Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
Gaming Rooms - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ (https://forum.arhn.eu)
+-- Dział: Allschool... (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Kolekcjonerzy (https://forum.arhn.eu/forumdisplay.php?fid=203)
+--- Wątek: Gaming Rooms (/showthread.php?tid=2434)

Strony: 1 2 3

WASZE gameroomy / gamestacje - Nozie - 07-04-2012

Witam, po zapoznaniu się z świetnym filmikiem nagranym przez Grema i Archona wpadłem na pewien pomysł abyście Wy (i ja) pokazali gdzie gracie / czym gracie / w co gracie. Zasady są proste : Wrzucamy kilka zdjęć lub filmik który prezentuje nasz święty kącik lub 4 ściany. Ja też wrzucę lecz muszę złapać w łapska jakiś dobry aparat ponieważ avillą dużo nie zdziałam Childish. Pozdrawiam i oczekuje na duży odzew forumowiczów !

RE: WASZE gameroomy / gamestacje - Dark Archon - 07-04-2012

Filmik już pewnie każdy widział, ale dorzucę żeby formalności stało się za dość.

Przed paroma laty sfotografowałem również dużą część kolekcji i zapostowałem ją na paru forach, więc po prostu go tu przekleję.

Oczywiście są to zdjęcia bardzo stare i nieaktualne o czym chociażby świadczy niepomalowany automat Smiling

No to czas na moją kolekcję. Nie będę ukrywał, jest to kopia mojego posta z innego forum, ale jakbym miał za każdym razem robić zdjęcia, to bym chyba oszalał. :/

Fota zrobiona na szybko. Spora część mojego sprzętu, z braku miejsca nie mieszka ze mną w domu Winking
To co "mieszka", jest zawsze podłączone i gotowe do działania. Nie mogłem znaleźć kilku rzeczy (np. jeszcze jednej gitary Winking, ale nie szkodzi, bo i tak nie starczyło miejsca na zdjęciu. Nie wrzuciłem też żadnych z braku miejsca gier PC, ani większości kartów do GBC/GBA, bo są małe i ledwo je widać, a i tak brakowało mi miejsca. Pominąłem też dużą część kolekcji oldschool.

No to lecimy: AERIAL VIEW
[Obrazek: tn_IMG_0098.JPG]
[Obrazek: tn_IMG_0099.JPG]
Od góry:
(Podtelewizorze: PSEye i XBox Vision Camera)
Prawo: Playstation 3, XBox 360 Elite, Wii
Środek: Perkusja
(FAQ: Perkusja do GH, czy Rock Band?
ani to ani to. to prawdziwa perkusja, ale ma przejsciowke Midi>USB wiec przy odpowiedniej konfiguracji moze dzialac z każdą grą rytmiczną)
I kolejno od lewej: Fallout 3 Bobblehead, Sacred 2, Socom Confrontation, Eye of Judgment, Falout 3 Special Edition, Pokemon SoulSilver, Platinum Special Edition Tin, Hearthgold (+Pokewalkers), Worms World Party).
Duże pudła: The Beatles Rock Band Limited Edition (Gitara (poniżej); Perkusja, mikrofon, statyw w pudłku z braku miejsca), Rock Band Drumkit + 2x gitary poniżej. (Nie na zdjęciu z braku miejsca: Rock Band Limited Edition box: perkusja, gitara, mikrofon, software wśród gier poniżej)
W prawym górnym rogu pudełka Rock Band: pudełko pełne kontrolerów do różnych konsol: widoczne: PSOne i kawałek Sega Mega Drive
Na lewo od pudełka Beatlesów: Wii Balance Board, World of Warcraft Battlechest.
Mniejsze pudełka pod Rock Band: Guitar Hero Metallica Special Edition, Resident Evil 5 Special Edition

Konsole: PS2, "Atari 2600", PSOne, SNES (+ Super Mario World), Sega Mega Drive modele 1+2, Opus (fioletowe coś) Playstation 1.

Widoczne peryferia: Buzz Buzzers, Singstar Mics, Kierownice + Classic Controller do Wii, (Pod PS1Smiling PS3 Headset, PS3 Bluetooth Keypad.

