![]() |
Problem z cenami konsol retro w Polsce - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Konsole Stacjonarne (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: Problem z cenami konsol retro w Polsce (/showthread.php?tid=11395) |
Problem z cenami konsol retro w Polsce - Porucznik - 26-09-2016 Kolekcjonuję retro sprzęt od lat i zdaję sobie sprawę że na allegro mamy wielu januszy biznesu którzy pod każdym NES-em zrobią dopisek (jedyny taki, unikat) Ale to co zrobił ten pan to przesada ![]() http://allegro.pl/nintendo-entertainment-system-nes001-1985-6-gier-i6493416902.html Ja rozumie że czasem zdarzają się jakieś unikaty których są 2 sztuki na świecie jak egzemplarze developerskie czy jakieś wersje konsol work edit jednak to co pokazał ten pan to idealny pokaz jak bardzo kupcy psują nam rynek retro gdzie w japoni czy USA często retro kosztuje ćwierć naszej ceny. a czemu zapytacie z prostej przyczyny bo oni wiedzą że te konsole wyszły w tylu egzemplarzach że nie mogą być drogie. Po drugie zrozumiał bym gdyby to była premierowa, zamknięta w pudełku konsola jednak w tym stanie gdzie jest ona całkiem widocznie skorodowana przez słońce a dołączone gry nie są zbyt rzadkie to mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić że kolekcjonowanie retro w najbliższym czasie będzie dla nas coraz trudniejsze i to właśnie przez takich panów jak ten którego przedstawiłem powyżej. A i tak na marginesie może wyjdę na teoretyka spiskowego ale kiedy np. archon zrobił recenzję gb boy color nagle ceny na allegro podskoczyły do góry ALE HEJ TO TYLKO TEORIA. A no i czekam aż ktoś wyjaśni mi może czemu to jest tak drogie bo może się mylę może czegoś nie wiem i cena tej konsoli jest słuszna a tylko nie potrzebnie tu wylałem kwas więc jak coś to proszę mnie poprawić ewentualnie usunę wątek czy samego siebię z życia bo dostane dzikie hejty po których będę miał ochotę pić rozpuszczalnik. Oczywiście zapraszam do dyskusji no bo od tego chyba jest forum. RE: Problem z cenami konsol retro w Polsce - Dark Archon - 27-09-2016 Cześć, Poruczniku. Niektórzy sprzedający ustawiają taką cenę, gdy z jakiegoś powodu nie chcą jednak sprzedać konsoli. Na przykład wyjeżdża na wakacje albo już komuś opchnął bokiem i nie ma jej na sprzedaż. To nie jest cena produktu. Dzięki takiemu zabiegowi cenę można potem zmienić z powrotem czy skończyć aukcję bez ponoszenia dodatkowych opłat za jej przerwanie. RE: Problem z cenami konsol retro w Polsce - Porucznik - 27-09-2016 Mam nadzieje że masz rację jednak nie zmienia to faktu że ceny retro sprzętu w Polsce są dość wygórowane. A i kiedy będę mógł cię ograć w Wormsach RE: Problem z cenami konsol retro w Polsce - GRYzonie - 13-10-2016 Ceny sprzętu retro w Polsce są wygórowane często z prostej przyczyny: w naszym kraju było znacznie znacznie mniej konsol niż na zachodzie. Oczywiście wiele z nich nigdy nie miało w naszym kraju oficjalnej premiery. RE: Problem z cenami konsol retro w Polsce - Wysy - 19-10-2016 Żałuję, że aukcja się zakończyła, bo może bym kupił ![]() A tak na poważnie to albo wcisnął mu się przycisk "0" na klawiaturze albo po prostu gościa nieco po...ało! RE: Problem z cenami konsol retro w Polsce - bololabich - 08-11-2016 Zaskoczę Was Panowie ale to NIE prawda, że retro w PL jest drogie :P drogie są tylko konsole Nintendo bo np pierwsze Xboxy mamy prawdopodobnie najtańsze na świecie!! To samo Sega :o już takie perelki na allegro szły, że głowa boli... sam kupiłem MegaDrive model I "HD" z całym zestawem, wszystko oryginalne za stówkę, Sonic PAL box 40zł i chyba najlepsza zdobycz Sonic Japoński box 20zł! gdzie oczywiście Japońskie gry na Sege sa najdroższe bo Sega była tam mało popularna :o Jeśli chodzi o Nintendo to trzymam sie regionu Japońskiego i zamawiam ze sklepów (polecam, czasami po 2x taniej niz eBay jak się pogoogluje sklepy) i eBaya. Mimo wszystko udało mi sie kupić Wai Wai World na Famicoma z allegro za nie całe 3 dyszki (eBay ~120zł) i kilka gier na GB całkiem przyzwoicie. |