![]() |
Achievementy - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Interakcje (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Achievementy (/showthread.php?tid=1631) Strony:
1
2
|
Achievementy - Dark Archon - 26-02-2012 Już wkrótce na arhn.eu pojawi się system achievementów - zabawa w której za wykonywanie różnych czynności na stronie i forum dostawać będziemy, jak na konsolach, "osiągnięcia". Pomyślałem więc, że fajnie byłoby popuścić wodze fantazji i pobawić się w wymyślanie takich osiągnięć. Powymyślajmy wspólnie "aczisy"! Jak powinny wyglądać ich ikony? Za co powinniśmy je otrzymywać? Najciekawsze spośród opublikowanych trafią do naszego systemu, więc przyłożenie się do tematu będzie dodatkowym plusem ![]() Grafiki aczisów powinny mieć 256x256 pikseli i mieścić się w naszym szablonie, który można pobrać tutaj: http://dl.arhn.eu/misc/aczi/aczibox.psd Jeśli nie macie photoshopa lub nie chcecie bawić się w szablony, wystarczy że zapostujecie grafikę o rozmiarach 256x256, a ja sam potem będę mógł umieścić ją w takim szablonie, jeśli zdecydujemy się jej użyć. Pozwólcie, że dla przykładu, rozpocznę ja ![]() ![]() Nazwa: Fanboj Nintendo Opis: Przeczytaj artykuł otagowany jako "Nintendo". ![]() Nazwa: Grem approved (sekretny achievement) Opis: Obejrzyj forumowy profil Grema ![]() Nazwa: Torlled Opis: Użyj swojego pierwszego torllface'a! - Achievementy mogą dotyczyć względenie wszystkiego - każdej w miare sensownej akcji - rejestracji, obejrzenia czegoś specyficznego, wypełnienia profilu, napisania X postów, otrzymanie ostrzeżenia, napisanie posta, i tak dalej. Wszystko co w miarę sensownie przyjdzie wam do głowy najprawdopodobniej dałoby się podpiąć pod nasz system ![]() ![]() RE: Achievementy - Eksterminator - 26-02-2012 ![]() Nazwa: Już stąd nie wyjdziesz Opis: Witamy na forum arhn.eu! ![]() Nazwa: Unboxing mąki Opis: Zmień styl forum na standardowy! ![]() Nazwa: Spaliła się bestia Opis: Trzeba było cudzych budynków nie podpalać! ![]() Nazwa: Gears of Archon 3 Opis: Odgadnij zagadkę Archon'a w kalamburach ![]() Nazwa: Nicość, nicość słyszę! Opis: Dołącz do audycji podcast'u Apogeum Nicości: Gry Pasjonują! O! Tyle mi do głowy przyszło. Pewnie po jutrzejszej szkole mój umysł będzie pełniejszy pomysłów :-) RE: Achievementy - Dorczenzo - 26-02-2012 Świetne ![]() RE: Achievementy - Berorn - 26-02-2012 ![]() Nazwa: Z pierwszego tłoczenia Opis: Napisz swój pierwszy komentarz RE: Achievementy - Theriuss - 26-02-2012 11/10 - Aczi dobry. RE: Achievementy - Dark Archon - 26-02-2012 Świetne. Pragnę więcej ![]() RE: Achievementy - Eksterminator - 26-02-2012 ![]() Nazwa: Upadło Ci mydełko? (sekretny achievement) Opis: Grem dał Ci punkt do reputacji! RE: Achievementy - Berorn - 26-02-2012 ![]() Nazwa: Dobroczynny Opis: Daj 10 punktów reputacji ![]() Nazwa: Noob Spambot Opis: Napisz 50 postów na forum ![]() Nazwa: Ja nie śpię, ja czuwam! Opis: Napisz post od 3:00 do 4:00 w nocy Jeszcze taki na dobranoc ^^ RE: Achievementy - Dorczenzo - 27-02-2012 Podnoszę poprzeczkę - proponuję "po 3 w nocy" ![]() RE: Achievementy - Berorn - 27-02-2012 Zrobione ![]() RE: Achievementy - Dorczenzo - 27-02-2012 I fajnie ![]() EDIT: Mamy już 60 acziwmentów! RE: Achievementy - Stivi - 03-03-2012 (26-02-2012, 22:23)Eksterminator napisał(a): A może takie "aczi" za indywidualny punkt od każdego moda/admina/redaktora? Fajne konkursy można by było organizować :P I oczywiście aczi typu "masz je wszystkie!" po zebraniu całego "seta" RE: Achievementy - Dorczenzo - 03-03-2012 Z całym setem będzie ciężko, liczba aczi wynosi obecnie 62 i podejrzewam, że jeszcze urośnie ![]() ![]() RE: Achievementy - xxxxyyyy - 03-03-2012 Mam nadzieję że większość będzie ukryta. Co to za frajda postępować z opisem żeby jakiś aczek wpadł. Lepsza jest niespodzianka. Jeszcze przydałby się ten motyw dźwiękowy z ps3 przy wpadaniu ;p RE: Achievementy - Dorczenzo - 03-03-2012 Zdecydowana większość będzie ukryta ![]() RE: Achievementy - xxxxyyyy - 03-03-2012 No i to chciałem usłyszeć. Tylko żeby się komuś nie wyrwało po przyjacielsku. Kumoterstwu i nepotyzmowi mówimy stanowcze nie ;p RE: Achievementy - Dark Archon - 03-03-2012 Cieszę się, że pomysł achievementów przypadł wam do gustu i z przyjemnością chciałbym ogłosić, że zalążki systemu pojawiły się właśnie na stronie. Z czasem system będzie rozbudowywany, ale początki frameworka są już dostępne i lada moment będzie można odkrywać i zdobywać pierwsze acziwmenty. Kolejne będą sukcesywnie dodawane do systemu. Miłej zabawy w zdobywanie aczi-aczi ![]() RE: Achievementy - dzej - 03-03-2012 A skąd wiem, że go zdobyłem/ gdzie mogę je przeglądać ? edit: NVM już wiem ![]() RE: Achievementy - xxxxyyyy - 03-03-2012 Usłyszysz charakterystyczny dźwięk ;p RE: Achievementy - Stivi - 03-03-2012 Dobra robota ![]() RE: Achievementy - Berorn - 03-03-2012 Zaczyna się wesołe nabijanie aczi aczi ![]() RE: Achievementy - dzej - 03-03-2012 Dark Archon i Grem są wspaniali . Cycki . swinub. (arczi test) edit: dupa ![]() RE: Achievementy - xxxxyyyy - 03-03-2012 I wszyscy jak ciecie z tymi jedynkami wygladamy ;p RE: Achievementy - dzej - 03-03-2012 Sprzedam konto cena: 50 zł mam 5 aczivmentów. RE: Achievementy - Berorn - 03-03-2012 Kurde, przestańcie już nabijać posty, żeby aczi dostać ![]() |