[Obrazek: tn_IMG_0100.JPG]
Od góry:
(Na Atari): Wszystkie Pokemony z GB+Tetris+Pokemon Emerald.
Poniżej: Pad do Atari, Nintendo DSi, PSP-2000, PSP Go, GBA (Purple), GBC Special Gold/Silver Yellow Pikachu Edition, Dreamcast VMU, Gameboy Micro.

Gry po środku:
Od góry:
PS1: FFVIII, Bloody Roar II, Metal Gear Solid, Spyro III, Destruction Derby, Evil Dead, FFVII, Worms Pinball, Worms Armageddon, Tekken (Special Edition - Mint Condition)
PSP: Mercury, EA Replay, FF Tactics, GTA LC Stories, Harvey Birdman, Lumines II, FFVII: Advent Children Special Edition, Metal Slug Anthology, Rock Band Unplugged, Shrek Smash & Go Racing, Family Guy Blu Harvest (UMD Video), Hitchiker's Guide To The Galaxy (UMD Video).
DS: Scribblenauts, The World Ends With You, Professor Layton And The Curious Village, Pokemon SoulSilver & Heart Gold, Pokemon Platinum, Pokemon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team, Lock's Quest, Elite Beat Agents, Brain Training, Advance Wars: Dual Strike & Dark Conflict.
360: Bayonetta, Beautiful Katamari, CoD 4, 5, 6, Crackdown, Guitar Hero II, Eternal Sonata, Gears of War Special Edition, Halo 3, Halo Wars, Left 4 Dead, Viva Piniata, Arcade Collection, You're In The Movies.
PS3: X-Men Origins Wolverine, Valkyria Chronicles, Uncharted 2 Special Edition, Uncharted, Unreal Tournament III, UFC Undisputed 2009, Star Wars: Force Unleashed, Soul Calibur 4, Socom: Confrontation, Sacred 2, Lego Rock Band, The Beatles: Rock Band, Rock Band2, Rock Band, Resistance: Fall of Man, Prince of Persia, The Orange Box, Motorstorm, Mirror's Edge, Metal Gear Solid 4, LittleBigPlanet, Dragon Ball Z Burst Limit, Eye of Judgment, Eye Pet, Fallout 3, Final Fantasy XIII

[Obrazek: tn_IMG_0101.JPG]
Lewy górny róg:
PS2: Guitar Hero II, Jaws Unleashed, Smackdown vs Raw, Rock Band, GTA Vice City, Friends Quiz, Sonic Collection, Sopranos, Guitar Hero II, Guitar Hero, Singstar: Wakacyjna Impreza, Final Fantasy XII, Dragon Quest X
Sega Mega Drive: Fifa 95, Alex Kidd, Sonic, Sonic 2, *Yawn* footbal, i coś czego nie mogę się doczytać i nie chce mi się teraz doszukiwać Winking
N64: Zelda: Ocarina of Time
PS3: Assassin's Creed, Borderlands, Batman: Arkham Asylum, Burnout Paradise, Bioshock, Brutal Legend, Devil May Cry 4 Special Edition, Dead Space, Civilization Revolution, Buzz Quiz TV

DS: Trauma Center: Under The Knife

[Obrazek: tn_IMG_0102.JPG]
Od prawego górnego rogu:
Wii: Dragon Ball Z: Tenkaichi Budokai 3, Zelda, No More Heroes, Super Mario Galaxy, SSM: Brawl, Worms: A Space Oddity, Wii Fit, Mario Kart Wii, Wii Play, NSMBWii, My Sims.
Gamecube: Mortal Kombat: Deadly Alliance, Pokemon Colosseum, SSB: Melee
DS: Ace Attorney: Trials And Tribulations, Ace Attorney: Apollo Justice.
360: Stranglehold, Viva Piniata, Mass Effect, Resident Evil 5
PS3: The Simpsons Game, God of War III, Killzone 2, Singstar, Sega Mega Drive: Ultimate Collection, God of War Collection, Heavenly Sword, Infamous, Heavy Rain, Guitar Hero World Tour, Folklore, Guitar Hero Metallica, Guitar Hero Aerosmith, Gran Turismo 5 Prologue, GTA IV, Guitar Hero III Legends of Rock

Uffff. To tyle.

