Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Pokemony czy Digimony? - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Offtop Wszelaki (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Pokemony czy Digimony? (/showthread.php?tid=1725)

Pokemony czy Digimony? - Chmurowaty - 03-04-2012

Let the war begin. Wielu z nas oglądało (Może i nawet ogląda) jedną z tych serii, niewykluczone że nawet obie. Jakie jest wasze zdanie? Woleliście Pikachu, Chalizarda i resztę ekipy, czy może Agumona, Devimona etc.?

Ja od razu się przyznaje do większej zachęty w oglądaniu Digimonów, w wieku 7 lat chyba każdy odcinek jaki leciał w telewizji oglądałem i bawiłem się świetnie, gdzie za to pokemony omijałem szerokim łukiem ponieważ kreskówka strasznie mnie nudziła

RE: Pokemony czy Digimony? - Berorn - 03-04-2012

Pokemony !!11

RE: Pokemony czy Digimony? - Dark Archon - 03-04-2012

Oczywiście, że Pokemony! Anime to tylko dodatek, prawdziwy miód sączył się z gier, który były przed serialem i pewnie będą trwały długo po.

Gdzie skończyły Digimony, każdy widzi.

Bidoof

RE: Pokemony czy Digimony? - dzej - 03-04-2012

Pokemony do drugiej generacji były bardzo ok. Potem Childish

W digimony grałem tylko na gba, i wbrew mojemu nastawieniu nie były takie złe.

Nie mniej Psyduck > ALL

RE: Pokemony czy Digimony? - Amai988 - 03-04-2012

Bez bicia sie przyznam że jestem za Digimonami :P
Nawet gdzieś w domu chyba mam jeszcze Digimon World 3 na PSX (pirackie, of course)

RE: Pokemony czy Digimony? - Tfor - 04-04-2012

Jeżeli mowa o anime: Digimony
Mowa o mandze: Digimony

Gry: Pokemony (choć gry z serii Digimon World na PSX'a nie są złe ;] Rumble Arena też nawet nawet)

RE: Pokemony czy Digimony? - Manga Ryu - 04-04-2012

Ja uwielbiam gry z tych dwóch uniwersów:
Digimony z PSX (zwłaszcza pierwsza część, gdzie mieliśmy tylko jednego stwora) i trzecia (gdzie były już jakieś nowsze kreatury i chyba teamy po 3. Były świetne. Bijatyka za to ssała.

Pokemony wiadomo- przeszedłem każdą z generacji, mam Platinum i Ruby do teraz i czasem gram na DSie :3

Co do anime: lubiłem obydwa, ale Digimony trochę bardziej, bo nie było nudnych schematów typu 'idziemy do miasta, rozwalamy lidera, tudzież rozwiązujemy zagadkę, idziemy dalej'.

RE: Pokemony czy Digimony? - Diabeł - 04-04-2012

Pokemony. Za Kupczyka w jednym kawałku Winking

RE: Pokemony czy Digimony? - Haruka - 04-04-2012

Pokemony, dla Digimonów nie kupiła bym 3DSa :P
Może i życie zmarnuje, ale na szukaniu legalnego Pikacza w White :P
Bidoof

RE: Pokemony czy Digimony? - Manga Ryu - 05-04-2012

Hmm, czy można wymieniać się, bądź wysyłać Platinum -> White? Bo mogę Ci załatwić. Przepraszam za offtop!

Digimony były świetne, tylko denerwowały mnie ich nazwy (w sensie sufiks -mon) :P

RE: Pokemony czy Digimony? - Haruka - 05-04-2012

Ja też walnę offtop, nie martw się. ;>
Żeby wysłać pokemona przykładowo z Platyny do White muszą być obok siebie dwie konsole, jedna ma Platinum, druga White. W White idziesz do Poke-Transfer Lab, zagadujesz do kolesia na najwyższym poziomie laboratorium.
W konsoli z Platinum (kartridż musi być w slocie) wybierasz DS Download Play i konsolę z White.
Potem wybierasz Pokemony i je wystrzeliwujesz.
http://www.youtube.com/watch?v=YRgb5oyz4i8

RE: Pokemony czy Digimony? - Dorczenzo - 05-04-2012

Pokemony to dla mnie głównie karty oraz gry Grinning Właściwie te kieszonkowe stwory towarzyszyły mi chyba przez całą podstawówkę Winking Anime oglądałem tylko na początku, pamiętam jaki byłem zły kiedy nie udało mi się po szkole zdążyć na nowy odcinek :p Digimony to dla mnie tylko anime, nie grałem w żadne gry i nie czułem takiego klimatu jak w przypadku pokemonów ale oglądało się fajnie.

RE: Pokemony czy Digimony? - Link - 08-04-2012

Miałem manię na pokemony, miałem też na digimony - te pierwsze wygrywają, nigdy nie zapomnę przegranych koło 200 godzin w Gold na GB pocket (miałem wszystkie 250 poków - tak miałem je !)

RE: Pokemony czy Digimony? - kojolis - 08-04-2012

Oba ponieważ poki wole z gier a digimony z anime