![]() |
Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Sony (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=8) +---- Dział: Playstation 3 (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=11) +---- Wątek: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań (/showthread.php?tid=10159) |
Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Krebel - 15-08-2015 Myślę nad kupnem PS3. Byłaby to moja pierwsza konsola, więc chciałbym również mieć możliwość grania w gry ze starszych konsol Sony. I tu pojawia się problem, bo z tego, co wyczytałem, nowsze wersje trójki nie są wstecznie kompatybilne z grami na PS2, a tam również znajduje się zapewne cała masa gier do ogrania. Więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc, jaką wersję PS3 wybrać. Ze względu na cenę myślę o kupieniu używki na Allegro czy innym OLX. Jednak nie wiem, jak to jest z awaryjnością. No i przy okazji moglibyście polecić mi ciekawe gry do ogrania, nie miałbym nic przeciwko. :-) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - may - 15-08-2015 Zazwyczaj YLODy dostają faty, więc tej wersji omijaj szerokim łukiem. Gry z PS2 możesz kupować z PSNa - odpalają się one w emulatorze na PS3. RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Krebel - 15-08-2015 Czyli problemów z grami z PS2 nie ma, jeżeli nie odpalam ich z płyty? To OK, bo gier konsolowych nie mam. Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - may - 15-08-2015 Nie powinno być żadnych problemów, pomijając to że nie każda gra może być dostępna na PSNie. RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - luklew - 15-08-2015 W wersji cyfrowej nie ma wszystkich tytułów, w dodatku sam zauważyłem, że niektóre są... niezoptymalizowane. Kupione z entuzjazmem GTA Vice City okazało się wręcz niegrywalne przez spadki FPS, natomiast GTA San Andreas działa już super. Także moim zdaniem lepiej jak po prostu kupisz sobie PS2 osobno ![]() Ale tylko jeśli chcesz grać w starsze tytuły. Fakt, na PS2 jest ogromna biblioteka gier, ale na PS3 uwierz że też jest w co grać ![]() RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Krebel - 15-08-2015 A jeżeli chodzi o awaryjność, to bezpiecznie jest kupić używkę, czy dopłacić i mieć nówkę z gwarancją? Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - may - 15-08-2015 To już zależy jak bezpieczniej się będziesz czuł, ale używka powinna być ok. RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Kenshiro - 18-08-2015 Nowsze wersje PS3 nie obsługują płytowych wersji gier z PS2. Na naszym rynku gdzie konsole są sprzedawane w trybie PAL, ta wersja jest tylko jedna (chyba) i nosi nazwę kodową CECHC(xx). Ja sam posiadam PS3 320GB i o awariach nigdy nie było mowy, także polecam ![]() RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Krebel - 18-08-2015 Kenshiro, a kupiłeś nową czy uzywkę i kiedy? A poza tym, jak znaleźć dobrą używkę? RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Kenshiro - 18-08-2015 Kupiłem oryginał w empiku mniej więcej w wakacje 2011 roku. Z używkami na allegro albo jakimś OLX bym uważał i kupował tylko u zweryfikowanych sprzedawców i nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie w Gdańsku jest na samym mieście dużo sklepów które oferują używane konsole więc może u siebie byś poszukał? Poza tym, dobrą pod jakim dla Ciebie względem? RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Krebel - 18-08-2015 Pod takim względem, żeby konsola trochę mi posłużyła, nie miała awarii ani niczego w tym stylu. A jeżeli chodzi o używki a allegro, to sprzedawcy z diamentową gwiazdką chyba mogą być w miarę godni zaufania. Poza tym czym różnią się Slim od Super Slim (oprócz wyglądu oczywiście)? RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Kenshiro - 18-08-2015 Szczerze to żaden z moich znajomych nigdy nie zgłosił usterki więc ciężko mi mówić o awariach konsoli. Nic nigdy nie wiadomo do końca ![]() ![]() ![]() RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Krebel - 18-08-2015 Wciąż zależy mi na emulacji, ale jeżeli mam wybierać pomiędzy uruchamianiem wszystkich gier z PS2 i większą awaryjnością - w końcu konsole te nie są już produkowane i są starsze, a częścią gier z PS2 - tych z PS Store i mniejszą awaryjnością, to wybieram to drugie - na PS3 jest też masa gier. Ponowię pytanie - czym różnią się Slim od Super Slim (oprócz wyglądu oczywiście)? RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - Kenshiro - 18-08-2015 Super Slim to PS3 piątej generacji. Poza zmienionym wyglądem chyba tylko chodzi ciszej. RE: Kupno PlayStation 3 - kilka pytań - guy_fawkes - 18-08-2015 SS ma inny sposób ładowania płyt (od góry), a przede wszystkim wbudowane 12GB pamięci flash, stąd wersja z taką pamięcią to podstawowy model tej rewizji. Oczywiście nie ma problemu z kupnem modelu z zamontowanym już dyskiem bądź dokupienia osobno, lecz w takiej sytuacji potrzebujesz również sanek (ok. 40zł). Poza względami estetycznymi SS to moim zdaniem udany model - mały, kompaktowy, cichy. Sam taki mam od 3 lat i w zupełności mi wystarcza. |