W moim składziku stoi jeszcze jedno cudo:
[Obrazek: tn_IMG_0104.JPG]
[Obrazek: tn_IMG_0106.JPG]
Własnoręcznie skonstruowany automat do gier. Czeka na pomalowanie.
Przyjmuje monety (vide, woreczek z drobniakami na 2 screenie) i poprzez magię MAME odtwarza praktycznie wszystkie emulowane arkadówki. Dorobiłem do niego też panel z kierownicą i trackballem oraz jest jeszcze mata do tańczenia. Po bokach zainstalowane są dodatkowe przyciski do pinballów.

Sporo rzeczy niestety się nie zmieściło, ale w przyszłości planuję zmontować jakąś ultymatywną listę na której wylądowałoby dokładnie wszystko, ze stareńkimi komputerami (Amigi i Commodore), grami PCtowymi, ściąganymi i poszukiwanymi przeze mnie bajerami włącznie.

...to ja się zabieram za sprzątanie tego całego syfu Winking

Edit: Ostatnia gitara się znalazła Grinning Jest na przedostatnim zdjęciu za automatem, ups!
Oprócz tego, na 1 i 2 zdjęciu widać stolik z szachami, pod szachami znajduje się własnoręcznie zmontowany blat do Eye of Judgement. Wrzucę zdjęcie jak znajdę/zrobię.

RE: WASZE gameroomy / gamestacje - Link - 08-04-2012

OK, zarzucę swoim GR, posłużę się postami napisanymi na innym forum, żeby zachować chronologię Smiling

Mój post napisany 9 stycznia 2011:

"Od dwóch miesięcy mam swój własny, niezamieszkiwany przez nikogo prócz mnie pokój. Z racji tego wszystko jeszcze mam w rozsypce, ale to co najważniejsze już jest podłączone i można grać

Mój TV to Sony Bravia KDL-32BX300 HD Ready (32 cale, większy niestety by nie wszedł, i nie miał bym zachowanej odpowiedniej odległości siedzenia od tv mając 42 cale - aczkolwiek kiedyś sprawię sobie coś większego )

[Obrazek: dJPG_hpqxhsh.JPG]
Po lewej stoi GameCube, pykam na nim w Mario i Zeldę Po prawej jak widać stoi sobie PS2, w środku zaś to co najlepsze

[Obrazek: cJPG_hpqxhse.JPG]
Powyżej kolekcja padów Od lewej ten od GameCube, Potem PS3, w środku wysłużony, ale cały czas w świetnej formie pad od PS one, na końcu PS2 W tle jak widać, zapuszczony Uncharted (muza w menu - jak i w całej grze jest extra !)

[Obrazek: aJPG_hpqxhsr.JPG]
Wyżej moja "slimka" 320 GB pilot od tv też się załapał (pilotem mogę sterować telewizorem jak i konsolą

[Obrazek: bJPG_hpqxhsx.JPG]
Na koniec kolekcja gier (będzie się rozrastać, konsolę mam dopiero od 2 miesięcy )

Informacje jakie wiszą przed wejściem do mojego player room'u :
[Obrazek: 1001316jp_hhphaqe.jpg]

Zawieszka na drzwi :
[Obrazek: 1001317jp_hhphaqs.jpg]
(Aktualnie wisi inna - nie przeszkadzać, nakurwiam smoki)

Klawa do pisania wiadomości i wszystkiego innego na PS3 (pisanie na padzie to masakra) małych rozmiarów - 2 X mniejsza niż standardowa :
[Obrazek: 1001319jp_hhphaqq.jpg]

No i kalendarz gracza :
[Obrazek: 1001320jp_hhphqpp.jpg]

Nie miejcie mi za złe tego, że połowa gadżetów jest z CD Action, ale tylko w nim są dodawane jakieś takie pierdołki Nie jestem pececiarzem, całe życie towarzyszą mi konsole Sony i Nintendo - jestem urodzony z padem w ręku

To by było na tyle."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minął roczek - aktualka napisana 4 grudnia 2011 Smiling ( Dziś już i tak się trochę pozmieniało Smiling )

"Ostatnio były 4 tytuły, teraz jest ich trochę więcej - a dopiero mam 9 splatynowanych gier :
[Obrazek: 1jpg_rhppsqr.jpg]

Moja kolekcja God of War (brakuje mi tylko edycji z PS 2, ale kiedyś kupię do mega kolekcji) :
[Obrazek: 2jpg_rhppahs.jpg]
Z kolekcji Uncharted też jestem dumny, lecz mam 2 części w platynie i tak ładnie się nie komponują.

