![]() |
Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu) +-- Dział: Oldschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Konsole Stacjonarne (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES (/showthread.php?tid=1978) |
Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Lafayette - 08-06-2012 Witam serdecznie forumowiczów! Miał ktoś kiedyś NESa? Albo chociaż Pegasusa? Jakie są wasze ulubione gry? Z moich - oczywiście GOAL 3, Ice Hockey, nieśmiertelna Contra i, opisywane już przez arhn.eu, Micro Machines. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Dark Archon - 08-06-2012 Dorzuciłbym Big Nose: The Caveman z sequelami. Z jakiegoś powodu zagrywałem się też w Flintstones. No i Marian przecież. A tego chyba nie muszę nikomu przedstawiać? ![]() RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - konkordpl - 27-06-2012 Warto także wspomnieć o takich klasykach jak Ice Climber, Chip 'n' Dale. Ice Climbera w wersji na NES nie mogę dorwać niestety :/ RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Vuz3t - 11-11-2012 Flinstonowie Chip i Dale, I IRONIO LITTLE NEMO THE DREAM MASTER. Ta ostatnia jest moją ulubioną grą EVER. Naprawdę bardzo dobra, muzyka przyjemna, grafika jedna z najlepszych na nesie. Nic tylko grać ![]() RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Grodek - 12-11-2012 Ja pamiętam jak zagrywałem się w Power Rangers 2. Cudo! RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - kal3jdoskop - 12-11-2012 Z mniej znanych miło wspominam Zen:Intergalactic ninja (jak na platformówkę "pegasusową" (no dobra, niech będzie że NES-ową) naprawdę imponowało zróżnicowanie plansz). Poza tym strasznie lubiłem cross-overa dwóch znakomitych chodzonych bijatyk-zwał się on BattleToads and Double Dragon. Podwójna liczba postaci=podwójna frajda! Choć łatwiej grało się ludźmi ze względu na umiejętność "kopniaków". Co ciekawe-gry w postaci "czystej" (czyli samo Battletoads oraz samo Double Dragon) wydawały mi się dość średnie. A gdy obaj bohaterowie spotkali się w jednej grze-to już co innego. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Piotrek1113 - 30-01-2013 Ja zawsze zagrywałem w Adventure Island II. Zawsze jak mnie najdzie nostalgia odpalam pegazusa i gram, dopóki nie przejdę gry ![]() -części Mario, -Bomberman, -Micro Machines, -Big Nose, -wiele gier arkadowych. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Mix Henry - 31-01-2013 Ja na NESie spędziłem sporą część życia, a najlepiej wspominam Adventure Island 2 i 3, Super Mario Bros, Super Mario, Dr. Mario, Conta 6, Super Contra, Kick Master, Duck Hunt, TMNT 2 i 3, Snow Brothers, Batman 3, Tiny Toon Adventures, Donky Kong 3, Chip,n Dail, Hammerin Harry, Battletoads & Doobledragon: The Ultimate Team, Litle Capitan Nemo, Adams Family, Megaman 1 - 6, Shatterhand, Salomon,s Key i wiele wiele więcej... oh stare dobre czasy :] RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - smokijas - 31-01-2013 Moim ulubionym tytułem na NESa Jest Megamen 2 no i oczywiście nieśmiertelna trylogia Final Fantazy. