![]() |
Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Konsole Kieszonkowe (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię (/showthread.php?tid=1752) |
Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - Zzagrobnik - 11-04-2012 Zacznijmy od początku - mam ochotę pograć w kilka(naście) gier na GBA. Czy warto sobie sprawić tą konsolkę gdy się ma NDS'a w wersji Lite? Mam na razie, od kilku dni, pierwszą Castlevanię na GBA i na DS'ie wygląda jakoś dziwnie - nie zapełnia całego okienka. Mam w tym temacie kilka pytań (a nie miałem kogo zapytać, Google też nie pomogły): 1) Czy obraz w GBA będzie "większy"? W wyżej wymienionej Castlevanii wszystko wydaje się małe (opcje, teksty itp.). 2) Jeżeli warto kupić to jakiej wersji najlepiej szukać? Aktualnie mam na uwadze jedną ofertę, w której sprzedawca oferuje GBA SP w bardzo dobrym stanie, z oryginalnym etui, opakowaniem, instrukcjami, ładowarką i jedną grą (pewnie nieoryginalną). Z góry dziękuję za uzyskane odpowiedzi ![]() RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - kojolis - 11-04-2012 Jeśli jesteś kolekcjonerem to kup , ale według mnie nie musisz kupywać ponieważ jest takie coś jak emulator GBA wejdzie na każdy komputer RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - Arinald - 11-04-2012 Hmm, ciężko będzie odpowiedzieć. Sam posiadam GBA (zwykłego) i GBA micro. Zwykłego GBA już zwyczajnie Ci nie polecam, bo jest strasznie przestarzały, ciężko się na nim gra chociażby dlatego, że ekranik nie jest podświetlany. Jeżeli chodzi o rozdzielczość to GBA ma zdaje się troszeczkę większy ekran, jednak grając w gry z GBA na DS-ie nie widziałem dużej różnicy (poza tym, że DS ma podświetlany ekran) i jeżeli zależy Ci tylko na graniu w gry na GBA myślę, że DS starczy. Jednak jeżeli złapie Cię ochota na gry z GB i GBC polecam GBA SP, gdyż nie potrzebujesz baterii, a na dodatek masz podświetlony ekran. Lecz jeżeli chcesz kupić KIESZONKOWĄ konsolę, to polecam Ci GBA Micro, konsolka jest świetna, a można ją wyrwać na Allegro za śmieszne pieniądze (ostatnio widziałem aukcję 70zł za konsolę z pudełkiem i kilkoma grami) a jeżeli oglądałeś ostatnie Q&A wiesz, że Archon też lubi tą wersję GBA Micro ![]() W skrócie: Jeżeli chcesz tylko grać w gry z GBA zostań przy NDS. Jeżeli jest szansa, że zechcesz pograć w gry z GB i GBC wybierz GBA SP. Jeżeli chcesz kupić naprawdę fajną wersję GBA wybierz GBA Micro. Mam nadzieję, że pomogłem ![]() RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - Zzagrobnik - 12-04-2012 Dzięki za odpowiedzi. Zostanę więc na razie przy DS'ie skoro kupno GBA nie będzie się wiązało z wielką różnicą w wygodzie grania. A co do emulatorów - mógłbym równie dobrze grać na takowym na PSP, ale wolę jednak być w jakiś sposób fair wobec twórców ![]() ![]() RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - przemyslany - 25-06-2012 To kup grę, a graj na emulatorze ; p Z tego co pamiętam, PSP chyba lepiej emulował gry z GBA niż NDS z tą swoją kompatybilnością wsteczną ; p RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - loczek22 - 01-02-2013 Sam posiadam DSa i GBA i uważam że w gry na GBA gra się przyjemniej, jest bardziej kilmatycznie i do tego używam iście studenckiego tricku: gram z latarką za uchem (nie posiadam podświetlanego ekranu). RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - Javel - 03-02-2013 Jeśli masz DS, to nie warto GBA ponieważ DS obsługuje kartridże z GBA. RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - speedy901990 - 04-02-2013 Zostań przy DS'ie a jeśli chcesz za grać w coś z GB GBC to zawsze możesz skorzystać z emulatora na Androida. Będziesz miał przenośną 'konsolkę', a co najważniejsze zawsze przy sobie. RE: Czy warto kupić GBA gdy ma się NDS'a? Prośba o opinię - ZeroSky - 24-03-2013 Cześć kardridży możesz odpalić na NDS. Jeżeli chcesz to kup , ale oryginalne gry idą w górę pod względem ceny. Pokemon LeafGreen = 140zł |