No i mini aktualka pokoju gracza :
[Obrazek: 3jpg_rhppars.jpg]
Dużo się nie zmieniło, schowałem GC i PS 2 do szafy, zastępując je płytkami z muzą (niedawno zacząłem zbierać, mam zamiar nimi zapełnić 2 komory)
Jestem też podwójnym graczem, bo gram na PS 3 i gitarce.

I jak ?"

Gaming Rooms - Etheor - 10-09-2012

Temat jakby nie patrzeć powiązany z hobby jakim jest granie, ni mniej jednak nie ma takiego jeszcze na forum- a przynajmniej ja nie znalazłem. Gdybym trafił w zły dział, to prosze o przeniesienie.

Jedna zasada: zamieszczamy tutaj tylko i wyłącznie pokoje graczy oraz dyskutujemy na ich temat. Jeżeli widzieliście gdzieś w internecie jakieś ciekawe propozycje, macie obiekcje lub po prostu chcecie pochwalić się Waszymi "jamami zła", to dobrze trafiliście.

Od siebie wrzucam dwie interesujące propozycje:
[Obrazek: BestGamingRoom_1.jpg?__SQUARESPACE_CACHE...7273638511]

[Obrazek: BestGamingRoom_4.jpg?__SQUARESPACE_CACHE...7273691047]

Źródełko

[Obrazek: 4226455897_d805313fd6_o.jpg]

[Obrazek: 4227224972_2cb3506988_o.jpg]

Źródełko

A na koniec aby spróbować Was zachęcić- być może niektórzy będą się wstydzić- zamieszczam swoją "jaskinię". Może i minimalistycznie. Może i dupska nie urywa na tle wyżej przedstawionych, jednakże jest swojsko, a co najważniejsze- u siebie:
[Obrazek: G0b6G.jpg]

[Obrazek: jKKsn.jpg]

RE: Gaming Rooms - Nozie - 21-12-2012

Witam, w końcu dorwałem coś co robi zdjęcia i mogę przedstawić wam moje (?) stanowisko pracy, na które codziennie patrze Smiling Tak więc zaczynamy (wklejam zdjęcia jako linki ponieważ są w dużej rozdzielczości)

Stanowisko
[Obrazek: 21611813.jpg]
Gry leżące na półeczce Smiling
[Obrazek: 44079623.jpg]
Plakaty u góry :P
[Obrazek: 34188627.jpg]
Prawa część mojego stanowiska : medale, plakacik, słuchawki i jakieś pierdoły
[Obrazek: 63917627.jpg]
Oto 2 kieszonsolki które aktualnie posiadam, gba jest pożyczone Smiling
[Obrazek: 96156219.jpg]
Mała kolekcja kart MTG Smiling
[Obrazek: 73039498.jpg]

RE: Gaming Rooms - Dark Archon - 21-12-2012

O! Ma i Magica i Co wybrać?

10/10

RE: Gaming Rooms - Celion4 - 22-12-2012

Oczywiście książki nie ważne, tylko plakat z BF3 nad nimi Trollface . Nie no, fajne stanowisko. Jak dorwę coś co nie robi zdjęć w rozdzielczości 320x240 to też coś wrzucę.

Grem

RE: Gaming Rooms - Link - 16-01-2013

Archont zainspirował mnie do aktualizacji swojego małego gaming room'u. Stare zdjęcia są wyżej, dorzucam to, jak wygląda aktualnie Smiling

Stanowisko komputerowe, standard, szału nie ma Smiling
[Obrazek: 1002408JP_xspraps.JPG]

Kolekcja gier PC:
[Obrazek: 1002410JP_xsprahh.JPG]

Stanowisko konsolowe Heart Udało się dozbierać płyt z muzyką, reszta jest poupychana w innych kątach Winking
[Obrazek: 1002416JP_xsprahx.JPG]

Kolekcja Gier na PS 3, i na końcu gry na PC, nie mieszczące się na poprzedniej półce:
[Obrazek: 1002419JP_xsprahe.JPG]

Rzut na całą ścianę, tak, mam swoje zdjęcie na niej :P bardzo mnie motywuje do dalszej nauki gry na gitarce:
[Obrazek: 1002420JP_xsprahq.JPG]

Tak to wygląda na dzień obecny, mam zamiar w dalszym ciągu kolekcjonować gry Smiling Wrzucajcie swoje pokoje !