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - FabulousWarrior - 03-02-2013 szkoda że obecnie SNESa albo NESa ze świecą szukać , ostatnio widziałem ładny zestaw z grami(większość miała pudełka :o )który poszedł na allegro za 350 zł :P ale za dużo jak dla mnie ... RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Firo - 04-02-2013 Chyba każdy gracz spędził przy Pegasusie więcej lub mniej czasu. Ja najlepiej wspominam te których nigdy nie ukończyłem choć próbowałem dziesiątki razy. I tak np. Addams Family która śniła mi się po nocy. Teraz z biegiem czasu wydaje mi się że jestem coraz gorszym zamiast coraz lepszym graczem. Kilka razy próbowałem wrócić do gier z Pegasusa nawet tych które kończyłem wiele razy. Efekt był taki że przejście pierwszego etapu było wyzwaniem. Człowiek przyzwyczaił się do saveów i checkpointów zapominając że kiedyś tego nie było. Gry były oczywiście wtedy znacznie krótsze niż obecnie. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Wierzba - 04-02-2013 Najlepsza gra? Moje to chyba SMB, The Legend of Zelda, i Contra. Strasznie mało, ale lepiej tyle niż w ogóle. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Pixelman_007 - 04-02-2013 No proszę, jak przychodzi co do czego, to jest to bardzo trudna decyzja ![]() Ulubione: - Mega Man 1,2 i 3 - Battle city - Contra - Wild Gunman i Kaczki - Super Mario Bros. 1,2 i 3 - Duck Tales - Chip i Dale: Rescue Rangers - Donkey Kong RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - ToxicIce - 06-02-2013 Ja do dziś mam NES'a i SNES'a w doskonałym stanie. Posiadam prawie każdy tytuł jaki był ( ogromnie mi teraz było by powiedzieć ile tego jest... ) Ale ulubione tytuły : - MegaMan 1-7 - Contra z Super C - Super Mario Bros. 1/2 ( 2 oczywiście Japońska edycja) - Battletoads - Duck Tales 1/2 - Kirby ( nazw gier z NES'a nie pamiętam z tej serii ) - Bonk's Adventure i wiele innych ale sądze ze kilka innych by się znalazło dodatkowych. A tak przy okazji miał ktoś kiedyś styczność z Action 52? Niekoniecznie oryginalną edycją tylko pytam ogólnie, bo jestem ciekaw reakcji waszych. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Yren - 13-05-2013 Na NESa jest bardzo wiele świetnych gier wartych polecenia. Jakbym miał wymienić te które ja lubię najbardziej na pewno by to były: -Super Mario bros, 1 i 3 -Probotector, 1 i 2 -Castlevania -The Legend of Zelda -Battletoads -Mega Man -Shadow Warriors -Metroid -Kirby's Adventure RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - facepalm - 14-05-2013 Tetris! Dlaczego nikt nie wymienił tetrisa!? Jest też fajne Nintendo world cup - nieco brutalna (ale grywalna(mówi to człowiek który nie lubi gier sportowych)) wydana przez Nintendo piłka nożna. Ogólnie polecam zakupić taki kartridge: http://allegro.pl/gra-3-in-1-super-mario-bros-tetris-i3242473003.html - 3 świetne gry w niskiej cenie! RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Maxiow43 - 14-05-2013 Kurcze ale sobie bym pograł na Nesie lub pegazłomie ![]() a oto lista: -SMB 1,3 -Contra -Zelda 1 i 2 -Mad Max -Donkey Kong oraz moja najlepsza: - 99999999999 in 1 ![]() RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - Eastereggman - 15-05-2013 Moja lista: -SMB 1 (oraz jakaś dziwna wersja o nazwie "1990 Super Bros 4" -Super C, Contra -Zelda -Joe & Mac -The Guardian Legend (polecam!) -Duck Hunt (lub Kaczki jak kto woli) -No i jakiś tam składak 50 in 1. RE: Famicom/Nintendo Entertainment System/NES - HsKubix - 10-01-2014 moje ulubione gry na Pegazusa (Posiadam nawet cartridge :P): -Kamen no ninja hanamaru (jest to japoński odpowiednik yo! noid jednak wolę KnnH) -TMNT Tournament Fighters (Best game ever ![]() -168 in 1 (zawiera masę świetnych gier takich jak: Urban champion, contra czy ice climber) -Złota Piątka (5 Games in One Cartridge) -Chip & Dale 1 i Chip & Dale 2 takich pare "dyskietek" do których chętnie wracam w wolnym czasie. |