Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: arhn.eu (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Z Głównej... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=80)
+--- Wątek: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) (/showthread.php?tid=2105)

Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Dark Archon - 22-06-2012

[Obrazek: yzIwEiAAeJE.jpg]
<em>Część druga tego materiału dostępna jest <a href="http://arhn.eu/2011/11/heroes-magic-nutshell-part-2/" title="Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 2)" target="_blank">tutaj</a>.</em>

Heroes of Might and Magic, przemianowana niedawno na Might and Magic: Heroes, jest jedną z najpopularniejszych w Polsce klasycznych serii strategii w historii gier wideo. Oczywiście, ponieważ seria ta liczy sobie już niemal dwie dekady, z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić można, że nie każdy z graczy miał okazję zapoznać się z każdym z tytułów w cyklu. Na ratunek przybywamy my z naszym cyklem <em>Heroes of Might and Magic... w pigułce!</em> w którym w kilku odcinkach przebijemy się przez wszystkie tytuły zahaczając o najważniejsze punkty fabuły, rozwiązania designerskie, inspiracje oraz los firm sprawujących pieczę nad uniwersum.

W pierwszym odcinku zajmiemy się King's Bounty, które zainspirowało serię, a także pierwszą, drugą oraz trzecią częścią gry.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1)

Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Skorek - 09-09-2012

Ahhhhh.....
Nawet teraz pamiętam jak na moim pierwszym komputerze Heroes II instalował się 4 godziny, ale było na co czekać Grinning

Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Kacpei - 11-09-2012

Nie grałem w 1 i 2 a to mi przedstawiło ich historie w skrócie. Wielkie dzięki.

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Link - 11-09-2012

Heh, dzięki temu filmowi, oraz temu o weekly, zaczęła się moja "przygoda" z arhn.eu Smiling A film zrealizowany świetnie, kolego UP, jeżeli nie grałeś w Hirołsów 2 to konieczne nadrób zaległości - fenomenalne, baśniowe klimaty fantasy (III takich nie miała) A nadrabiając zaległości z Hero 1 możesz odpalić King's Bounty - to taki protoplasta początków serii z grafiką Heroes'ów V Smiling

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Kacpei - 11-09-2012

Jak będę miał więcej czasu tak by móc przysiąść na 2h to z chęcią Grinning

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Link - 11-09-2012

(11-09-2012, 16:31)Kacpei napisał(a): Jak będę miał więcej czasu tak by móc przysiąść na 2h to z chęcią Grinning

Na znanym serwisie aukcyjnym wyłapiesz grę za 5 zł, a zakup będzie to fenomenalny Smiling

Dzięki.

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Gamemen - 11-09-2012

I tak niedługo rozmienią markę na dobre. F2P, seriously?

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Sachees - 11-09-2012

Tak na prawdę to po części przez piratów - Ubisoft tak robi, bo ludzie za dużo piracą, a uważają, że przyszłość leży w grach F2P.

Najbardziej piraci moim zdaniem gimnazjum. Nie zarabia, a swoją kase wolą wydać na fajki i alkohol. Chcą być po prostu fajni. Przyznam się, że kiedyś w podstawówce ściągałem kilka gier, ale teraz u mnie goszczą same orginałki Grinning

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Dark Archon - 11-09-2012

To nie materiał o piractwie panowie, więc prosiłbym nie schodzić z tematu Heart

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Gamemen - 11-09-2012

Szczerze Panowie, to pieprzycie głupoty. Ubisoft zaczyna robić gry f2p bo zauważył, że jest to dochodowe, a jak sami przyznacie ubi to jedna z tych firm u których słowo "jakość" czy "innowacja" powoli zaczyna się zacierać, a w jego miejsce wchodzi "ZYSK DOLAR MANY HAAAAAAAAAJS".

Już przepraszamy Okay

Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - kom1110 - 26-01-2013

Oby nadchodzący dodatek do 6stki był dobry :p

Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Szatan - 01-02-2013

Trójkę wspominam najcieplej

Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - Grodek - 03-04-2013

Nie wiedziałem, że seria jest aż taka bogata. Sam grałem kiedyś w dzieciństwie w "trójkę" ale za dzieciaka nic nie umiałem PS3 Has No Game

RE: Heroes of Might and Magic... w pigułce! (Część 1) - MrSniper49 - 03-04-2013

Heroes eh... Nic dodać nic ująć. Pamiętam jak grałem w III, naprawdę długo Smiling