RE: Gaming Rooms - Dark Archon - 16-01-2013

Super pokój Linku, cieszę się, że jak na stałego widza arhn.eu przystało masz na półce Prince of Persia.

Korzystając z okazji, dla potomności, wkleję tutaj odnośnik do naszego najnowszego materiału o Gamer Roomach:

RE: Gaming Rooms - Wielkimati - 16-01-2013

Skoro wszyscy wstawiają, więc czemu nie...

Oto moje skromne stanowisko pracy, czyli laptop, drukarka, psp oraz to co człowiekowi do życia potrzebne.

[Obrazek: dmkb.jpg]

A nieopodal mojego miejsca z laptopem, a dokładniej na przeciwko posiadam skromny regalik z wybranymi grami jak na przykład na xboxa i ps2 :

[Obrazek: gkva.jpg]

Oraz z tymi na komputer:

[Obrazek: uwpk.jpg]
[Obrazek: kjqg.jpg]

Chociaż niestety większość gier nie mam na widoku, a większość z gier na psp trzymam poza domem. :C

A tutaj jest już mój xbox 360 oraz stary komputer, który dostałem chyba w 2 klasie podstawówki. Dobrze mi służył, nawet pierwszego Wiedźmina uruchomił Heart

[Obrazek: gdvo.jpg]

I na koniec pokaże moje plakaty, które zdobią ścianę obok laptopa

[Obrazek: ztio.jpg]
[Obrazek: hlqr.jpg]

Cóż, to cały mój skromny pokoik. Może kiedyś pokaże miejsce, w którym trzymam większość gier.

Mati, jak ty żyjesz w takiej mgle cały czas?

Mgle? To po prostu wina mojego aparatu w telefonie.

Triplease

No i jak zwykle trzęsły mi się dłonie, więc rozmazało Okay

RE: Gaming Rooms - Link - 16-01-2013

(16-01-2013, 14:54)Dark Archon napisał(a): Super pokój Linku, cieszę się, że jak na stałego widza arhn.eu przystało masz na półce Prince of Persia.

Dzięki Smiling Hahaha, jasna sprawa Prince of Persia w wersji na PC i PS 3 - musi być !

RE: Gaming Rooms - oFi - 16-01-2013

Chociaż jestem na forum nowy, to dodam też coś od siebie :

[Obrazek: dsc00070kh.jpg]
[Obrazek: dsc00071yv.jpg]
[Obrazek: dsc00072ua.jpg]
[Obrazek: dsc00073fq.jpg]

Posiadałem jeszcze Gb advance SP oraz micro ale musiałem się niestety ich pozbyć ze względów finansowych.
Pokemon White również opchnąłem ;[

RE: Gaming Rooms - Chmurowaty - 16-01-2013

@oFi - Fajna stopa Torll

RE: Gaming Rooms - Piskle - 16-01-2013

Chmuro, chciałeś napisać: fajny laciek Torll

RE: Gaming Rooms - neko - 17-01-2013

Mój gaming room! ^^ Mały, ale zawsze

[Obrazek: room4j.jpg]

[Obrazek: room3f.jpg]

[Obrazek: room2l.jpg]

[Obrazek: room1p.jpg]

RE: Gaming Rooms - Link - 17-01-2013

neko pozamiatała nawet samego Archona, osobiście, nie mam więcej pytań,.

RE: Gaming Rooms - oFi - 17-01-2013

widzę, że monitor posiada funkcje Full high upiekę sobie głowę definition z opcją 4D bez okularów. Sprytne.

RE: Gaming Rooms - neko - 18-01-2013

i w dodatku wcale nie był taki drogi!

RE: Gaming Rooms - Szymek19995 - 18-01-2013

A ja tyle czasu szukam i nie mogę znaleźć takiego :c

RE: Gaming Rooms - neko - 18-01-2013

to wszystko zapewne przez to, że w sklepach z jakiegoś dziwnego powodu te zarąbiste monitory są w zupełnie innym miejscu niż cała reszta! Trzeba iść aż na sprzęty kuchenne!

RE: Gaming Rooms - Szymek19995 - 18-01-2013

Okej. Dzięki, teraz na pewno coś znajdę !