #1 - Kacpei - 19-09-2012 3 osoby głosowanie ważne. Ale czy to on jest morderca? Jak nie to wszyscy zginiemy! RE: Morderca #1 - Stivi - 19-09-2012 Jest NOC Mieszkańcy pojmali tym razem ExE221 jako domniemanego morderce. Miał albo ponieść śmierć albo przyznać się do morderstw. Mieszkańcy wspólnie podjęli decyzję by oblać go feromonami krowy i wrzucić do dołu w którym był bardzo napalony byk. ExE221 przeżył bardzo brutalny gwałt z "rąk" byka, niestety nie przyznał się do bycia mordercą. Po kilku godzinach katuszy, wyzionął ducha. Po jego śmierci było tylko słychać śmiech... śmiech prawdziwego mordercy, któremu już nikt nie mógł zagrozić. Był nim yodek
W wyniku głosowania zginął ExE221 - Mieszkaniec. RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Manga Ryu - 19-09-2012 Brawo. Mówiłem, że zagadkowy tryb listów wskazuje na yodka, to skazaliście mnie za to, że na lotnisku siedziałem. Brawo! ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Wielkimati - 20-09-2012 Hue Hue Hue. Mój wspólnik dobrze działał, gratulację chłopie! Dziękuję wszystkim za grę i wspólną zabawę, szkoda, że tak szybko mnie zabiliście ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Kacpei - 20-09-2012 Wybaczcie mi źle poprowadziłem końcówkę. :P Ale byłem blisko. Zastanawiałem się kto to mógł zrobić i najpierw miałem dać na yodka, ale zmieniłem. Niestety ![]() ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - yodek - 20-09-2012 Oj tam, oj tam ![]() Swoją drogą to sobie zapisywałem w Excelu 'notatki' na których opierałem swoje kolejne plany :P http://www.dropbox.com/s/hmumbphmegal88j/arhn_eu_morderca01.png Jak ktoś chce, mogę udostępnić w postaci .xlsx ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Kacpei - 20-09-2012 No nic. Najważniejsza dobra zabawa. Nie ukrywam, że nawet bawiłem się przy tej grze. Co prawda na początku lepiej niż potem. Na samym końcu kombinowanie było fajne. Mam nadzieje, że przy 2 jak będzie będą aktywniejsze osoby ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Wojowu - 20-09-2012 Ciekawie to rozegraliście. Miło było wziąć udział w takiej zabawie, więc równie chętnie wezmę udział w kolejnej grze ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - bleub - 20-09-2012 Świetna zabawa, dziękuję osobom aktywnym za udzielanie się w temacie i pogłębianie klimatu. Było mi bardzo miło uczestniczyć w grze ![]() RE: Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy - Bufoniasty - 20-09-2012 Hehe! Yodek ładnie to rozegrał. ^^ |