![]() |
Stare gry (mahzorskie) - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Newschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: PC (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Stare gry (mahzorskie) (/showthread.php?tid=1729) |
Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 Mam głód staroci. Wypisujcie w temacie perełki waszej młodości. Settlers II - najlepsza gra w jaką grałem. W sam raz na siedzenie pół dnia przy wysokiej gorączce. Dodam, że na początku nie miałem pojęcia, że do gry są kody na przyspieszenie czasu. Knights & Merchants - Chyba najtrudniejsza dla mnie gra, zwłaszcza w bitwach o z góry ustalonych armiach . Fajny system karmienia żołnierzy. Master of Orion 2 - W tą grę można grać wiecznie. Marzy mi się port na androida. Dziś już takich gier się nie robi. Battle Isle: Incubation / Incubation: Time Is Running Out - W demo przegrałem więcej niż w niejedną współczesną grę. Świetny klimat, i tryb hotseat ( do 4) Dr. Drago's Madcap Chase - grałem tylko w demo, ale było mega grywalne. Taki o WIELE ciekawszy monopoly( monopoly sam sobie to zło i szit, jakbyscie nie wiedzieli) z możliwością sterowania gdzie się chce iść, z tytułowym Dr Drago który goni nas, a jak dorwie to stajemy się jego sponsorami ![]() Albion- Kolejna świetna gra od Bluebyte. Tym razem rpg. Chyba pierwszy jaki grałem. UGH- symulator prehistorycznej windy. Indie pełną facjatom . Bluebyte ![]() Little Big Adventure 1 i 2 - gdzie moja kontynuacja ? ![]() Ignition - wyścigi w których się zakochałem. szalona gra, na wyższych poziomach trudności dosyć wymagająca. Cywilizacja II ( i żadna inna) - Budowało się 5 miast i modliło, że inni się sami wytłuką ![]() Rozruszam szare komórki to dopiszę drugie tyle ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - Chmurowaty - 06-04-2012 Heroes of Might & Magic - Chyba każdy zna tego klasyka, a wypisuję go tylko dlatego, że go tu nie ma, a chciałeś jakiegoś starocia. Bo chyba nie muszę się rozwodzić na jego temat, tym bardziej że niewiele pamiętam bo grałem w to w wieku 6-7 lat ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 Jedynka była fajna, ale dwójka hirołsów ( pozdro pckm) biję każdą cześć. Aż zainstaluje ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - Dark Archon - 06-04-2012 Hola, Hola, Hola! A co z trójką? RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 Fajna, ale mi nie chodziła bo miałem 8 mb ramu, więc wolałem dwójkę. I tak mi już zostało ![]() http://www.sorcerers.net/forums/showthread.php?t=44237 ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - Chmurowaty - 06-04-2012 A tak już serio naprawdę: MDK - Świetna przygodówka, bawiłem się przy niej świetnie, ostatnimi czasy nawet włączyłem ją sobie i mimo wywyższania tej gry we wspomnieniach, dalej się ładnie grało The Neverhood i The Neverhood 2 (a.k.a. Skull Monkeys) - Pół dzieciństwa, pierwszego Neverhooda bałem się w cholere, sam nie wiem dlaczego, pewnie przez dźwięki i ogólnie "humor" który wydawał mi się sztuczny za bardzo. Natomiast Skull Monkeys było świetne, do momentu Kiedy musiałem walczyć z wielką małpą, która miała dużą głowę zamiast korpusu. Przez to odstawiłem tę grę na półkę i chyba nigdy do niej nie wróciłem. Jak mi się coś będzie jeszcze przypominać, to pododaję/poedytuje posta RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 To był neverhood 2 ? O_O . Ale jajca. Ja nie mogłem odgadnąć zagadki z przelewająca się woda, bo nie miałem dźwięku ![]() Masaż dla kosmitek był b.fajny. Nie wiem czemu nie ukończyłem. RE: Stare gry (mahzorskie) - Berorn - 06-04-2012 Te gry które tu wypisze, nie są może grami młodości, ale starymi