![]() |
Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Gracze - Graczom (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? (/showthread.php?tid=10080) |
Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Mafro95 - 23-07-2015 Cześć wszystkim! ![]() Wakacje, ludzie wyjeżdżają na wakacje, przygotowują się do studiów, a spora część uczniów szuka miejsca gdzie może dorobić. Ja należę do tej ostatniej grupy i zacząłem pracować na złomisku. Jest co robić, ale okazało się, że jest tam tyle rzeczy pobudzających mój "nerdyzm", że postanowiłem się tym z Wami podzielić ![]() Złomowisko jak złomowisko, dużo metali, rozbitych samochodów, komputerów czy sprzętów RTV i AGD, a w tym konsole i stare komputery stacjonarne ![]() ![]() Większość z nich ma w środku nawet jakieś bebechy ![]() ![]() No ale umówmy się, że tego typu pecety to nic szczególnego ;D dalsze znaleziska są o wiele ciekawsze ![]() ![]() ![]() Tych sprzętów nie trzeba przedstawiać ![]() ![]() ![]() Dużo lepsza kondycja niż Amiga i Commodore ![]() Na koniec wisienka na torcie! Początek zmiany, godzina 6:55, przechadzka po placu, a tam wśród gratów leży: ![]() PsOne ![]() ![]() Ogólny stan był dobry, nic nie pourywane, otwierała się, była tylko po prostu brudna, jak na transport w kontenerze ze złomem to nówka ![]() Postanowiłem ją zabrać do domu i dzięki okablowaniu od PS2 podłączyłem ją do telewizora i... okazało się że działa (Moje gadanie na filmiku wynika z tego, że nagrywałem go dla mojego brata, który jest wielkim fanem serii gran turismo, szczególnie w trybie symulacji ![]() Teraz moja poczciwa czarnulka ma starszą siostrę ![]() ![]() ![]() Teraz pojawia się pytanie ile z tych sprzętów działało w momencie dotarcia na skup(PsOne leżało wśród gratów ze świeżego transportu, a pokazane wcześniej sprzęty leżą na skupie już dłuższy czas) i ile z nich uda mi się uratować ![]() Jeżeli Was to interesuje to będę tutaj wrzucał swoje znaleziska ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - romekb - 23-07-2015 Jak możesz to wrzucaj zdjęcia na imgur, bo wszyscy pewnie widzą coś takiego: ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Mafro95 - 23-07-2015 Teraz zdjęcia są normalnie widoczne? ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - kokoshkv - 23-07-2015 Tak widać. Swoją drogą widziałem dzisiaj Twoje zdjęcia na jakiejś facebookowej grupce ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Mafro95 - 23-07-2015 Ja sam dawałem te foty na grupie "Beczkownicy Zapytaj Beczkę" ![]() Generalnie na placu pracuje może z 6 osób, więc mamy między sobą dobre stosunki i jak od czasu do czasu ktoś coś sobie weźmie to nic się nie stanie ;D Oczywiście gdyby każdy wynosił po kg miedzy codziennie to już by było inaczej, ale jakieś pojedyncze graty, które nie wiadomo czy działają można brać ;D RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Dekakura - 23-07-2015 Aż serce boli jak widzę takie rzeczy na złomowisku ![]() Ale dla ciebie propsy że chce ci się ratować takie rzeczy przed niszczarką ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Mafro95 - 24-07-2015 Dzisiaj udało mi się znaleźć komplet padów do PS ;D ![]() Szary jest w 100% sprawny, przynajmniej na tą chwile tak mi się wydaje ![]() ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Kaktus186 - 24-07-2015 Bardzo ciekawe znalezisko ![]() ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - LipanekPL - 25-07-2015 ciekawe co jutro znajdziesz RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Hikaru007 - 25-07-2015 ![]() O dziwo działał, co było w nim? Dane klientów banku Milenium, z tego co widzę w internecie to była prawda. RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Mafro95 - 31-07-2015 Tydzień w pracy przeminął i już myślałem że nic się w tym tygodniu ciekawego nie trafi, ale jednak ![]() Wśród różnych elektro śmieci dostrzegłem zakurzone "pudełko", i było to PS2 Slim ![]() ![]() Po podłączeniu okazało się, że konsola działa, jednak nie jest w 100% sprawna. Nie działa napęd, tylko bzyka i nie widzi płyt(ale kręci) https://www.youtube.com/watch?v=a2FN8sF_er8&feature=youtu.be Nie jest to bardzo zła opcja, bo za pomocą FMCB odpaliłem na próbę emulator nesa i obraz i dźwięk są bez zarzutu ![]() Po przeczyszczeniu mam taką oto czarnulkę: ![]() Oprócz tego znalazłem też to: ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Banan - 31-07-2015 Mocno zazdroszczę, też chciałbym pracować na złomowisku i spędzać czas na poszukiwaniu perełek ![]() ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Matelord - 31-07-2015 Szukacie kogoś do pracy? Zwalniam się z roboty i już do was pędzę ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Kaktus186 - 31-07-2015 Mafro95, poszukasz coś dla mnie? Najlepiej to coś(konsola) działającego ![]() RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Pawel 2Kier - 17-08-2015 Dla mnie to niewyobrażalne, jak można takie urządzenia wyrzucać. Zawsze darzyłem konsole jakimś sentymentem i przykro mi się patrzy, gdy widzę je na złomowisku. RE: Skarby? Złomy? - Co można znaleźć na złomowisku? - Kenshiro - 20-08-2015 Tak w ogóle to czy na złomowisko można wejść tak o i brać cokolwiek nie będąc pracownikiem? Ciekawi mnie to od czasu kiedy oglądałem Bliźniaki Crump (kto wie ten wie ![]() |