perełkami, które lubię. Dungeon Master - świetny rpg, wychodzi teraz Legend Of Grimrock, którego chyba zakupię, bo bardzo dmastera przypomina. Little Big Adventure 1 i 2 - wiadomo ;p The Feeble Files - bardzo fajna przygodówka, grało się za małego z gazetą-poradnikiem rozłożoną na biurku. Heroes of might and magic 1, 2, 3 - klasyka Half-Life - jeden z najlepszych fpsów jakie kiedykolwiek powstały, miażdży klimatem i gameplayem. MDK - Shiny. Tylko tyle wystarczy powiedzieć ![]() Messiah - głównie za śmieszną fabułe, i fajny gameplay. Another World - co tu dużo mówić? klasyk. Silent Hill 2 - Może nie jest taki stary, ale klasyk -.- Najlepszy horror w jaki grałem. RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 Zapomniałem o Dungeon Keeperze ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - Berorn - 06-04-2012 U mnie też Dungeon Keepery oba dochodzą! RE: Stare gry (mahzorskie) - Chmurowaty - 06-04-2012 (06-04-2012, 18:58)dzej napisał(a): To był neverhood 2 ? O_O . Ale jajca. Ja nie mogłem odgadnąć zagadki z przelewająca się woda, bo nie miałem dźwięku Był Neverhood 2, wydany chyba jedynie na PSX'a i był straszną rzadkością u nas w kraju, mam gdzieś oryginał jeszcze ale niestety porysowane strasznie. I ogólnie dwójka to była typowa platformówka więc zupełnie inny system niż w jedynce ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 Nie miałem psx. Grałem u kumpla piętro wyżej ![]() + jeszcze o grach na amige zapomniałem. Duck Tales - bałem się mumie :d Desert Striker - Mega gra. Trudna, i baardzo wciągająca. Arcadowe latanie helikopterkiem w dziwacznym ujęciu kamery. Took & Navy - mało z niej pamiętam, poza tym, że było dużo strzelania i miała dużo tyskietek. Z kategorii muzyka którą słucham do dziś: Global Gladiator, Toki , Lethal Weapon. Żaden utwór nie wpadał w ucho tak jak w tych trzech pozycjach. Pierwsza gra jest bezczelnym produck placementem mc donalda ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - Baero - 06-04-2012 Heroes 3, C&C Tiberian Sun, Quake III Arena RE: Stare gry (mahzorskie) - Budyn583 - 06-04-2012 U mnie: - Ignition - Heroes III - Theme Hospital - Rollercoaster Tycoon - Transport Tycoon Można w nieskończoność wymieniać... RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 06-04-2012 Theme Hospital - jak jeszcze pracowałem w kasie, to grałem w przerwach pomiędzy klientami ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - xxxxyyyy - 07-04-2012 Carmageddon, Ace Ventura, Seven Kingdoms oraz wszystko co wyszło na nesa. RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 08-04-2012 Fajnie, że nie tylko ja lubie ignition. Wtedy myślałem, że to taka gra indie ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - Dark Archon - 08-04-2012 Była w CD-Action ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - piechur4 - 18-04-2012 A ja pamiętam jak nie mogłem się oderwać od Polan ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - LeeRoy - 23-04-2012 Panowie, swietne tytuły (7kingdoms, ingnition,...). Pozwole sobie jeszcze dodac Baldur's Gate 1 i Age of Empires 1&2 RE: Stare gry (mahzorskie) - dzej - 23-04-2012 Twoje tytuły Lerła są mainstreamowe ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - LeeRoy - 23-04-2012 PC są mainstreamowe RE: Stare gry (mahzorskie) - Oski - 15-08-2012 a co z Max payne I i II RE: Stare gry (mahzorskie) - alafis - 28-08-2012 Icarus: Sanctuary of the Gods Golden Axe Kajko i Kokosz Rezerwowe Psy Hooligans europejska zadyma Robinson's Requiem Wasteland Lemingi ![]() RE: Stare gry (mahzorskie) - AngerGod - 28-08-2012 porządne starocie macie tutaj ;D http://www.youtube.com/watch?v=FMlGNPQkfIM |